Alison Krauss and Union Station

Medlem
Alison Krauss and Union Station

Säga vad man vill om bluegrass och country, men det var de genrerna som sådde fröet rock till den blomma rocken nu är. Skickliga musiker, oavsett genre förtjänar cred tycker jag och presenterar kvällens framträdande: Alison Krauss and Union Station.

Alison Krauss är en av, om inte den skickligaste "country-fiddlern" i världen. "Fiddle" är slang för fiol helt enkelt, men uttrycket används oftast i country. Alison är inte bara en mästare på fiol, utan sjunger väldigt bra också, en countrytalang från södern. Hon vann många lokala tävlingar vid 10 års ålder och spelade in sin första skiva i 14 års ålder för Rounder Records, som hon fortfarande är kvar hos. Har du sett filmen "O Brother, Where Art Thou?" har du hört hennes musik.

Union Station kallas bandet som Alison Krauss oftast spelar med, och som många amerikanska medier har kallat det tajtaste bandet i världen. Bandet har givetvis många talanger, men den person man kanske lägger märke till mest är den obestridda Dobrohjälten Jerry Douglas. Dobro är en stor metallresonanslåda i en gitarrrförpackning kan man säga, och spelas med fördel med hjälp av fingerplektrum och en metallslide, kan vid rätt anslag låta som en Sitar. Varumärket ägs av Gibson. Även Jerry har musik med i filmen "O Brother, Where Art Thou?" och har vunnit flertalet utmärkelser som bästa countrymusiker.

Så tänk er tillbaka till en varm sommardag i Kentucky 1940. Tänk på en lat bondpojk som inte vill skörda majs.

#blogg

Medlem
Alison Krauss and Union Station

Dom är bra. Har nästan alla deras skivor och några konserter på DVD. Oh Brother är en helt underbar film och musiken likaså, har sett Oh Brother konserten ett antal gånger också.


signatur

Otroligt bra...


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

1
Skriv svar