Diablo III ett tecken på att det var bättre förr?

Inaktiv
Diablo III ett tecken på att det var bättre förr?

<a href="http://www.fz.se/foretag/?id=16">Blizzard</a>, eller numera <a href="http://www.fz.se/foretag/?id=1774">Activision/Blizzard</a>, är ett företag som ligger bakom mängder av topptitlar till PC under de senaste två årtiondena. Kanske har företaget bland de absolut starkaste IP:na under sitt paraply. Exempel är, utan att tveka, Starcraft, Warcraft och Diablo som de viktigaste.

Blizzard skapades 1991, då under namnet Silicon & Synapse, där spel som The Lost Vikings och Rock 'N' Roll Racing skapades. Men det var 1994 som genombrottet med Warcraft (I) kom för studion som nu gick under namnet Blizzard Entertainment. <b>1997</b> kom så Diablo (I) tillsammans med speltjänsten Battle.net.

Diablo var ett mörkt, fantasy-inspirerat, rollspel som i korta ordalag handlade om att göra processen kort mot mörkrets väktare. Spelet blev en marknadsmässig succé och fick inte bara en uppföljare utan också flera expansionspaket. Mellan Diablo I och II förbättrades mycket, inte minst grafiken. Samtidigt var man noga med att behålla mycket av det som gjort ettan till en framgång.

<table><td><img src="http://www.fz.se/bilder/arkiv/9/9tcq7ix2lypg6ajre5w38h1do4sfk..." width=240 height=120><br><center><size=9>Diablo 1</center></size></td><td><img src="http://www.brown.edu/Research/dichtung-digital/2002/11/10-Gun..." width=240 height=120><br><size=9><center>Diablo 2</center></size></td></table>

Jag skulle vilja gå så långt att påstå att Diablo med karaktärer som sparas på Battle.net-servrarna lade grunden för World of Warcraft! Och kanske var det detta som skaparna av <a href="http://www.fz.se/spel/?id=9146">Diablo III</a> hade i bakhuvudet när de började arbeta med uppföljaren till Diablo II? För även om det <b>klassiska isometriska perspektivet </b>bibehålls till III:an är mycket av den grafiska stilen onekligen (minst) influerad av den i WoW.

Med kritik från de verkliga Diablo-fansen står onekligen Blizzard inför en utmaning i att övertyga dessa om att det som en gång skapade Diablo, estetiskt, till viss del måste bibehållas, medan annat måste skrotas. På sidan Gamespot refereras till varför det isometriska perspektivet bibehålls:

<i>For example, when asked about the fixed isometric perspective in Diablo III (a technical holdover from the previous games in the series), the producers said that while they have experimented with new camera tricks, moving away from that perspective essentially resulted in a game that didn't "feel" like Diablo.</i>

<table><td><size=9>Diablo III: </size><br><img src="http://www.fz.se/bilder/arkiv/p/pvfc94k130hanu587qzowgtmdbyxe..." width=350 height=150></td><tr><td><img src="http://www.fz.se/bilder/arkiv/x/x1m06w5ch4az3gfypqi8ndsetb92r..." width=350 height=150></td><tr><td><img src="http://www.fz.se/bilder/arkiv/h/h8c3astozpgybk9q75xw416d20umr..." width=350 height=150></td></table>

Ok, så det isometriska perspektivet är grundläggande för allt "Diablo". Men inte färgpaletten? Jag är ingen fanatisk hetsare av serien. Jag är dock en veteran, får man väl säga, då jag spelat båda tidigare spel åtskilliga timmar. Oroad, nej. Övertygad om att det nya är enbart till det bättre? Nej.

#blogg


signatur

sibbor: [...]eller hävdar att 60GB PS3 skulle vara en svart, tung, het stekpanna...
Min Blogg: Noir

Medlem
Diablo III ett tecken på att det var bättre förr?

Jag förstår inte varför alla klagar så förbannat mycket på färgen, det må inte vara lika "mörkt och hemskt" som forna spel, men det är ändå snyggt och förhoppningsvis vara förbannat kul

Grafiken och färgerna påminner dock väldigt mycket mer om Titan Quest än WoW...


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

1
Skriv svar