Mellandagsblåsningen?

Medlem
Mellandagsblåsningen?

Jag kanske bara är cynisk, men vad är poängen med mellandagsrean? Alla vet ju att priserna på hemelektronik och annat dyrt chockhöjs av samtliga stora kedjor, 2-3 veckor före jul. Så när du går och plockar på Felgiganten eller liknande den 26:e, kan du alltså trängas med tusentals andra lurade för att få äran att köpa saker till samma pris du hade fått om du köpt julklapparna i tid, istället för att vänta till sista sekunden. Grattis!

#blogg

Medlem
Mellandagsblåsningen?

True story. Den enda som har haft en mellandagsrea som ens duger i år är Media Markt som hade 20% på hela sortimentet. Allt annat har varit pinsamt dåligt.

Medlem

Mja. Det varierar lite. Hade kollat på en kamera under en längre tid. Sparade runt 600 kr på att köpa den på mediamarkt jämfört med andra kedjor. Priset hade inte ändrat sig på mycket under två månaders tid.

Men vissa varor höjs givetvis en hel del precis innan rean. Men inte alla varor faktiskt.

Medlem

Sedan så finns det kedjor som har rea jämt, så "mellandagsrea" är bara en rea-period som alla andra. Ta H&M eller Hemtex som exempel: först mellandagsrea, efter det vinterrea sedan januarirea, sportlovsrea, vårrea, sommarrea, höstrea och så börjar allt om igen. När har dom sina standardpriser egentligen? Tre veckor om året?

// edit

Stavning.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

Det finns faktiskt butiker som fått tillsägelser för att dom haft för många reaor. Det finns faktiskt lagar kring det där. Tro det eller ej.

Medlem

Ett tips är att importera, Play.com har en hel del bra priser på spel som kostar en del att köpa i butik i Sverige, New vegas och Castlevania för 25 euro känns om okej kap


signatur

Videomupp

Medlem

Fargo: tror inte att sportbutiken bredvid f d Egmont-skrapan visste det. De fyra år jag jobbade där hade de "slutrea" varje dag :).

1
Skriv svar