Edge Magazine

Medlem
Edge Magazine

För några månader sen skrev jag om speltidningsframsidor och om hur jag gillar att ha en tom framsida som inte är täckt med en massa "Först i världen!", "Endast i ..." och alla liknande varianter. Min slutsats var helt att det jag sökte efter helt enkelt inte finns.

Spola fram tiden till slutet av juli, familjen är på flygplatsen i London och jag letar efter något som man kan ha att läsa på resan till USA. Mina ögon fästs på Edge Magazine som har en framsida som inte är helt fylld av text, med en stor bild på huvudfiluren från #MadWorld. Bläddrade lite kort i tidningen (ingen onödig DVD, alltså inte inplastad) och blev väldigt intresserad. Med 160 sidor och ett pris på £4.50 (ca 55kr) så slog jag till, något som jag absolut inte ångrar.

<a href="http://www.gamesetwatch.com/edge-0807.jpg"><img src="http://www.gamesetwatch.com/edge-0807.jpg" width="350"></a>

Det som gör denna tidning så bra är att den inte bara innehåller de vanliga förhandstittar, recensioner och nyheter (som man lätt hittar på internet) som dagens speltidningar fokuserar på utan de har djupare artiklar som pratar mer om vad som händer bakom scenerna. Intervjuer, branschanalyser, diskussioner och tillbakablickar är en stor del av tidningen.

T ex så dedikeras 28 sidor åt något som skulle förklaras som 'Spelutveckling i olika länder', där de i varje tidning täcker ett lands spelutveckling med diskussioner och intervjuer med olika studios. Endast rekryteringsinformation för de olika intervjuade företagen är reklamen som finns i detta segment.

I recensionerna så är det inte heller så stor fokus på betygen som många andra kör med, istället står det med vanlig brödtext "x/10" vilket ger intrycket att de vill att man ska läsa texten istället för bara titta på betyget, något som jag tycker är en stor fördel. Idag läggs för mycket fokus på betyg och många läser inte ens texten. Betyget ska vara ett komplement till texten och inget mer enligt mig.

<a href="http://www.gamesetwatch.com/edge-0808.jpg"><img src="http://www.gamesetwatch.com/edge-0808.jpg" width="350"></a>

Det tog mig hela USA resan att faktiskt läsa igenom hela den tidningen och på vägen hem plockade jag upp augusti numret, som jag inte läst färdigt än. Om man ska hitta på något negativt så är det nog att det är för mycket att läsa nästan. Funderar starkt på att börja prenumerera, kostar däremot 850kr för ett år (till Sverige). Jag önskar verkligen att det skulle finnas en sån här tidning här hemma i vårt avlånga land. För Edge förstår att det är bättre att skriva åt nördarna än att försöka vara ett mellanting mellan hardcore och mainstream.

PS. Detta är ett ganska gammalt inlägg som jag aldrig tagit mig tid att skriva, men kände att jag var tvungen att skriva detta DS.

#blogg

Inaktiv
Edge Magazine

Tack för tipset.
Ska kolla upp den här tidningen.

Medlem

Låter grymt intressant

1
Skriv svar