Crayon Physics Deluxe

Medlem
Crayon Physics Deluxe

Jag är ganska förvånad på hur många bra indiespel som släppts på det senaste halvåret, #Castle Crashers i augusti, #World of Goo i oktober, #Puzzlegeddon i november och nu Crayon Physics Deluxe i januari. Men nu är det den senare jag ska nämna.

Crayon Physics Deluxe är ett ganska unikt spel, inte bara i att det du målar blir till objekt bundna av fysikens lagar, utan också genom att det handlar mer om vad du gör utav nivåerna. Om du spelar det strikt som ett spel där du på snabbast och enklast sätt ska ta dig till ditt mål så är spelet tokenkelt och ger kanske inte mycket glädje.

Det som gör det riktigt skoj är att hitta på de mest galna lösningarna till nivåerna. Varför bara rulla bollen simpelt till höger när du kan göra en katapult som slungar den till sitt mål? Eller varför inte en Rube Goldberg apparat?

Tror inte jag ska behöva prata så mycket mer om det här spelet, bättre att ni ser för er själva genom att antingen se videon nedan eller ladda ner demon.

Kom ihåg, det handlar inte bara om att nå målet utan mer om hur du gör det!

<object width="500" height="401"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2739375&server=vimeo.c..." /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2739375&server=vimeo.c..." type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="500" height="401"></embed></object><br /><a href="http://vimeo.com/2739375">Crayon Physics Deluxe trailer 2</a> from <a href="http://vimeo.com/user795183">Petri Purho</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.

#blogg

Medlem
Crayon Physics Deluxe

Jag har än att förstå vad det är som är så bra med "world of goo". Jag har spelat igenom spelet och det var mig varken mer speltid eller mer utmaning än en del flashspel som spelas på EXAKT samma sätt. Jag har nog spelar åtminstone två st. flashspel som man spelar på samma sätt (eller på ett klurigare sätt) helt gratis. I det här fallet är jag sjukt nöjd att jag var olaglig och laddade hem skiten, för det sög balle och var över efter 30 minuter. Inte alls värt pengarna. Köp ej. Spela demon och var nöjda.

Crayon physics är ok ändå. Rätt torftigt med innehåll dock, då de inte har programmerat spelet för att vad man vill göra utan bara har programmerat för att få formerna man ritar att göra det som är förväntat (?). Ganska uselt i förlängningen. Ganska usel förklaring av mig förövrigt.

Medlem
Citat:

Kom ihåg, det handlar inte bara om att nå målet utan mer om hur du gör det!

Precis! Problemet med CPD är tyvärr den där kartan man går runt på... Den skapar en illusion av att man måste ta sig framåt, vilket säkert får folk att försöka hitta den enklaste/snabbaste lösningen på pusslena istället för den roligaste.

Jag håller på med varv nummer två i spelet nu och försöker använda min fantasi för att lösa pusslena så komplicerat som möjligt. Blir betydligt fler fnissmoment då

Medlem

Du får gärna länka de där flashspelen, blir nyfiken nu när du säger att de är likadana som World of Goo. 30 minuter tror jag desto mindre på för spelet har 47 nivåer... det skulle betyda att du spendera 38 sekunder per bana.

Gillar du den här typen av spel dessutom? Antar att du gör det eftersom du spelat igenom flera liknande flashspel och nu World of Goo. Tycker du att World of Goo är sjukt mycket värre än de flashspelen?

Det som är skillnaden, i mina ögon, till många gratis flashspel är presentation, grafik, musik, öga till detalj, nivådesign och story. Nivådesignen speciellt där så fort du lär dig använda en typ av Goo så vänder spelet och du måste lära dig ett nytt sätt att använda Goos. Klart, nu vet jag inte vilka flashspel du menar.

Crayon Physics kommentaren hänger jag däremot inte ens med på.

Citat:

Precis! Problemet med CPD är tyvärr den där kartan man går runt på... Den skapar en illusion av att man måste ta sig framåt, vilket säkert får folk att försöka hitta den enklaste/snabbaste lösningen på pusslena istället för den roligaste.

Jo, tyvärr blir det så. Petri nämner i sin blogg där han säger: "But it?s all my fault, because I didn?t communicate well enough what the game is really about." när han pratar om att en del recensenter endast spelar det som ett strikt pusselspel.

Lite jobbigt var det när jag byggde kedjor (då man inte hade rep) med hjälp av många små block... men kul ändå!

Medlem

älskar spelet .spelat som en galning sen det kom ut


signatur

Min Dator Går På StjärnKraft !

1
Skriv svar