Slutet på en era

Inaktiv
Slutet på en era

Vi körde tronbyteslan här i förrgår. PES 2008 (PS2-versionen, så klart) är spelet jag och mina pokalcuppande vänner ägnat hundratals timmar åt nu under ett års tid, och lagom till dagen då oktober övergår i november passar vi också på att byta upp oss en årgång. Samma procedur som förra året, grevinnan. Fast just i år känns det som att saker tagit en något annorlunda vändning. En stor del av våra trogna fotbollsspelare verkar ha valt att byta skruvdobb mot rör modell vassare (NHL 09) - och jag måste medge att det är svårt att inte falla för det trycket.

Hur som haver så blev vi i alla fall bara fyra pers som körde igång den sista community-turneringen i PES 2008 och lagvalet blev som följer; Barcelona, Milan, Arsenal och Arsenal. I vanliga fall brukar vi inte tillåta att flera spelare kör med samma lag, men den här gången blev ett undantag och jag fick för en gångs skull spela med mina älskade Gunners. Vi körde en halv säsong (inget returmöte) för att hinna lira PES 2009 innan kvällen blev för sen. På de här matcherna hann jag vinna en och tappa två ledningar (en 1-0- och en 2-0-ledning) till oavgjort. Slutade tvåa, två poäng efter vinnande Arsenal-laget. Det kändes rätt okej ändå.

Det var först igår kväll jag insåg att det inte alls var bra. Det var en jävla domedagsprofetia.

Igår var nämligen kvällen som Arsenal mönstrade sitt unga manskap för säsongens första Tottenham-möte. Matchen är ett derby i ordets allra mest rätta bemärkelse (i en liga där typ en fjärdedel av alla matcher är London-derbyn) då båda lag kommer från huvudstadens norra delar. Årets Arsenaluppställning är ett lag som har ännu mer att bevisa än förra årets, efter ett transferfönster fullt av namnförluster. Tottenham är ett lag som, till allas vår förtjusning, inte har fler poäng än en trekant (...). Men ett derby är ett derby, och allting kan hända. Det enda som egentligen var säkert var väl att Adebayor skulle göra mål.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4MrWS0bZqsY&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4MrWS0bZqsY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Tottenhams nya coach, Harry Redknapp

Jag vill egentligen inte skriva för mycket om hur matchen slutade, men jag borde kanske ha fattat vad PES 2008 försökte berätta för mej där i tisdags. Det var ett bitterljuvt avsked, och välkomnandet av 2009:an blev inte mycket varmare.

Men mer om det i ett senare inlägg. Nu ska jag slicka mina sår och titta på Remi Marevals helt otroliga långskott sisådär en elva gånger till.

<div><object width="420" height="336"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/k7yroqWNTWivStOZS0&related=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.dailymotion.com/swf/k7yroqWNTWivStOZS0&related=1" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="336" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object><br /><b><a href="http://www.dailymotion.com/video/x78i9k_quel-but-10-mareval-n...">Quel but 1-0 Mareval Nantes OM</a></b><br /><i>Uploaded by <a href="http://www.dailymotion.com/el-tunisiano-del-83">el-tunisiano-del-83</a></i></div>
Definitionen av en "perfekt träff"

#blogg


signatur
Slutet på en era

Hurdant är PES 2009 egentligen?

Var länge sedan jag spelade något fotbollspel och det suger ju litet i kistan efter ett. FIFA är inget alternativ.

Hur är Be a Legend läget? Något att ha? Hur fungerar det att man får exp?

Hur funkar det att spela online?

Nyfiken så in i den på detta. Framför allt då Be a Legend då det kan vara det efterlängtade Career mode som jag saknat sedan ISS 2000 till N64.


signatur

otoboku.se - english is fun
deculture.se - Den enda webtidningen om anime, manga, tv-spel och visual novels på svenska

Inaktiv

Till PS3 tycker jag det haltar rätt rejält (recension i kommande SP-nummer), och har svårt att motivera ett köp av nextgen-pes framför nextgen-fifa. PS2-versionen känns (och är) väldigt mycket som 2008 (som jag håller som det bästa fotbollsspelet någonsin). Jag återkommer om PES 2009 (PS2) här på bloggen.


signatur

Testade demot till PS3. Så skoj har jag inte haft med PES på ett bra tag. Dock ingenting som är sådär jätte intressant.

Är bara PS3/PS2 inköp som gäller om det blir.

Då ser jag fram emot den recensionen. Framför allt hur be a legend funkar Det som är intressant ju!!


signatur

otoboku.se - english is fun
deculture.se - Den enda webtidningen om anime, manga, tv-spel och visual novels på svenska

1
Skriv svar