Mitt tionde DreamHack

Skägg.
10 Chambers
Mitt tionde DreamHack

På fredag sätter jag mig i bilen för att åka till mitt tionde [[DreamHack]], fyra dagar till i Elmias mässhallar. Utan att slita ut miniräknaren betyder det att jag på tisdag har spenderat sammanlagt 40 dagar i skenet av tusentals datorer. Det är inte något rekord men ändå en ganska ofattbar siffra.

Jag måste erkänna att det var DreamHack som fick mig att ansöka till FZ-redaktionen från första början, min gode vän @Xplejjn som hade börjat ett par månader tidigare skulle åka dit och jag ville verkligen hänga med. Hade plitat ett par nyheter för Counter-Strike.nu innan dess, också på släptåg efter samma Robin, och efter par irc-konversationer blev jag inbjuden att skriva för Sveriges bästa spelsajt, till en början på prov. Och jag fick åka till DreamHack och gå in gratis, lyckan var gjord!

<div style="float: right; padding: 5px 5px 5px 10px">
<a href="http://www.fz.se/bilder/?id=3856"><img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=3856&w=200&h=150&s=&a=k3MT..." style="border: 1px solid black" /></a>
Två fjunisar på
sitt första stor-LAN
</div>Utan att känna sig alltför gammal kan jag lugnt säga att åren har gått sedan dess. Jag har gjort lumpen, flyttat hemifrån och bytt lägenhet två gånger, fått jobb och bytt jobb, skaffat körkort. Förlovat mig. Under resans gång har Dreamhack förändrats mycket, det är inte längre ett LAN i den klassiska bemärkelsen, från början var vi hyfsat ensamma om att slåss om uppmärksamheten i hallarna. Idag krävs tiotusentals kronor från marknadsföringsbudgeten för att synas och göra sig hörd genom bruset från storföretag som #Microsoft och #Intel. Det är inte Games Convetion- eller E3-klass men det är på väg åt det hållet. Guerilla-marknadsföring som att sätta upp information ovanför pissoarerna är idag nästan ett måste. Att spendera ett par minuter på scenen kostar ofantliga summor pengar.

Nåväl, såklart man kan bli nostaligisk och säga att det var bättre förr men så långt vill jag inte gå ännu. Istället ligger all fokus på helgens evenemang. Vi ses säkert där.

#blogg


signatur
Medlem
Mitt tionde DreamHack

Grattis till jubileumet! Om det blir något Quake på Dreamhack så kan jag tipsa om ett ställe på Västra Storgatan i Jönköping där det står "QUAD RENT" på deras skylt. Det kan vara något att satsa på om det känns motigt i FZ-bataljerna.

Får se om jag kikar förbi i år. Med Lord Vaders överraskande närvaro så vet man aldrig...


signatur
Skägg.
10 Chambers

Man tackar, detta evenemamg blir också det tioende efter att du och en vän förnedrade mig och robin i nämnda spel, det svider än.


signatur
Medlem

Jag tycker dreamhack sattsar för mycket på jippona och för lite på spelandet. De borde annorda ordentliga turneringar i en hel drös olika spel, förstår att de hellre vill ha jippon som de kan håva in pengar ifrån men de kan väl i sådantfall kalla det för Nvidias Civ IV turnering.

1
Skriv svar