Folkets valfusk!

Medlem
Folkets valfusk!

[ia=399092; large]<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&amp;i=24786" width=480>

Förra året gjorde Dataspelsbranschen bort sig genom att välja en galleria som "lokal" för Dataspelsgalan - vilket innebar tränsel, icke-fungerade garderobsköer och usel akustik. Och därefter trampade de ytterligare i klaveret genom att ställa upp <b>läderklädda prydnadsbrudar</b> på scen helt utan anledning (och genom att bjuda in någon idol-kändis som jag inte ens minns nu, Måns? Det var nog hursomhelst pinsammast för honom).

I år gör de bort sig långt innan galan ens har börjat. Som vanligt ska folkets val röstas fram, det spel svenska folket älskade över allt annat 2010. Klicka på länken ovan och se om du hittar något fel. Sätt igång, jag väntar.

Just det. Inte nog med att röstningen av någon obegripling anledning sker via <b>fem</b> helt orelaterade websidor. Det verkar inte heller förekomma någon kontroll av att alla bara röstar en gång, eller ens vilka som röstar. Jag kunde utan problem gå in på <b>samtliga</b> fem sidor och rösta på vad jag ville på var och en av dem - redan där är hela omröstningen meningslös och en förolämpning mot alla som försöker använda sig av den.

Dessutom har de fem olika sidorna helt olika krav på den som röstar. Webhallen kräver bara att du klickar i en ruta, medan game.se har en röstningssida som kunde ha varit designad på 80-talet och inte verkar funka ordentligt. Det är inte heller alla som kräver något slags verifikation på att du är du, som en emailadress eller liknande. Det här är inte bara att tillåta röstfusk, det är ta mig fan att uppmuntra det! Visst, det är kanske inte alla som tar Dataspelsgalan på allvar, men sådant här förvandlar det till <b>en buskisartad fars ovärdig till och med den jämförelsevis pubertala spelbranschen</b>.

Årets "folkets val" är alltså <b>redan nu ogiltigt</b>, och kategorin borde tas bort ifrån årets Dataspelsgala. Nu är det bara att hoppas att vi slipper fler pinsamheter i år.

#blogg

Folkets valfusk!

FZ och Pc Gamers alla läsare borde få vara de enda som har rättighet att rösta. Samt ska jag vara den som bestämmer hur Galan ska vara utformad, sen lämnar jag över bunten med regel papper till de som kan ( alltså inte jag ) fixa själva fysiska delen av galan, och den ska banne mig vara om spel, inte bruttor i FF "kläder", och definitivt inga idoler. Bara folk från branschen på scen.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Idolen och de halvklädda brudarna var tydligen eventfirman som fixat. Ska dock bli intressant att höra om det var en eventfirma som fixat denna parodi på omröstning också.

Medlem

Verkligen kasst av dem... Och anser för övrigt att Minecraft har ingen rätt att vara med där egentligen... Visst, jag älskar minecraft MEN det är ju fortfarande bara i beta-stadie... Att rösta fram ett spel som inte klassas som färdigt känns bara... fel.

Medlem

Det är sant, den poängen hade jag inte ens tänkt på :). Men det är ju därför ingen har recenserat det än - det är inte ens ute! Folkets Val kanske borde ha haft med Diablo 3 och Duke Nukem Forever också...

1
Skriv svar