Nytt HD-format för DVD!

Inaktiv
Nytt HD-format för DVD!

IDG har skrivit lite om det nya formatet hd vmd och det ser klart intressant ut.

Vid en första anblick kan man nog tycka att det är mest skit med ett tredje format, men det trevliga är att man (iaf enligt artikeln och NME själva) kan flasha om vissa befintliga DVD-spelare till att klara tekniken iom att samma laser som till vanlig DVD används. Mao behövs bara en mjukvaru-uppgradering för att kunna utnyttja 48 Gb (Blu-Ray klarar 50 Gb och HD-DVD 30 Gb om jag minns rätt, om man vill jämföra). Och det är ju gratis. Förhoppningsvis.

En annan stor fördel är priset och licenskostnader. Sony & Co gör allt för att BlueRay ska bli den vinnande standarden för att kunna casha in mängder med pengar från alla Blu-Ray-tillverkare. Det var ett jäkligt smart drag av Sony att stoppa in BR i PS3:an då man tog marknaden med PS3:ans draghjälp, och tack vare PS3:an är Blu-Ray där den är idag.

Dock så kan Microsoft bli en jäkligt stor vinnare på det här OM de lyckas fixa in tekniken i existerande Xboxar. Tänk er om ägarna kan bara installera en ny updatering gratis och därmed kunna köra spel som levereras på hd vmd. Ja eller varför inte flasha om era stationära DVD-spelare? Det vorde ju rätt najs om man köpt sig en värsting-Denon för 10000 kr...

Vad tycker ni? Flip eller flopp?

Läs mer HÄR!

#blogg

Medlem
Nytt HD-format för DVD!

Snälla skriv Blu-ray folk, det heter inte någonting med BLUE alls grroaoaor....

Only time can tell which format will prevail.


signatur

By deciding what is right you ultimately end up blind.

Inaktiv

Ah såklart, det blev blue av bara farten. Fixar!

1
Skriv svar