Kriget hamrar på dörren

Medlem
Kriget hamrar på dörren

<img src="http://www.superplay.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=7841" width=480>

<i>Warhammer Online</i> - det sista stora onlinerollspelet. Om det här misslyckas vågar ingen annan utmana <i>World of Warcraft</i> på flera år. Och de goda nyheterna är att efter någon veckas spelande är jag övertygad om att det här inte kommer att misslyckas, tvärtom! <i>Warhammer Online</i> känns väldigt konventionellt när det gäller spelmekaniken, och snor snart sagt hela gränssnittet från tidigare spel i genren, med undantag för den underbara <b>Tome of Knowledge</b>, som innehåller allt från story, quests och kända personer till dina achievements och olika titlar (jag är mest stolt över titeln <b>"The Lucky"</b> just nu, den får man genom att döda tio andra spelare i PvP, vilket är mer en jag totalt har dödad i alla andra onlinerollspel tillsammans).

Men det unika med det här spelet är inte sättet du spelar på, utan vad du gör - kriget är ständigt närvarande, och kring varje hörn lurar en elakt grinande dvärg eller alv (jag spelar för närvarande mest en Black Orc med en skinande guldtand och en gigantisk yxa). Och även om du inte <b>måste</b> spela med andra människor känns det naturligt att göra det, och jag finner att jag samarbetar med andra för att genomföra Public Quests, slåss tillsammans i Scenarios och stöter på allierade i RvR-områden. Det är det här som är <i>Warhammer Online</i>s unika storhet; det är det första onlinerollspel där man faktiskt <b>uppmuntras att spela med andra människor</b>!

#blogg

Kriget hamrar på dörren

Så jäkla bra sagt. Exakt. WAR UPPMANAR folk att konstant lira tillsammans vilket gör att det känns som man får valuta för prenumerationen till skillnad från t.ex Age of Conan där jag efter nån vecka kände att jag lika gärna kunde ha dragit igång ett single player RPG. WAR = konstant interaktion med både fiende å friendly spelare. OCH, vill jag tillägga, att WAR även lyckas med att få dig att känna dig unik i din roll. Varje ras och varje klass ger en personlighet åt just din karaktär som bara WoW har lyckats med innan.


signatur

"Oh you. Laddergoat, you're so random."

Medlem

Ja, eller egentligen är det väl snarare så att man automatiskt börjar spela med och hjälpa andra människor, utan att man egentligen tänker så mycket på det... och det är fan helt unikt i MMORPG-genren.

Det är ett MMORPG, bara genren uppmanar dig att spela med andra människor...

Man får ju inte precis upptryckt i ansiktet "One player"...

Att det är krig måste det ju vara. Vad annars kan det vara med en titel som innehaver "War" i sig? Teparty med dina vänner?

Jag vet inte om jag är för mycket skadad men jag finner inget i det du skriver som ens rättfärdigar att jag ska betala en viss summa i månaden + spelets pris då jag köper det.

Tror inte de tagit bort grindandet, utan som i WoW försökt att dölja det med en massa quests som är så förbaskat tråkiga.

Alla MMORPG uppmanar dig till att knyta kontakter eftersom det är i det långa loppet nödvändigt om du ska ha en bra spelupplevelse.


signatur

otoboku.se - english is fun
deculture.se - Den enda webtidningen om anime, manga, tv-spel och visual novels på svenska

Medlem

Men det är ju just det som är grejen, att de flesta MMORRORORPRERGER är roligast om man spelar själv, eller möjligen med en polare eller sambo som sitter i samma rum. Det är det problemet WAR lyckats lösa.

1
Skriv svar