Puzzlegeddon

Medlem
Puzzlegeddon

De som är lite observanta och läst bloggen har säkert räknat ut att jag gillar indiespel väldigt mycket. Och de som varit sjukt observanta (stalker? Sluta förfölja mig!) kanske vet att jag har varit intresserad av #Puzzlegeddon ända sen FZ skrev en nyhet om spelet om dess vinst i SGA för över ett år sen, delvis för den underbara musiken.

Men det har varit så tyst omkring det spelet ytterst få gånger har jag upptäckt något somhelst liv i projektet. Men nyligen öppnades det på dörrarna hos #Pieces Interactive och jag har spelat demo'n som en tok, har till och med fått en vän att bli helt beroende (han spöar mig nu också).

Men i detta rus av storspel så känner jag att Puzzlegeddon bör få lite mer uppmärksamhet, det är framförallt ett riktigt kul spel gjort av våra egna landsmän. Speciellt eftersom det släpps imorgon, den 27'e, för 15 dollar vilket i mitt tycke är ett kap.

<a href="http://www.puzzlegeddon.com/images/screen1.html"><img src="http://www.puzzlegeddon.com/images/PG_screens/PS_screen_1.jpg" style="border: 1px solid black" width="550"></a>

Det kanske är värt att förklara vad man faktiskt gör i spelet? Enkelt förklarat så ska spelaren bygga blockkombinationer av olika färger, högerklick omvandlar de blockkombinationer som finns på pusselbrädet till resurser i respektive färg. Dessutom ger större kombinationer, kedjereaktioner och flera samtidiga kombinationer mer resurser. Den intressanta skillnaden mot andra pusselspel är att med dessa resurser (blå = boost, grön = försvar, gul = sabotage, röd = attack) stridar du med övriga spelare. Det gäller inte bara att pussla bra utan du måste tänka taktiskt.

I jämförelse med det man såg i den gamla SGA trailern så har de snabbat upp spelet enormt (i form av att snabbare kunna utföra sina handlingar), minskat pusselbrädet, förbättrat det grafiska interfacet och gjort om allt till 3D. Och jag kan säga att det ser riktigt snyggt i 3D också, på det sättet ett indiespel gör dvs. Vilket tyvärr gör att min gamla bärbara inte klarar att skyffla polygonerna men jag överlever. Kan också nämna att musiken är extremt bra, precis som jag hoppats på.

Om detta jag skrivit (eller videon) ser ut att vara en gnutta intressant så rekommenderar jag starkt att ni testar demo'n, jag tror och hoppas att ni kommer gilla det lika mycket som mig. Iaf för att fylla ut på tiden medans man försöker samla ihop folk för att lira #Left 4 Dead.

Hoppas att vi ses online, SvDvorak är namnet du ska leta efter/akta dig för. Finns också på Steam under samma namn om någon vill arrangera ett par matcher (och säkert ge mig stryk).

EDIT: Spelet finns nu att köpa!

<div><object width="480" height="297"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/k26L0LEPIggEw9PkQe&related=1&c..."></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.dailymotion.com/swf/k26L0LEPIggEw9PkQe&related=1&c..." type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="297" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object><br /><b><a href="http://www.dailymotion.com/video/x7a8gu_puzzlegeddon-trailer_...">Puzzlegeddon Trailer</a></b><br /><i>Uploaded by <a href="http://www.dailymotion.com/puzzlegeddon">puzzlegeddon</a></i></div>
Klicka i HQ för högre kvalité.

#blogg

Medlem
Puzzlegeddon

Jag testade demo't när det dök upp på Steam men tyckte spelet var på tok för slumpartat för min smak. Det kan iofs ha att göra med att jag inte är insatt nog i spelet men det skrämde mig tillräckligt för att inte inhandla det.

Som ett exempel på vad jag anser som slumpartat är att när datorn skickade en missil (vanlig, liten) mot mig så räckte det ibland med en försvarsmissil och ibland bet inte ens fyra.. missade väl någon detalj någonstans =p

Intressant idé trots allt.


signatur

A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

Medlem

Det är nog troligtvis missiltypen du menar och ifall den har en shieldboost. Om jag ska bli riktigt nördig: level 1 missil dör av en anti-missil, level 2 missil dör av en anti-missil OM man förstör den innan den splittras... då blir den till tre separata istället, level 3 missil dör av två anti-missiler. En shieldboost ger skydd mot ytterligare en anti-missil, medans en level 2 försvar tar bort missilskyddet (och man har råd med en anti-missil också samtidigt).

Det enda slumpartade är egentligen hur blocken kommer, ibland har man tur och får flera kedjor och stora kombinationer direkt. Men jag tror det handlar mer om hur duktig man är på att skapa kombinationerna och hur pass taktisk man är.

Däremot blir det sjukt svårt så fort två personer går på en själv och det är ganska lätt hänt att flera gankar en person. Men ofta går man väl på den som leder helt enkelt

Förresten... Steam? Spelet finns inte på Steam från vad jag hittat.

Medlem
Skrivet av Dvorak:

Förresten... Steam? Spelet finns inte på Steam från vad jag hittat.

Ah, attans, blandade ihop hur jag fick tag på Puzzlegeddon och Bejeweled Twist. Fel av mig

Bejeweled Twist var för övrigt inte mycket att hänga i julgranen heller, snyggt men inte särskilt engagerande. Orginalet, eller ännu hellre Puzzle Quest, är bättre imho.


signatur

A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

Medlem

Har testat Puzzle Quest innan men tyckte att allt gick så enormt sakta, strider som varade i över 10 minuter. Lite mer fart och fläkt önskade jag typ som i Puzzlegeddon

1
Skriv svar