En välskriven piratkopieringsartikel

Medlem
En välskriven piratkopieringsartikel

För några månader sen försökte jag börja skriva ett inlägg om piratkopiering men det blev så stort och jag hade svårt att hålla ihop det på ett vettigt sätt så det har legat som ett dolt inlägg sen dess...

<center><a href="http://www.tweakguides.com/Piracy_1.html"><img src="http://www.tweakguides.com/images/Piracy_1.jpg" style="border: 1px solid black" width="350"></a></center>
Men nyligen länkade en @Hockey Stick till en artikel om piratkopiering som sammanfattar mina åsikter mycket bättre än vad jag själv skulle kunna göra. Jag rekommenderar att alla som diskuterar för eller mot piratkopiering läser artikeln även om den är ganska lång. Välskrivet och baserad på fakta, något som de flesta piratkopieringsdiskussioner inte är. Som sagt, läs gärna artikeln.

2D Boy, utvecklarna av det fantastiska #World of Goo rapporterade också 90% piratkopiering på sitt spel (vilket också nämns i ovanstående artikel). Ytterligare en kort artikel gällande piratkopiering av casual spel och skillnaden DRM gjorde finns att läsa.

Det finns mer bra, icke-piratkopierings relaterad läsning på Gamasutra. Bland annat en artikel om spelgenrers livscykel och en intervju med The Behemoth, utvecklarna av #Castle Crashers.

PS. Detta är inte det intressanta inlägget som jag nämnde i förra posten, även om detta är intressant också. Det nämnda inlägget blir uppskjutet ett litet tag till. DS.

#blogg

Medlem
En välskriven piratkopieringsartikel

Mycket intressant artikel, om än lite lång. För min del så drabbas jag extra hårt, då spelen jag spelar nästan är uteslutande Single-Player-spel på PC, som håller på att försvinna. Jag har ingenting emot DRM och Online-aktiveringar, eftersom jag ändå bara har en dator, och om min internet-uppkoppling går ner har jag alltid mobilens uppkoppling. Indie-spel vägrar jag piratkopiera av ren princip, små utvecklare behöver alla pengar de kan få. Annars blir det en hel del piratkopiering, men är det något spel jag tycker är riktigt bra så köper jag det självklart.


signatur

dom förnedrar hela Gamer-world!!!

Medlem
Medlem

Måste hålla med! Mycket bra artikel, genomarbetat och väl uttänkt. Det var nån liten grej jag reagerade över, men den absoluta majoriteten av argumenten var väl upplagda med bakgrundinformation och åsikter. Toppenläsning, om än lite lång... Är lagom seg i ögonen nu, halvvägs igenom övervägde jag starkt att skriva ut den och läsa den i soffan istället

Medlem

Det är sällan man läser en sådan välskriven artikel om piratkopiering nuförtiden

Medlem

Själv är jag emot internetaktiveringar som DRM, mest med tanke på att jag gillar att spela äldre spel och om autentiseringsservrarna går ner så står jag där med ett spel som inte fungerar.

Det känns som att i piratkopieringsdiskussioner så slängs det runt en massa "fakta" av personer och det är svårt att hålla diskussioner på en sansad nivå som baseras på fakta och inte vilda åsikter. Förhoppningsvis kan man få en lite bättre diskussion efter att folk läst artikeln

Medlem

Mycket välskriven artikel om än lite väl vriden. En del motsägelser och utelämnande av information och vinklingar men det är inte annat att vänta sig.

Intressant men som ofta nuförtiden inte helt relevant =/


signatur

A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

1
Skriv svar