Viidare om Wii och en smula PS3

Skägg.
10 Chambers
Viidare om Wii och en smula PS3

Intresset för [[Wii]] är välförtjänat högt och söndagen hann jag testa #Excite Truck och få ett par glimtar från #The Legend of Zelda: Twilight Princess samt #Metroid Prime 3: Corruption.

Först, snabba bilar i tropiska miljöer i #Excite Truck där <a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=32348" target="_blank"><img align="right" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Excite_Truck/933000_2006091..." width="128" height="72" border="1" hspace="5" vspace="5"></a>[[Wiimoten]] hålls horisontellt och fungerar som ratt. Som väntat var precisionen inte den bästa men spelet är väldigt förlåtande. Avgrundskanter är avskärmade med väggar av tydliga riktningspilar så det är i princip omöjligt att störta mot döden. Kort sagt ett fartfyllt spel som bäst avnjuts med ett par vänner på samma skärm. Själv fick jag flashbacks till [[Big Red Racing]].

Hade inte köerna varit så långa till maskinerna där Metroid och Zelda kördes hade jag försökt testa dem också, istället spanade jag in dem i väntan på andra spel. Överlag verkade personerna som testa spelen komma väl överrens med kontrollen och jag blev faktiskt imponerad av grafiken. Min bedömning är att den går att jämställas med den första krysslådan. Bara genom att titta på dem blev jag tillräckligt nyfiken för att vilja testa själv.

Jag fick även en kort dejt med [[Playstation 3]] med #Motorstorm, #Resistance: Fall of Man och #Ridge Racer 7 på schemat. Först ska jag poängtera att jag är skeptiskt att köpa en konsol där merparten av spelen går att köra på pc, antingen som portar eller likartade titlar. Därför var utbudet inget som kittlade min speltarm.

<a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=25498" target="_blank"><img align="left" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/MotorStorm__PS3_/MotorStorm..." width="128" height="72" border="1" hspace="5" vspace="5"></a>Att hasa runt i kurvor i Ridge Racer var hyfsat underhållande och miljöerna i Resistance: Fall of Man såg bra ut, men de snitslade med scriptade events känns inte så "next-gen". MotorStorm hade jag desto roligare, främst för att min fyrhjuling gick sönder hela tiden (överladdning av turbon var tydligen dåligt) vilken fick min förare att flyga genom luften och landa på de mest smärtsamma sätt. Grafiken var bra men långt ifrån de filmer som först släpptes från spelet.

Väl hemma på svensk mark tycker jag att det var en skön och lyckad mässa. Lagom stort och gemytligt, fast hur man bara kan ha sammanlagt fyra toaletter är för mig en gåta. En bra uppvärmning inför [[DreamHack]] nästa vecka.

#blogg


signatur
Medlem
Viidare om Wii och en smula PS3

Läste att Excite Truck inte skulle ha någon multiplayer. Måste ha läst fel eller? Kanske bara finns splitscreen?

Skägg.
10 Chambers

Vet inte om det stämmer, men utan multiplayer är en titlar som den här dödsdömd.


signatur
Medlem

Precis, Wii är en partykonsol i mina ögon. Om det är sant så försvinner det spelet snabbt från vill-ha listan.

1
Skriv svar