Medlem
Onsdag.

En något regnig sådan, kall också. Men det är väl sådant väder vi ska förvänta oss en tid framöver. Vinter tror jag det kallas

Jag får ju ett avbräck i kylan och mörkret då vi åker till Thailand och om ni visste hur mycket jag längtar dit just nu! Sol, bad och värme... mmm

Visst, jag brukar vara den som säger "inget dåligt väder bara dåliga kläder" osv i sann frilufts-anda, men en solsemester skulle jag aldrig tacka nej till. Bara för att man accepterar olika väderlek så behöver man ju inte tvinga sig

Den här bilden är från några dagar sedan då jag hittade den där vackra gröna busken med vita bär. Det här trädet stod bara någon meter bort från busken och ni ser den i bakgrunden.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5184959213/" title="Branch by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm2.static.flickr.com/1001/5184959213_3e213d242a_z.j..." width="443" height="640" alt="Branch" /></a>

Stockholmsjobbet blev färdigt igår och skickat till tryckeriet (www.crimson.se) för att sedan gå därifrån direkt till kunden. Jag har framkallat där så pass många gånger att jag ungefär kan veta i förväg hur det kommer se ut som färdig produkt på fotopapper. Något lite mörkare än min skärm har jag som måttstock. NEJ jag har inte en kalibrerad skärm för den som undrar och JA det är fullständigt korkat med tanke på hur mycket jag redigerar. Men jag sitter precis och tittar på en ny bildskärm och ingen idé att köpa dyr kalibreringsutrustning innan jag gjort ett byte.

Har mina ögon på en Dell Ultrasharp U2410, dvs en 24" stor skärm med IPS-panel (bra för bildredigering). Den ska enligt tester och kommentarer leverera bra färger, vilket är viktigt då man arbetar med foto, och kontrast samt svärta. Några svagheter har den ju vad jag har kunnat läsa mig till, några klagar t ex på att den är alldeles för ljusstark. Vet inte hur min gamla Sonyskärm står sig mot det eller om jag kommer bli alldeles bländad ;). Den kostar 5000:- i butik och det är helt okej tycker jag för en bra skärm.

Jag tittar också på Apples 27" LED-skärm och den är riiiktigt fin! Lite större och med inbyggt 2.1 högtalarsystem och inbyggd nätadapter för min laptop gör den något lyxigare, såklart också något dyrare. 8400:- har jag för mig man kan hitta den för. En hel jäkla massa pengar, men tänker man på hur länge jag har haft den här skrotskärmen och varit nöjd med den så kan nog en Apple-skärm löna sig i längden. Bättre funktioner, större arbetsyta, högtalare osv. Håller den i säg 6 år så blir det ju inte så mycket utslaget per månad.

Framtiden får utvisa vilken det blir av dem. Nu åter till Fallout.

#blogg

Medlem
Titel

Har blivit sugen på den här skärmen, och det kanske kan vara något för dig också. H2-IPS panel för 3695kr. Har dock inte hunnit läsa så mycket om den än.

http://www.dustinhome.se/pd_5010384363.aspx

Kommer att vara en 13-14 dagar i Phuket, med start imorgon, sedan fyra dagar på Koh Kradan. Därefter vet jag inte. Kanske Phi Phi eller någonting. Ärligt talat så har jag verkligen noll koll. Ska försöka få tag på en Thailand reseguide här i Shanghai under dagen. Ligger Koh Tao eller Koh Yao Noi nära Phuket? Om inte annat hoppas jag att ni får en grym semester!

Medlem

Koh Yao Noi tar man sig till med båt från Phuket. Vet inte exakt hur men det är så vi ska åka dit.

Medlem

hmm... 96% täckning av sRGB.. Dell-skärmen har faktiskt 100% sRGB och 96% RGB. Dock en tusenlapp dyrare...

Medlem

97% var det visst. Hmm... det är ju nyare teknik = bättre? Tål att tänkas på, den är ju riktigt bra i pris i alla fall, under 4000 inkl frakt!
Tack för tipset!

1
Skriv svar