Olof Palme tar aldrig slut!

Medlem
Olof Palme tar aldrig slut!

Jag var i Tyskland för några månader sedan. Whinade, dinade och, tja, whinade i Berlin. Inte långt från mitt hotell låg en pytteliten fontän med lite bladverk runt. Och där på en liten plakett stod det Olof-Palme Platz. Första tanken: Olof är inte bara Olof längre, han är Olof-Palme! Cool.

<img src="http://static.pici.se/pictures/LHKiRBZdy.jpg" alt="" width="570" height="420" />

Andra tanken: Olof är inte bara Olof med svenska folket, han är Olof med alla! Palme finns nämligen representerad i Spanien, Ungern, Nicaragua, Indien, Ryssland, Grekland, Brasilien, Holland, Italien, Turkiet, Argentina, USA, Dominikanska Republiken, Österrike, Nambia, Mozambique, Kuba, Frankrike och Tyskland på olika sätt. En minneslund där, en plats där, en gata här, en boulevard där.

Det är onekligen imponerande.

Men det fick mig även att titta lite närmare på Stockholms gator och torg. Var är våra hyllningar till utrikespolitiska superhjältar? Var ligger John F. Kennedy-plaza? Indira Gandhi-gatan? Jean-Paul Marat-rondellen???!!!

Nej, det här suger ju.

#blogg

Medlem
Olof Palme tar aldrig slut!

I Örebro har vi Olof Palmes Torg. Det är i och för sig så litet att man nästan kan röra vid båda sidor om man står i mitten, men ändå.

Jo, att Olof finns representerad även i Sverige överraskar ju inte.

Men var är alla utlänningar?


signatur

Kittens are for real!

1
Skriv svar