Härlig lördag

Medlem
Härlig lördag

Det har varit en bra dag i dag. Trevlig fika på stan med fotokompis. Sushi från Hai till middag. Film på tv. Godis. Vovve och fru i soffan

Lite tv-spel, lite fotoredigering och saken är biff. En toppenlördag helt enkelt!

Bilden nedan är från Thailand, jag fick en idé och tycker nog att resultatet liknar den bild jag hade i huvudet. Det blev mer sommarkänsla och jag gillar palmerna i bakgrunden som ger en exotisk känsla.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5419424347/" title="Oh Summer! by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5093/5419424347_94bde9e35e.jpg" width="500" height="323" alt="Oh Summer!" /></a>

Bilden är tagen i Thailand och tittar man noga så kan man lista ut att jag använt mig av min 24mm/3.5 Tilt-Shift. Jag hittade en utkiksplats på hotellområdet som gav mig ett ypperligt tillfälle att leka med perspektivkontrollen. I originalbilden syns det än mer tydligt att bara trädet i mitten av bilden är i fokus och båda sidorna är suddiga. Nu har jag ökat på exponeringen med hjälp av Photoshop och "graduerade ND-filter" dvs gråfilter. Men istället för att sänka exponeringen och göra kanterna mörkare så ville jag ha känslan av sommar och solsken och ökade istället exponeringen rejält. Fyra steg ungefär och sedan 3-4 filter på båda sidorna. Kanterna blir då helt utfrätta och visar ingenting förutom vitt medan det gradvis blir detaljer ju närmre mitten man kommer.

I mitt huvud blev det ganska läckert!

#blogg

Härlig lördag

Läcker bild, men var passar den?.

Min vistelse i köket sporrade mig att skaffa en ny damsugare. Det eller en hund, men jag behöver inte gå ut med en damsugare. Fast en damsugare är nog inte lika mjuk i soffan.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Tackar. Tänker du på vart man skulle hänga den? Tja, jag är öppen för förslag... ditt kök kanske

Vad gäller hund så kan jag ju bara varmt rekommendera! KÖP! Det är roligt.

Vad gäller damsugare har jag ingen aning... (dammsugare däremot) haha.. sorry det blev bara så roligt när du pratade om att gosa med din "damsugare" i soffan.

Sicken felstavning va ;).
Tror ändå jag låter bli att redigera, jag står för mitt misstag.

Och nu blev jag bara suktad av tanken att gå ut och jaga gamla damer med en monstruöst stor dammsugare. Portmonäer och Råbiff-mössor ligger spridda ut efter gatan.

Bilden skulle defenitivt passa i köket. En sista sak bara, kalla det nyfikenhet eller vad ni vill men i morse böjde jag mig ner för att se om ostbågen låg kvar!, vart skulle den ha tagit vägen!!!!, som om jag förväntat mig att inte längre finna den där, som om den vore något väsen som självmant flyttar runt i mitt hem.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Det kanske den gör också! Har den legat där tillräckligt länge är nog chansen stor att den utvecklat en egen ny biotop. Kanske har den små små ben ungefär som en tusenfoting, eller så förflyttar den sig med slingrande rörelser som en orm. Tittar du noga är jag säker på att du hittar små små cheese-balls (ostbåge-bajs) där den har varit. På så vis kan du lokalisera den lättare och hitta dess favoritplatser.

WAKAWAKAWAKA...menar du:), mmm cheese-balls, kommer strax, ska bara springa och köpa en påse.

Om vi tänker på alla olika sorters kvalster som lever i våra hem, så skulle det mycket möjligt existera en typ av utopi i ostbågens porösa struktur.
stäm upp till sång nu allihop: "Livet livet, Livet livet, Livet livet".:D


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

1
Skriv svar