Ett par ordentliga lurar

Medlem
Ett par ordentliga lurar

Jag är verkligen ingen audiofil (inte ens i närheten) och jag har svårt att märka mindre skillnader i ljudkvalité. Men när jag skulle fixa mig ett nytt par hörlurar förra hösten så var inte ljudet det enda viktiga, mina kriterier var: de skulle vara slutna och heltäckande, det skulle inte vara plast som mötte örat utan något tygliknande och slutligen så skulle de ha bra ljud och kosta under tusenlappen. Mitt val föll på ett par Beyerdynamic DT250 80ohm som kostar 995kr vilket visade sig vara de hörlurarna en kompis köpt innan och som jag testat. Så jag var ganska säker på att det var ett bra val.

<a href="http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/product/84c1a09d5865..."><img src="http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/product/84c1a09d5865..." width="150"></a>

Nu, 9 månader senare, så känner jag att de testats utförligt nog. Dessa hörlurar har helt förbipasserat mina kriterier och har fördelar som jag inte ens tänkte på. En stor fördel är att de inte bara inte släpper ut ljud utan de inte släpper in också, det är nästan som att ta på sig hörselskydd. Kanske låter negativt? Absolut inte, inga störande ljud utifrån hörs och jag saknade verkligen att jag inte tog med mig dom på flygplanet till USA då jetmotorerna och annat ljud hörs ganska väl med vanliga öronpluggar.

Ytterligare fördelar är att de är bekväma att ha på i timmar (även om det är ovant till en början, de sitter ganska hårt mot huvudet), avtagbar kabel gör att det är enklare att ta med sig och lurarna är gjorda av ordentlig plast som håller ordentligt (fast lite metal skulle inte skadat). Vet inte om det behöver nämnas, men ljudet är helt fantastiskt bra också, kanske lite låg bass men en equalizer fixar det problemet. Enda negativa jag kan tänka på är att jag inte gillar är den krulliga kabeln som är av sån där telefonkabeltyp.

De är fantastiska helt enkelt! Om du funderar på vilka lurar du ska köpa så rekommenderar jag DT250 starkt, de passar mig perfekt och jag tror du också skulle gilla dom. Bästa man kan göra är att testa i affär, man vet inte 100% om hörlurarna sitter skönt förrän man testat dom.

#blogg

Medlem
Ett par ordentliga lurar

Hur mycket kostar dom då?

Medlem

Klickar du på Beyerdynamic DT250 80ohm i texten så ser du, men jag kan väl lägga till priset också. 995kr om du inte orkar klicka

Medlem

Det är alltså som du sa, just under tusen lappen

Medlem

Yup, precis under. De har kostat 2000+ för något år sen så de är billiga jämfört med då. Tycker att lurarna är värda priset för vad man får. Smakar det så kostar det tyvärr.

Medlem

Att stänga ute ljud är inget jag direkt gillar då jag är så otroligt paranoid.


signatur

Besök Patch Is Online för väldigt svala spelrecensioner.

Medlem

Verkar helt klart fina lurar. Men att punga ut en tusing på ett par hörlurar är waaaaaay above my paygrade. Mest för jag inte har någon lön :evil: Men ändå.


signatur

På Internet kommunicerar vi mestadels med text. Om du således skriver som en idiot får du finna dig i att bli betraktad som en sådan.

Medlem

Verkar vara schyssta prylar. En fråga dock - blir man inte äckligt varm och svettig i öronen om man sitter med dom på sig länge?


signatur

In war, truth is the first casualty

Medlem

Det tycker jag faktiskt inte, de känns ganska luftiga. Däremot blev jag svettig i öronen ibland när jag hade på mina gamla hörlurar som har plast mot örat.

Medlem

Tycker mina koss porta pro funkar prima.

Medlem

Båda mina föräldrar har såna, de är grymt portabla vilket kan vara skönt. Men de når inte upp i min åsikt. Fast det är klart, de är mycket billigare.

Medlem

Gillar man inte stängda lurar så är Sennheiser HD595 ett bra alternativ i ungefär samma prisklass.

Själv kör jag med ett par Sennheiser HD650 inpluggade i en Apogee Duet.

Orgasm för öronen.

1
Skriv svar