En bra dag

Medlem
En bra dag

Javisst, förutom det faktum att datorn fungerar utmärkt så har det varit en jäkligt bra dag på jobbet! Jag har tagit mina första egna patientmöten och det har gått jättebra. Nervöst som tusan till en början... "vilka frågor kommer de ställa", "vad händer om jag inte kan svara" osv osv... men det har fungerat långt över förväntan.
Jag har haft en kollega på stand-by utanför mottagningsrummet för att snabbt kunna fråga om hjälp vid behov.
I morgon är det röd dag och således ledigt, på fredag blir sista dagen jag går bredvid och på måndag kör jag igång på riktigt med min egen mottagning. Jösses!! Men det ska nog gå bra.

I kväll är min fru ute på lite galej och jag har redigerat bilder för fullt. Det är jätteroligt på nya stora skärmen!

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5327400893/" title="Thailand flood &quot;Man with dog&quot; by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5082/5327400893_d377a68d9a_z.j..." width="426" height="640" alt="Thailand flood &quot;Man with dog&quot;" /></a>

Bilden är som ni förstår från Thailand och samma översvämning som de andra bilderna. De fyrfota vännerna behövde lite extra hjälp i vattenmassorna och de glada Thailändarna skuttade glatt omkring med vatten ända upp till midjan.

En kille som var lite extra mallig parkerade sin jeep mitt i gatan. Han var också den enda som faktiskt kunde köra fram och tillbaka i vattenmassorna och drog upp andra bilar som fått motorstopp med en vinsch. Han log brett då han körde förbi oss där vi stod helt genomblöta.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5327302363/" title="Flooded jeep, Thailand 2010 by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5290/5327302363_d9d12f5041_z.j..." width="426" height="640" alt="Flooded jeep, Thailand 2010" /></a>

På tal om något annat så är jag nu 11 timmar in i Fallout NV och jag ääälskar det! Underbara miljöer och hardcore-mode gör det hela mycket mer levande. Jag har inte kommit särskilt långt eftersom jag inte använder mig av fast-travel.. nej det är faktiskt sant. Jag traskar precis överallt. Än så länge i alla fall, kartan är ju stor som ***.

Ytterligare en detalj är att den "Trackpad" jag köpte tillsammans med nya datorn är ett fantastiskt komplement till en datormus. Tänk dig en jättestor laptop-styrplatta som har funktioner för 1-4 fingrar samtidigt.
1 finger = vanlig "peka med musen"-funktion
2 fingrar = scrolla
3 fingrar = bland annat att gå framåt- och bakåt i webläsare, "nästa bild" genom att dra med tre fingar osv.
4 fingrar = samma funktion som alt+tab på PC

Säkerligen kan jag modifiera funktionerna en aning, har inte hunnit kika på det ännu. Men säkert är att den är skönare än en mus och mer användbar. Den kostade i runda slängar 700:- och är väl värd pengarna för den som kör mac.

Hoppas ni gillar bilderna

#blogg

En bra dag

1. It never rains but it sure as hell does in Thailand.

2. Jeep är världens bästa bilmärke ( and i will fight you on this )

3.Fallout:NV, är grymt roligt och med en kommande Goty utgåva med Dlc-pack så kommer det fortsätta regera. Mele och unarmed combat är bäst.

4. Men hur funkar den med tio fingrar + 2 tår?.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

1, It sure does
2, I WONT fight you on that one... 'cause it's true
3, Melee och unarmed däremot kan jag nog däremot ha åsikter om... hagelsprakare ska de va!
4, allra bäst funkar den om man kör handicap-style och använder munnen.

4.2, Skriv mig det på näsan.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

1
Skriv svar