Att gå utanför sin comfort-zone

Medlem
Att gå utanför sin comfort-zone

Ibland känner man att man fastnat.. kreativiteten verkar ha tagit semester och det som förut var så himla roligt känns lite grått och tråkigt. Haha det lät lite deprimerat... ni behöver inte oroa er, jag ska lätta upp det alldeles strax.

Anyway.. du sitter där och funderar på vart det gick snett.. när började det bli svårt, tråkigt eller rent av ointressant?!
Saken är den att människan, i alla fall jag, vill ha nya saker mest hela tiden. Inte prylar (jo det också) men jag syftar på nya saker att lära sig. Har man gjort en sak alldeles för länge, oavsett hur roligt det må vara till en början så tröttnar man förr eller senare.. Inte sant?

Så har det nog varit för mig. Jag har redigerat bilder som en tok efter vinterbröllop, Thailandresa, julafton osv osv... det har gått i samma gamla vanliga spår och det är ju bra, för det fungerar oftast. Men det är inte alltid roligt och det är definitivt inte alltid kreativt och utvecklande. Det är ungefär som att försöka ta sig ur sin sweet-spot i soffan.. visst det går ju sitta på andra ställen men det är ju så skööööönt just där!

Just då, precis då du tänker så, ska du flytta på dig, göra något annat. Röra runt i grytan om du så vill! Faran med att fastna är ju vad som har hänt mig nu, det börjar kännas tråkigt. Men i själva verket är ju inte fotograferandet (som det gäller för mig) i sig som blivit tråkigt, du är bara trött på att mata på i samma gamla vanor som du gjort de senaste åren.

Min hobby med fotograferande har tagit allt från små steg till ganska stora kliv. Vissa dagar lär jag mig något nytt knep med kameran och andra dagar får jag beröm för mitt arbete genom att bli publicerad eller på annat sätt uppskattad utanför den vanliga sfären av vänner och bekanta. Men det räcker inte för att fortsätta växa! Jag måste själv hitta drift och lust att förändra, förfina, förädla mitt hantverk och det tror jag att jag gör bäst genom att ta mig ur min sweet-spot. Det är förbaskat läskigt att göra något nytt, eller bara göra det annorlunda från vad man är vad vid, men det är ju så nyttigt! Om det inte blir bra, eller du inte gillar det kan man ju alltid gå tillbaka, men då har du i alla fall lärt dig lite mer om dig själv och vad du gillar och inte gillar.

Jag känner att mitt senaste steg i utvecklingen framåt som fotograf har tagits i post-arbetet. Dvs då jag sitter hemma och redigerar. Jag har blivit bättre på Photoshop genom att testa mig fram och just nu "redigerar" jag fram saker som jag tidigare inte hade gjort. Konstnärlig utveckling om man så vill. Jag vidgar mina vyer genom att dels plåta lite annorlunda, men framförallt leka mer i Photoshop. Jag menar, det går ju alltid trycka på DELETE om det inte skulle bli bra!

Kvällen till ära bjuder jag på ett träd från rastgården. Det är inte mitt bästa foto, men för mig symboliserar det förändring! För ett år sedan hade jag definitivt kastat en sådan här bild. Jag hade definitivt inte lagt 30 minuter på den i Photoshop. Men nu, nu får den en ärofylld plats i min blogg. Allt har sin tid.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5385419062/" title="Alone I stand by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5220/5385419062_2e65a32d66.jpg" width="375" height="500" alt="Alone I stand" /></a>

#blogg

Att gå utanför sin comfort-zone

Om du vill ha en riktig utmaning så kan du ta ett foto av mig och sen försöka i redigeringen få mig att bli snygg.

Utmanning två blir att försöka fånga på bild, tid i icke rörelse, och jag vill se något artistiskt kreativt inte en stilla vattendroppe eller pensionär.

Annars så applåderar jag din vilja att vilja bryta dig ur din comfort zone.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Utmaning 1 är tagen direkt! Skicka en bild så fixar jag till dig

Utmaning två... har genast en idé. Ska se om det inte går att lösa. Lite hemlig får jag va tills det blir nåt resultat

Tyvärr var utmaning 1 menat som ett skämt. gillar att hålla ett viss mått av mystik kring mig själv.
Men utmaning 2 ska bli spännande att se vad du knypplar ihop.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Haha.. ok Du får behålla mystiken, jag bjuder på utmaning 2 istället

1
Skriv svar