Best of Fantastisk Gill! del 2

Inaktiv
Best of Fantastisk Gill! del 2

I serien "Blogginlägg som redan publicerats på ursprungs-FG! men är för bra för att bara ligga och samla damm", har vi nu kommit till del 2. Den här gången handlar det om mer eller mindre hemliga hemligheter:

TV-spelshemligheter (aka Mysteriet med molnbusken)

Klumpar man ihop tillräckligt många nördar på samma ställe kommer man till slut att uppnå makalösa resultat. Det är lite som den där grejen med aporna som skriver skrivmaskin, fast dom hjälps åt - och är fullpackade med spetskunskap. Spelforum är inte på något sätt annorlunda. Jag skulle nästan kunna hävda att dom snarare är det yttersta beviset för teorin - och det är ju därför vi gillar dom så mycket.

NeoGAF, som ju har varit med förut här på bloggen (då för den fantastiska photoshop-tråden), visar prov på det bästa exemplet med sin "Videogame facts that will blow your mind" -tråd. Insprängt bland en massa allmänbildning och grejer folk kommer avfärda som gamla nyheter (som Totakas sång, FedEx-pilen och Alucard-namnet (världens minst hemliga hemlighet?)) finns där uppenbarelser som - på riktigt - kan spränga din hjärna.

Här är min favoriter:

7. Gordon Freeman skulle från början heta Ivan the Spacebiker. Och ändå var det inte hans namn som var det fulaste...

6. Pacman gör minicameos på de mest underliga ställen (eller vad sägs om bältesspännen i Soul Calibur?).

5. Optimus Prime gästspelade som medeltida balkongdörr i Assassins Creed:

Nu börjar de riktiga galenskaperna...

4. Kopplingen mellan Bomberman och Lode Runner? Det är SAMMA PERSON!1

3. De flygande manetmonstren i Kid Icarus, Komayto, sägs komma från en annan planet. Med lite grundkunskaper i japanska (och engrishu) kommer man fram till att (för att citera NeoGAF-användaren Revenant Kiouku):

ko is prefixed to the words for an animal to indicate it in baby form. For example dog and cat to make puppy and kitten. ( inu -> koinu, neko -> koneko). Cutting kometoroido to kometo and then changing it to komayto to get the pronunciation more or less right in English makes perfect sense.

2. Bio-chocken vi aldrig vill se på riktigt: väggutsmyckningar som föreställer uppspända kroppsöppningar (en tribute till vad som bara kan beskrivas som internets vidrigaste påfund (<-bildlös wikipedia-länk)):

1. Och så nummer ett: återanvända sprites. Kolla molnet. Kolla busken. Håll i dej.

Vill ni kolla källmaterialet (jag är inte källkritisk för fem öre i den här posten, det överlåter jag till er), klicka här.

#blogg


signatur
Medlem
Best of Fantastisk Gill! del 2

He he, kommer ihåg den NeoGAF-tråden. Busken... AAAH! I can't unsee it!

Medlem

Jag älskar sånt här. Fast det här är inlägget som fick mig att (sist av alla på internet) leta reda på den där Goatse-bilden, och det önskar jag egentligen att jag hade låtit bli...

Inaktiv

Cdammen: Jag vet! Ondska!

Mats: Jag varnade er (och skippade wiki-länken i det här inlägget)!


signatur
1
Skriv svar