En närmare titt på Mega Man 3s manual...

Medlem
En närmare titt på Mega Man 3s manual...

Föregående blogginlägg syftade på manualen till Mega Man 3. Mycket epic greatness där överlag. Därför tycker jag att vi tar en närmare titt på manualen!

"Tack för att valt Mega Man 3, ett kvalitetsspel från Nintendo Entertainment System" inleder den. Jojo, det börjar bra - men det blir bara bättre!

Innehållsförteckningen skvallrar om en sektion som heter "Metallattack" och en som heter "Rush hjälper dig på traven". Visst blir man läskad att läsa vidare?

Random citat:

"Du startar äventyret med tre spelfigurer. Håll ett öga på energimätaren i översta vänstar hörnet. Energin minskar för varje träff fienden får in. Tur att Du är tjockskallig!" En sabla tur!

"Kör hårt bara! Gör slut på alla robotar på en nivå och på robotmästaren." Alright! Fullt ös medvetslös!

"Rush har gått på lydnadsträning, så han försvinner när Du inte behöver honom längre." Kan vara det hemskaste jag någonsin läst i en manual - ever!

När vi ändå håller på, varför inte några godbitar ur Mega Man 4s manual? Ja, varför inte?

"Tack för att valt Mega Man 4, ett kvalitetsspel från Nintendo Entertainment System" De lyckades göra samma skrivfel två gånger om!

Random citat:

"Håll ett öga på energimätaren i övre vänstra hörnet på skärmen, för om energin tar slut - är du också slut!" Kaxigt, kaxigt...

"När du väl kommer [till robotmästarens lya] handlar det om rena rövarfajten och det kommer bara finnas en överlevande." Rövarfajtar är uppenbarligen de absolut värsta.

"När Mega Man bangat ett fiende hittar han ibland föremål som kan vara värda att ta tillvara på." Eh, betyder det att han flyr från... ett fiende, eller att han beter sig som en hiphoppare?

I manualen till trean hette bossarna samma sak som de heter på engelska. Till fyran har de dock översatt dem. Exempelvis heter Skullman Skalllmannen.

"För att få full kraft i faraoskottet skall du hålla B-knappen intryckt..." Ha ha, fy Farao, kan man säga åt alla fiender när man skjuter dem med FARAOSKOTTET!

Åttiotalet var bäst.

#blogg

En närmare titt på Mega Man 3s manual...

Rövarfajt är det bästa ordet!

Om jag någonsin blir inblandad in nån fajt så ska det vara en rövarfajt. Annars kan det kvitta.

Medlem

Detta bevisar att tesen "Det var bättre för" är saningen och inget annat än sanningen.


signatur

Upon a soapbox of nerdom.

Medlem
1
Skriv svar