På gång: Speltoppar

Antikvitet
På gång: Speltoppar

I fredag förra veckan fick jag ett ryck och bestämde mig för att börja koda på en funktion för att hantera de speltoppar vi får från Dataspelsbranschen. Jag har gjort en ansats tidigare men då föll det på att titelmatchningen inte höll.

Problematiken är den att listorna vi får innehåller spelnamn så som Martin Lindell, som sammanställer listorna, skriver dem. Det kan stå ”Warhammer Online” i stället för #Warhammer Online: Age of Reckoning eller vara specialutgåvor av ett spel, såsom World of Warcraft: Battlechest som egentligen bara är #World of Warcraft, men med lite krimskrams i lådan.

<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?i=8679&w=480&h=9999&..." alt="" style="border: 1px solid black;" />

Vid det tidigare försöket prövade jag att låta matchningen ske genom databasfrågor, men textsökningen i MySQL är inte helt fullkomlig och jag fick inte riktigt till det, inte minst gränssnittsmässigt. Men efter att den senaste tiden stiftat närmare bekantskap med Javascript-programmering när jag skapade kartstödet för PC Gamer-specialen och dessutom använt Prototype-bibliotekets AJAX-stöd i större utsträckning kände jag mig lite modigare.

Jag bestämde mig därför att skriva en tillämpning som använde databasmatchning som grund, men där gränssnittet vilade på ett AJAX-fundament för att göra omatchade rader enklare att hantera. Och det visade sig vara en bra metod. Nu är back-endet i princip färdigt och jag håller på och filar på hur det ska se ut för dig som läsare. Med lite tur kan vi lansera det inom någon vecka.

#blogg


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem
På gång: Speltoppar

All hail John! He who codes for FZ's domination of the world!

Medlem
Skrivet av Hero_Swe:

All hail John! He who codes for FZ's domination of the world!

Koda? Man ska skjuta folk med en gigantisk slangbella in i solen!


signatur

dom förnedrar hela Gamer-world!!!

Medlem
Medlem

Ni måste ha en rejäl MySQL databas btw


signatur

hejsanhejsanhejsan

Antikvitet

Martin: Nix, inte mycket. Det blir ändå ett manuellt moment eftersom matchningen måste kontrolleras, så då är copy-pasten från ditt mail inte ett problem. Men det här blir fint, snart är vi klara att lansera!

Mosoloa1: Japp, den är rätt fet. Innehåller 170 tabeller eller nåt sånt.


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

1
Skriv svar