PixelJunk Monsters

Medlem
PixelJunk Monsters

Medans jag sitter och väntar på senaste avsnittet av 1UP Show ska tankas färdigt så tänkte jag nämna ett spel som kom ut idag (eller igår?), PixelJunk Monsters. För att simpelt förklara det, Tower Defence på konsol (en PS3'a för att vara exakt). Men ganska annorlunda. För de som inte vet, Tower Defence är när en eller flera spelare försvarar sig mot vågor av fiender med hjälp av att bygga torn längs de olika gångarna fienderna rör sig genom. Tornen kan uppgraderas och allt eftersom har man råd med andra typer av torn och det gäller att använda de i kombination med varandra.

[ia=1968]
Skillnaden, mot de TD versioner jag har kört, är att torn får experience och uppgraderas på så sätt men kan uppgraderas snabbare om man står och 'dansar' med sin figur vid tornet. Dessutom droppar fiender pengar som man måste springa och plocka upp innan de försvinner. Det finns några fler skillnader, men det är ganska onödigt att förklara nu. Men ett stort plus som jag vill nämna är att två spelare kan båda lira samtidigt på samma konsol. Och jag märkte att brorsan och jag kommunicerade hela tiden om vad vi skulle göra, var man skulle bygga, vem som skulle hämta pengarna som droppades, osv. Skulle nog gissa att det blir mycket roligare när man är två, har inte testat att spela själv än.

[ia=1969]
Men fyra banor in så måste jag säga att det är ett definitivt köp, speciellt för 45kr. 45kr! Om jag kommer ihåg rätt dvs, brorsans konsol och det var han som köpte. Tyvärr så tror jag att det inte finns någon demo. Men köp det ändå, utvecklare behöver pengar. En liten notis bara: spelet är ganska svårt så tro inte att det går att klara på ett kick.

EDIT: Upptäckte att de pratar om spelet på senaste 1UP show avsnittet, 17:50 in.

En trailer på det hela:
<object width="450" height="300"><param name="movie" value="http://www.fz.se/filmer/fzplayer.swf"/><param name="flashvars" value="file=http://shub.fz.se/filmer/4wc5baz0ur.flv&callback=http://www.fz.se/filmer/cb.fz&overstretch=fit"/>
<embed src="http://www.fz.se/filmer/fzplayer.swf" width="450" height="300" bgcolor="#FFFFFF" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="file=http://shub.fz.se/filmer/4wc5baz0ur.flv&callback=http://www.fz.se/filmer/cb.fz&overstretch=fit" /></object>

FZ, varför har ni ingen "klistra in videon på en hemsida" så att man slipper gå in i källkoden och klippa ur? Eller har jag missat den?

#blogg

Medlem
PixelJunk Monsters

Galet kul spel, köpte det minuten efter det släpptes. Mycket beroendeframkallande!


signatur

- I mean gaming journalists look bad just writing about stuff, but when you put them in front of a camera...a whole new dimension of bad is created.

Medlem

har kommit in på hard banorna nu...Det är helt sjukt svårt kan jag utlova, men roligt!

1
Skriv svar