Veckans citat #8 "40 000 miljarder svenska kronor!"

Medlem
Veckans citat #8 "40 000 miljarder svenska kronor!"

I riksdagen utfrågning i tisdags så ska Sverigedemokraten Margareta Sandstedt visa hennes fantastiska förmåga att räkna matematik, närmare bestämt valutaomvandling:

- 400 000 Euro motsvarar ungefär i Svenska kronor 40 000 miljarder kronor (40 000 000 000 000 SKr).

Herre jösses, Margareta. Hur har du lyckats göra 400 000 Euro till 40 000 miljarder svenska kronor? Det borde väl snarare handla om 3,5 miljoner svenska kronor. Margareta har lyckats räkna fel på ca. 39 999 996 500 000 kronor.

MIN KAMP skrattar sig till magkramp och tilldelar inte bara priset Veckans citat till Margareta, utan mailar även iväg förra årets nationella prov i matematik för årskurs 9 till Margaretas mail.

[ia=22450; medium]

Källa: http://svtplay.se/v/2322409/gavledala/margareta_sandstedt__sd...

EDIT: Efter anmärkningar på MIN KAMPs (inte FZs) blogginlägg vilken anses innehålla "faktafel" så tog sig MIN KAMP sig tid att uppdatera inlägget. Margareta har nämligen inte RÄKNAT fel, utan SAGT fel. MIN KAMP anser inte att det gör det hon sa mindre roligt, utan ser det fortfarande som en värdig vinnare av Veckans citat.

Som bonus presenterar vi därför en förvånansvärt humorbefriad intervju med Margareta där hon förklarar sig:
http://svtplay.se/v/2322866/gavledala/hor_intervjun_med_sands...

#blogg


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem
Veckans citat #8 "40 000 miljarder svenska kronor!"

HAHA, det var nära iallafall!

Medlem

En lågstadieelev hade klarat denna uträkning bättre

Medlem

de kallar jag fail

Medlem

Den är numer uppdaterad!


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Blir väl misssägningar i riksdagen med tanke på att de är så begränsade på tid som det är; något som är värre var ju en folkpartist som sa att SD skulle ÖKA invandringen med 10%(När de nyss sagt att de vill minska med 90%). Sedan när SD säger att "Njaee.. vi vill sänka med 90%, vad har du läst för matte?" och han repeterar sig själv. Därefter går ut på youtube för att förklara att det är ju faktiskt öka med 10%. DET om, något är ju pinsamt.

Medlem

haha det där tycker även jag var roligt Bjosarn
Pinsamt, de må man säga!

(några sådana fel hade vi aldrig sett hos NSDAP!)

Medlem

Kan även tillägga att det är oerhört dyrt med 4k miljarder euro för denna strategi som EU vill införa. Tveksamt om det kommer gynna elkonsumenten i slutet. Anser att vi absolut inte bör vara med på denna investering av en ihop byggnad av energisystemen.
Ut ur EU genast.

Medlem

Nu ska jag läsa Min Kamp.

(kapitel 3 - Allmänna och politiska betraktelser från tiden i Wien)

))) <3

Medlem

Har man inte pratat inför en stor skala människor förut så är det nog rätt lätt att bli nervös, och felsägningar blir en enkel företeelse. Rätt komiskt dock. SD är ju dock inte de enda som kommit med olika grodor i riksdagen, även FP är duktiga på den fronten.

Däremot är EU ett jävla bottenlöst hål som man öser ner pengar i.

Medlem

Tamazin & Fargo: Självklart räknar/säger folk fel. Det är inget nytt. Däremot finns det roligare och mindre roliga incidenter. För att späda på det hela än mer, så presenterar jag följande länk: http://fyrtiotusenmiljarder.com/
Där kan man göra valuta omräkningar efter SD's index.

raefzm88: NSDAP är väl knappast kända för att vara 100% i kontakt med "sanningen".


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Nog var det rolig alltid. Sen förstår jag självfallet varför du väljer att plocka fram dessa felberäkningar och inte andra.

NSDAP skulle aldrig kunna göra en sådan felberäkning. De utövade endast perfektionism!

Medlem

Aftonbladet länkar klickar vi ej på, kan tilläggas!

Medlem

Haha jag vet inte vad som är mest fail hennes felsägning eller det som hon berättade på intervjun, att INGEN i riksdagen reagerade eller sa något om hennes fel felsägning. Men jag förstår mycket väl att man kan göra såna här felsägningar som hon nu gjorde då man är stressad och pratar inför en massa politiker.

Känns som att Min Kamp använder det här för att smutskasta SD, ni borde då också dissa FP som är VÄRRE!

http://www.youtube.com/watch?v=SqXrDu_C77w

Kommentar från Youtube: Vi borde sänka Gunnars lön med 90 %. Han skulle förstås bli överlycklig. Han skulle tro att han fick 10 % mer.


signatur

I got a Goldenshower.

