Molyneux kritiserar branschen och sig själv

Robot
Inaktiv
Molyneux kritiserar branschen och sig själv

Om han fortsätter med att hypea kommer folk bli besvikna oavsett vilket spel han släpper.

Medlem

jag förlåter honom aldrig för black & white! "i lejonets kula" var ju fan månadens höjdpunkt..


signatur

Man skulle ha två hjärnor så att man kunde sabba den ena

Redaktör

Black & White var innovativt, därtill rejält kul. Tyvärr bara ett tag, briljanta idéer i halvdant utförande ställde till det. Det borde alla vara beredda att förlåta storheten Molyneux för, kanske till och med tacka - om inte annat lärde han oss att saltat reklamsnack och faktiskt resultat är två vitt skilda ting.


signatur

Nu ser han ju på det med lite självdistans också, "The most amazing game ever" är ju uppenbarligen ett skämt för att folk väntar sig att han ska hypa Sedan kommer han väl att göra sitt bästa för att få det så, men kul att återigen se idéernas mästare skämta.

Bab
Medlem

När det gäller hype är väll spelpressen inte direkt motvilliga på att haka på heller...


signatur

-------
Du bär själv ansvaret för det du läser ovan.

Skrivet av Bab:

När det gäller hype är väll spelpressen inte direkt motvilliga på att haka på heller...

Jag tror att just spelpressen är den stöstra boven när något hypas. Man kan ju knappast klandra utvecklare för att de hävdar att just deras spel är the shit - de vill ju trots allt sälja många ex av spelet.

...men måste speljournalister se helt okritiskt på kommande spel, lita blint på utvecklarnas marknadsföringssnack och hypa vidare? Läser man tidningar som Super Play så känns det oftast som att under skalet av relativt korrekt och moget språkbruk, så finns det forfarande kvar ett gäng tonårsgamers som skriver om hur de själva önskar att de kommande spelen kommer bli, istället för den neutrala rapportering som skulle vara betydligt mer intressant...

Inaktiv

Spel-press som inte försöker hålla sig på välvillig fot med de stora utgivarna kan få problem med att få spela nya spelen (vilket säljer tidningar).

Var det två från svenska PCG som åkte till Usa för att få se ett nytt spel bara för att inte ens få tala med mer än växeln när de väl kom dit och kom hem och var arga som bin? Vi talar om dryga 2-3 år sedan.

Medlem

Half Life 2 blev ganska så sönder hypat av press och hela half life communiten(sp?)


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Inaktiv

tycker inte vi ska kasta smuts över herr Molyneux .. han försöker ju ändå komma på innovativa ideèr i varje nytt spel.

1
Skriv svar