Misstaget blev en ostorgie
Söndagar är pizzadagen för många, antalet flottplattor som bakas av denna veckodag måste räknas i miljoner. Sambons förslag på sallad röstades ner och istället promenerade vi ner till Primo för varsinn vedugnsbakad lyxpizza. Minst fem minuter ägnades åt att studera utbudet av italienska namn och bakismagen fastnade för Quatro Stagioni; skinka, räkor och musslor lät asbra. "En quatro" blev beställningen i tron om att det bara fanns en pizza med det namnet. Snabbspolning tio minuter framåt och bagaren räcker över en Isabel och en Quatro Formaggio och misstaget var ett faktum. Så det blev att klämma i sig en orgie i ost, däribland chevre som är sådär äckelgott. Nästa gång blir det en Capricciosa (rättstavat efter wannabespaggen Johns rättelse), den går det inte att misslyckas med. Vilken är din favvo?
Som du säger, ingen kan misslyckas med en Capricciosa, ofta den jag tar om jag inte vill utsätta mig för något som liknar en orgie i ost;) Men annars kan det slinka ner lite allt möjligt; kebabpizza eller kanske den närmsta pizzerians specialité batman.
Capricciosa, för bövelen. Lär sig stava.
Som du säger, ingen kan misslyckas med en Capricciosa, ofta den jag tar om jag inte vill utsätta mig för något som liknar en orgie i ost;) Men annars kan det slinka ner lite allt möjligt; kebabpizza eller kanske den närmsta pizzerians specialité batman.
Batman? Låter som en cool pizza. Jag käkade uteslutande kebabpizza i flera år men jag kanske överdoserade lite.
Min favvo är Cacciatore (vet ej om det stavas så)... salami, oliver, kapris
Åt en kanongod pizza i Tyresö en gång. Den hade färsk spenat, fetaost, kapris och inlagda vitlöksklyftor på
Batman? Låter som en cool pizza. Jag käkade uteslutande kebabpizza i flera år men jag kanske överdoserade lite.
Jo, den är inte helt fel, om jag inte minns fel vill säga. Ska försöka leta upp vad som var på den.
Kebabpizza är alldeles för lätt att överdosera, men Capricciosa tröttnar man aldrig på! (Iaf inte jag);)
Min favvo är Cacciatore (vet ej om det stavas så)... salami, oliver, kapris
Åt en kanongod pizza i Tyresö en gång. Den hade färsk spenat, fetaost, kapris och inlagda vitlöksklyftor på
På tal om Tyresö, Öringes Pizzeria har den godaste kebabpizzan jag ätit, och jag har testat en hel del.
Favoriten är nog Milano: skinka, kött och ädelost.
Undrar förresten hur många av pizza-namnen som är standard.. jag menar beställer man en Capricciosa så är den samma var man än kommer verkar det som. Jaja, man lär nog aldrig få veta
A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche
Capricciosa med jalapeños :heart:
Blir alltid bolognese: Ost,tomat,köttfärs.
Blir dock förvånad att en del pizzerior inte klarar av att lägga köttfärs på en pizza.
Efter skräck-Bologneser med såndär skolköttfärssås med mer buljong än kött har den skippats.
Som du säger, ingen kan misslyckas med en Capricciosa, ofta den jag tar om jag inte vill utsätta mig för något som liknar en orgie i ost;) Men annars kan det slinka ner lite allt möjligt; kebabpizza eller kanske den närmsta pizzerians specialité batman.
Du menar inte pizzerian på Järntorget i Örebro? Hur många ställen kan ha en pizza som heter Batman.
Själv brukar det bli en kebabpizza med sallad och gurka på, inte alla pizzerior har det men riktigt gott är det.
Du menar inte pizzerian på Järntorget i Örebro? Hur många ställen kan ha en pizza som heter Batman.
Själv brukar det bli en kebabpizza med sallad och gurka på, inte alla pizzerior har det men riktigt gott är det.
Nej jag menar Maxim i Skövde:P
Kebabpizza måste ju vara Sveriges inofficiella nationalrätt.
Denna oheliga blandning av kulturer går nog bara
att finna i Sverige...
Har du varit utomlands? ^^
Det finns gott om länder där man äter "utländsk" mat i stor omfattning. Å andra sidan så har jag bara sett kebab-pizzor i norden o.O
En demonstration: Demon.
Ett demonstrations-ex: Demot.
Jovars, jag besökt några länder.
Pizza har jag käkat i några av dom, framförallt Italien.
Tror faktiskt att jag alldrig sett en kebabpizza utomlands. Men i Sverige så är det den mest populära pizzan.
Jag vidhåller att sveriges inofficiella nationalrätt är Kebabpizzan.:)
Vad är Svensk mat förresten?
Köttbullar= Turkar
Kåldolmar= Turkar
Falukorv= Tyska gruvarbetare i Falu koppargruva.
Sen finns det säkert flera exempel.
Visst, det finns ju mat från hela världen utomlands också, men Svenskarna är nog rätt extrema på att käka mat från andra kulturer.
England: Rise and Curry; Indien
U.S.A: Mat från alla kulturer.
Italien: Pasta, pizza; Asien.
Men ja, norden är speciellt.
Det är nog inte så underligt om man tänker efter. Med tanke på den matkultur som vuxit fram p.g.a. vårt klimat. Mycket av den kulturella maten har varit konserverade alternativ. Salt sill, salt fläsk, surströmming... Och det ursprungliga utbudet på grönsaker har inte varit det mest intressanta. Kålrötter...
Så det är kanske inte så konstigt att just vi i norden importerat nya råvaror och med dem nya tillagningsprocesser.
Genuint god svensk mat finns dock kvar: t.ex: Ostkaka och Blodpudding och alla möjliga varianter av vilt-kött (älg, vildsvin, rådjur o.s.v.)! Oj. Glömde den viktigaste! Lingonsylt! Finns INGEN annanstanns!
En demonstration: Demon.
Ett demonstrations-ex: Demot.
Beställde en Capricciosa i Tyskland i tro om att det var samma sak som i Sverige. På capricciosan i Tyskland har de lagt till lök och lite andra grejer som inte gjorde det till någon härlig upplevelse.
Ska ni ha motsvarande capricciosa på någon obskyr pizzeria i Rostock så är det "Funghi" som gäller.