Mii and Wii and a boy named Sue

Antikvitet
Mii and Wii and a boy named Sue

Till Calles stora förtret lade jag vantarna på en Wii i går. Vad kan man säga? Det är en behaglig upplevelse.

Kontrollen känns till en början väldigt märklig, men efter en stunds spelande har man kommit på hur den ska användas. Den är inte så väldigt träffsäker när man vrider på den (min börjar bete sig lite udda i alla fall), men den typen av rörelse inträffar nog inte så ofta där precisionskrav föreligger.

<center><a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=25700" target="fzimages"><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Wii/wii_7.thumb.jpg" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></a><a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=25702" target="fzimages"><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Wii/wii_9.thumb.jpg" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></a></center>
Viktigt är i alla fall Wii Sports, som ger stor insikt i hur kontrollen ska användas. Och jag kan meddela att man lätt blir varm i kläderna efter en stunds boxande eller baseball. Fjollsporten golf visar sig däremot vara precis lika tråkig som jag alltid trott, men det vägs upp av en riktigt skoj bowling. Jag kan rekommendera practice-läget, där det finns roliga minispel inom varje gren. I bowlingen ska du knocka ner så många käglor som möjligt och för varje omgång blir antalet käglor fler. I slutet har du över 80 käglor framför dig. Hur många kan du få ner med ett klot?

Men konsolen dras med barnsjukdomar i massor, vilket känns konstigt. Har det varit så här för Xbox 360 och Playstation 3 när de släppts i USA och Japan, och att vi varit skonade från faktumet på grund av förseningen? Är vi européer ansedda som en mer kräsen marknad och är det därför man skonar oss från för tidigt släppta konsoler?

I Wii-fallet handlar det i huvudsak om internetintegreringen. Att lägga till vänner är besvärligt och i slutändan ett riktigt gissel. Dessutom verkar konsolen ibland glömma bort sina internetinställningar. Webbläsaren Opera har ännu inte släppts och generellt sett så vet man aldrig riktigt när konsolen är uppkopplad och när den inte är det. Vi får hoppas att Nintendo fixar sånt här, för Wii har stor potential.

#blogg


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Skägg.
10 Chambers
Mii and Wii and a boy named Sue

Deja vu! Du är ett svin!


signatur
1
Skriv svar