Starforce killed my baby

Redaktör
Starforce killed my baby

Ja, jag vet. Att gnälla på det kontroversiella "kopieringsskyddet" Starforce är lika innovativt som att ifrågasätta hur ett land som säger sig kämpa för frihet, rättvisa och demokrati kan låsa in folk i ett halvt decennium utan att ställa dem inför rätta. Likväl, de som skit förtjänar ska skit ha, så här följer en lägesrapport från ett nästan lika vedervärdigt påfund.

Länge hade jag en känsla av att mycket av den skit som landade på Starforce berodde på dess effektivitet; bortskämda pirater <div style="float: left; text-align: center; font-size: 85%; padding: 4px;"><img src="http://xtrmntr.fz.se/fz/blogg/satan.jpg" width="108" height="128" style="border: 1px solid black;"><br /><i>Pappa Starforce</i></div>som ventilerade sin vrede över att spelen inte längre var lika lättillgängliga som förr. Men i somras testade jag pc-versionen av #Flatout 2, med följden att Windows-grafiken plötsligt inte stod att känna igen - korrupt bortom användbarhetens gräns. Efter mycket pill och än fler svordomar fick jag fart på Windows, men när nyligen en testversion av #Infernal letade sig in på min hårddisk var det klippt igen - och denna gång med besked. Diverse strul med nätanslutningen följdes i fredags upp med ett totalhaveri; kritiska systemfiler saknades och ominstallation av Windows var ett påtvingat faktum.

Jag är verkligen ingen teknisk fantom, men efter ett decennium av datorkrångel brukar jag kunna räkna ut vad som orsakar de stora problemen. Och tecken som två grava datorhaverier i samma veva som jag inte installerat någon som helst "kritisk" mjukvara (drivrutiner och liknande) är smärtsamt tydliga bevis. Jag lovar, varenda pryl med Starforce i sig som jag skriver om på FZ framöver kommer förses med varningssignalen "Används på egen risk". Det känns nämligen inte helt rättvist att som användare av legal mjukvara drabbas av dylika problem.

Någon jävla rättvisa måste få finnas. Om inte i Guantánamo eller "The land of the free" så i alla fall i vår egen trygga nöjesvärld.

#blogg


signatur
nj
Medlem
Starforce killed my baby

StarForce är verkligen en styggelse, tur att det "bara" var Windows-installationen som blev fubar och inte en optisk enhet som begick rituellt självmord pga StarForce tvingat ner den i PIO-läge som det finns en del rapporter om att det hänt... :/

Dock trevligt med sidor som Boycott StarForce.net och Boycott StarFoce@glop.org som listar vilka spel som nyttjar StarForce, vilka som tagit bort det etc.
Är trots allt en del spel man undvikit enbart pga StarForce...

Medlem

Men det var väl ändå lite täskigt att dra med Dio-demonen ner i Starforce-träsket? (Har vinylen, garanterat i avsaknad av kopieringsskydd...)


signatur

Don't just stand there - kill something!

Redaktör

80-talsmusik förtjänar att baktalas. (Har/hade skivan på C90-kassett - piratinspelad!)


signatur
Medlem

Ett varningssystem för Starforce hade tacksamt tagits emot.
Jag har själv gett upp att tanka demos helt efter liknande erfarenheter, jag vågar inte chansa på att installera demos bara före att sedan se hela datorn braka ihop.


signatur

"They`ve made a what out of it!?"

Medlem

Du har rätt, det är ungefär lika innovativt som att gnälla på usa som alla andra svenskar gör, men det är väl det som är "inne" nu

Medlem

Har personligen en DVD-"spelare" som begått självmord efter en installation av Starforce med ett köpt, betalat och snällt installerat spel (Spellforce 2 f.ö).
Vad tur att efter ominstallation av windows så fick man i alla fall använda USB-portarna till externa hårddiskar, innan det låg jag pyrt till.

Så går det om man faktiskt betalar för sig. Spela spelet fick jag ju heller inte.

Inaktiv

Ett av de spelen jag såg fram emot mest under en tid var Splinter Cell: Chaos Theory, men eftersom att det infekterades med Starforce så köpte jag det aldrig. Jag kommer förmodligen aldrig spela det spelet pga just Starforce.


signatur

People think it must be fun to be a super genius, but they don't realize how hard it is to put up with all the idiots in the world.

Medlem

Stilpoäng för Holy Diver-omslaget. Död åt Starforce!

1
Skriv svar