Veckans citat #7 Kungen!

Medlem
Veckans citat #7 Kungen!

I julveckan vill MIN KAMP ta något julmysigt, och har därför valt Kungen!
Kungen höll sitt årliga jultal och bland några meningsuppbyggnadsfel och stela handrörelser passade han även på att snubbla på siffror.

- Vi blir ju bara fler och fler. Jordens befolkning kommer redan 2050 vara TRE GÅNGER så stor som den är idag.

Orimligt höga siffror som MIN KAMP undrar hur hovets PR-kontor har lyckats släppa igenom. UNFPA (United Nations Population Fund) beräknar att jordens population kommer uppnå 10 miljarder människor 2050, inte kungens påstådda ca. 20 miljarder.
Och tar man den katastrofala presskonferensen kring boken där kungen kopplas samman med strippor och annat gubbsnusk tar MIN KAMP beslutet att öppet ansöka om en plats i hovets PR-led.

MIN KAMP passar på att önska en trevlig fortsättning till både kung och medborgare.

Se hela jultalet här: http://svtplay.se/v/2280326/kungens_jultal

Grattis, Kungen!
[ia=22450; medium]

#blogg


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem
Veckans citat #7 Kungen!

Hehe. Kungen är skön. Många grodor har han bjudit på under åren.

Dock har han rätt i en sak. Jorden är redan överbefolkad. Och det kommer bara bli värre.

Ju mer överbefolkade vi blir, ju mer sliter det på våran planet.

Nicht Gut.

Medlem

Jorden är inte överbefolkad. Vi suger dock på att utnyttja tomma ytor. Alla flyttar in till redan uberbefolkade storstäder.

Medlem

Finner det även ganska sjukt hur t ex Afghanistan lever i fattigdom fast vi befinner oss i 2000-talet, där många länder bokstavligt talat överkonsumerar mer naturprodukter än vad man utnyttjar och ingenting verkar ju fattiga länder få ta del av.


signatur

Ryzen 7 5800x | Sapphire pulse rx 7800 xt | samsung 980 pro | Ps5 pro? |

Medlem

Jorden klarar av att husera 1 miljard européer, 2 miljarder amerikaner och ca 11 miljarder afrikaner om man baserar på hur en genomsnittlig person i dom världsdelarna använder jordens resurser.
Sen är det sorgligt att man klagar på folk som råkar säga fel, han har ju dessutom ett litet handikapp. Dessutom kan han faktiskt få rätt, alla siffror är ju trots allt teoretiska...vore inte första gången ett FN organ räknar fel...

Medlem

Fargo: Håller helt med, Kungen är den enda i kungafamiljen som underhåller.
Däremot håller jag med Birchoff och till viss del MakkeK när vi talar om att vara "överbefolkade". Det handlar snarare om att effektivisera distributionen av de resurser som finns, lite det som magma är inne på. Fast det kan i vissa ögon uppfattas som allt för radikalt.

Däremot MakkeK, så handlade det inte om en felsägning på grund av sitt handikapp. Det handlar om en PR-avdelning som släppt igenom fel (helt orimliga) siffror. Självfallet KAN han ha rätt, men den risken är VÄLDIGT liten. Det finna inga som helst tendenser i befolkningsforskningen som tyder på en sådan helt hutlös ökning. Och enligt mig en siffra som borde göra alla människor att tappa hakan och tänka "Vad säger gubben?".


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Det som jag syftade på var att han kan ha läst fel, har dock inte sett materialet han läste...eller själva talet. Skulle väl vara 3 miljarder fler men kan ju av någon som har problem med läsning missuppfattas och helt plötsligt sitter man där framför kameran och säger 3 gånger fler istället. Inte hela världen egentligen, huvudsaken var att rätt ämne togs upp. Synd att det folk kommer ta till sig är hans felsägning och inte allvaret i det han talade om.
Men förresten, varför skulle människan vara undantaget alla andra djur när det kommer till överpopulation...räknat på det och beräknar en global zombieepidemi i mars 2021...plus minus någon dag eller två...

http://www.zombieresearch.org/home.html
Glöm det rosa bandet, det gråa är viktigare...

1
Skriv svar