TIGSource Demakes Compo

Medlem
TIGSource Demakes Compo

The Independent Gaming Source är en trevlig sajt/community för hobbyutvecklare av dataspel. De brukar regelbundet (eller ganska oregelbundet faktiskt) ha tävlingar med olika lustiga teman. Just nu så kör de en tävling med temat "Bootleg Demakes".

"Bootleg Demakes" går ut på att man ska ta ett känt spel eller spelserie och göra en inofficiell kopia (bootleg) av det, samtidigt som man gör det simplare (demake). En annan regel är förstås att man inte får använda något upphovsrättsskyddat material eller varumärken, så alla spel måste ha nya namn (som gärna får antyda på originalet).

Hur som helst... Jag, Pontus och Vraket håller just nu på med en demake av den gamla klassikern #Homeworld, som vi kallar för "Our Globe". Vi har tänkt oss att lägga nivån någonstans runt tidigt 90-tal, tänk #Dune 2. Så här såg spelet ut efter en dag:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Tc21C1iskWk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Tc21C1iskWk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Och så här såg det ut efter dag 2:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kG3BYsYvhqw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kG3BYsYvhqw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Spelet har både en korkad AI att träna mot, samt multi-player

Hej!

#blogg

Medlem
TIGSource Demakes Compo

Haha snyggt! Jag hade många goda dagar med Homeworld spelen! Kommer man få spela detta om det blir klart/när ni är nöjda med det?

Medlem

Underbart! Homeworld är en grym klassiker och detta ser inte så dåligt ut det heller, vore kul att testa i MP

Medlem
Skrivet av Hero_Swe:

Haha snyggt! Jag hade många goda dagar med Homeworld spelen! Kommer man få spela detta om det blir klart/när ni är nöjda med det?

Japp, vi kommer lägga upp spelet gratis, som vi gjorde förra tävlingen (då gjorde vi detta: http://www.oxeyegames.com/because-its-fun-fay/ ). Spelet är programmerat med vår Lua-motor, så källkoden kommer ligga öppen som vanliga textfiler. Med andra ord kan man själv gå in och modda sen, ifall man tycker att vi gjort ett dåligt jobb

Medlem

Det verkar grymt! Jag e imponerad. Lycka till i tävlingen!


signatur

Tempus fugit.

Medlem

snyggt gillade "not enough money" xD

1
Skriv svar