Nu avrundar jag

Medlem
Nu avrundar jag

Det börjar närma sig "6 månader" på FZ och mina första 6 månader som aktiv bloggare är till ända. I samma veva kommer jag trilla över 40 000 views på bloggen och inte nog med det, min kära Canon 5DmkII är fyra bilder från att snurra över 10 000 exponeringar. Det är dags att fira på flera fronter alltså!

För att börja med bloggandet så är det väl mycket sagt om det har förändrat mitt liv, men visst tusan är jag hooked. Det är otroligt givande och roligt att se att så många följer bloggen och det i sig är ju en sporre att fortsätta skriva givande och roliga inlägg
Att dessutom använda det som feedback-station för mitt fotograferande betyder väldigt mycket för mig. På andra siter så är det ofta så otroligt många som lägger ut och tittar på bilder att man lätt tappas bort i mängden, eller ännu värre får en massa hafsiga kommentarer som typ "nice shot" eller "good work". Det känns knappt som personen i fråga har tittat på fotot utan bara vill slänga iväg en kommentar för sakens skull. Tyvärr är ju många grupper på t ex Flickr sådana att man måste kommentera om man lägger in en bild i gruppen. Det är ju en bra tanke i sig men regeln genererar dessa drive-by-kommentarer i mängder.

40 000 views... ja det är ju lite ball. Har ingen aning vad jag ska jämföra med i frågan om det är mycket eller lite i förhållande till vad andra har, men jag är personligen väldigt glad och nöjd Sista tiden har jag snittat på dryga 3000 views/vecka och det är ju inte så illa tycker jag. Riktigt bra faktiskt. Att bli nya Kissie eller Blondinbella har ju aldrig varit tanken men så klart skriver jag ju för att folk ska läsa det. Annars hade jag haft en dagbok gömd under madrassen istället Så fortsätt läsa och kommentera gärna! Det är mycket uppskattat.

Nu till sist min kamera. Den är ju dryga året nu och 10 000 exponeringar på ett år är väl ganska rimligt. Inte särskilt mycket för någon som jobbar med sin kamera varje dag men för en avancerad hobby-fotograf som jag själv så känns det lagom. Det kommer nog bli mer nästa år när jag börjar få in lite fler bröllopsjobb. De brukar ju betyda ca 1000 bilder/tillfälle och då lär ju exponeringarna dra iväg ganska rejält. Har för mig att kameran är testad för i alla fall 150 000 exponeringar så jag behöver ju inte börja oroa mig riktigt ännu

Dagen till ära har jag plåtat nåt annat än byggnader, men detta till trots använt min nya 24mm-optik. Den funkar ju såklart till annat också och det här trädet fick agera modell. Det har i originalfärgerna fina röda bär men det kändes så himla trist att jag drog den en vända genom Photoshop och vips blev den gyllengrön på ett skönt sätt. Jag har lite hat-kärlek till bilden och ni får gärna ge tumme upp eller ner och säg vad ni tycker. Ibland sitter jag bara o gör en bild och till slut vet jag inte om den är riktigt bra eller bara riktigt dålig. Man blir hemmablind helt enkelt.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5036845308/" title="Green tree by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4132/5036845308_43f8e99a58_z.j..." width="424" height="640" alt="Green tree" /></a>

Sådär. I morgon blir det alltså 6 månader här och jag kommer fira stort hela dagen.. eller i alla fall inte jobba särskilt hårt. Ska på möte och sen är jag ledig hela långa helgen. Då ska jag plåta så ni får fler fina bilder att titta på!

Tills dess, ha de bäst // Manuel

#blogg

Medlem
Nu avrundar jag

Grattis!


signatur

Lär dig av andras misstag, du hinner inte göra alla själv.

Medlem

Nu hänger jag inte med, jag tolkar titeln på inlägget som att du ska sluta blogga. Men innehållet är lite motsägelsefullt mot min tolkning. Ska du fortsätta blogga?

Medlem

Sorry för missförståndet, men titeln var väl vald för att skapa lite intresse
Jag ska INTE sluta blogga, tvärtom. Med det ökade intresset för mina texter och bilder så kommer jag försöka utveckla och förbättra min blogg istället. Ni blir inte av med mig så enkelt

Tack Ellehbg!!!

Medlem

Livets träd! Väldigt fint

1
Skriv svar