Medlem

Hahahahaha ännu roligare!
+ rep , hardboiled!

Har har ni follow-up;
http://www.youtube.com/watch?v=ZIgJDigHHhY&feature=related

Medlem

Självfallet är vi alla medvetna om att många politiker inte är de skarpaste i lådan. Dock så valde MIN KAMP att göra ett dagsaktuellt inlägg när det väl skulle uppdateras. Det har tidigare funnits plats för tillbakablickar, men nu var det "purfärskt" material som vi presenterade.

Alla är välkomna att lämna tips för saker som ska tas upp och nomineras för Veckans citat, oavsett partisympatier.

Däremot kan jag inte hjälpa att SD ofta är i blickfånget för att de kämpar så med att bli tagna på allvar, när det är tydligt att de är de sköraste partiet i riksdagen - inte bara vad gäller politikerantal.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Nja. Orsaken att dom är i blickfånget är mest för att dom är ett nytt parti. Det finns ett flertal duktiga retoriker i SD. Har följt lite riksdagsdebatter som jag baserar det uttalandet på.
Dock så är SD ett väldigt nytt parti, att bli etablerade och locka fler duktiga politiker tar tid.

Medlem

Orsaken är inte för att de är ett nytt parti (1988), de är för att de har en osvensk partigrund.
Hur mycket de än försöker bli rumsrena så håller iaf. fotfolket dem tillbaka. Det ser vi när det gäller alla avhopp och uteslutningar partiet tvingas göra. Senast i raden är Isak Nygren som riskerar uteslutning eftersom han påpekade att det kunde bli problem om människor av olika "ras" skapade barn med varandra. Om man läser Sverigedemokraternas partiprogram så verkar det dock inte vara något som går emot partiet:
"Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen."


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Jo dom är ett nytt parti. Ett nytt parti i riksdagen. Då får man alla ögon riktade mot sig.
Då gör du en helt annan tolkning än mig. Jag skiter fullständigt om man "rasblandar" eller ej. Och alla Sverigedemokrater som jag talat med är av samma åsikt.

Är man av den åsikten och vill bevara "rasen" går man över till ND eller NSF. Och ett uteslutande är helt korrekt.
SD slår nya opinionsrekord i United Minds med 8.5%. Mycket glädjande.

Och angående ditt lilla citat. Det har ingenting med rasism eller att SD skulle motsätta sig "rasblandning" att göra. Jag väljer att kontra med följande citat:

Principen omöjliggör inte invandring. Däremot måste invandringen hållas på en sådan nivå att
den inte i grunden förändrar befolkningssammansättningen på så vis att etniska enklaver uppstår.

När så ändå har skett finns det två möjliga lösningar: a) återvandring och b) assimilering - det vill
säga att de, som invandrat, tar till sig majoritetskulturen och på sikt uppgår i nationen.

Det fet-stilta är huvudskälet till ett sånt ställningstagande. Man vill alltså inte ha en så pass hög invandring så det hotar att förändra detta. Man har ingenting emot att olika etniciteter kommer till Sverige så länge det inte betyder att majoriteten skulle bli minoritet, i detta fallet Svenskarna. Nu ska jag inte gå med Offtopic. Slutligen vill jag bara säga det är ett faktum är att det fortfarande finns vissa extrema personer kvar i SD, och dessa måste bort. Många har även lämnat frivilligt för de "känner inte igen sig i SD". Och dessa har gått över till ND bland annat. En utveckling som kommer fortsätta medans SD blir allt mer populärt bland folket.

Och detta blir min troligtvis min sista kommentar. God kväll.

Medlem

Det är ett nytt parti i riksdagen, inte ett nytt parti. Då har man gått på det som Jimmie Åkesson försöker lura befolkningen med, att de är nya och fräscha. SD är knappast "utsatta".

Det Isak har skrivit på det blöjnationella forumet nordisk.nu försvarar HAN med vad det står i partiprogrammet SAMT "Sverigedemokraterna som parti tycker som jag". Isak menar att partigrunden tycker som honom, du menar att partigrunden inte gör det. Vem är jag att bestämma vem som har mer rätt än någon annan, det jag däremot kan kommentera, vilket jag gjort, är att Sverigedemokraterna har tydliga problem mellan både toppen och botten samt mellan kommuner. Att nästan en fjärdedel av alla kommunpolitiker som lämnat sina uppdrag är just Sverigedemokrater tycker jag är mycket intressant.

Assimilering, om du vill ta en sådan diskussion tycker jag är föråldrad och inte anpassade för den värld vi lever i. För mig känns inkludering som en betydligt mer värdig integrationspolitik.

Du får gärna förklara närmare hur det uppkommer en så stor invandring att det HOTAR ATT FÖRÄNDRA befolkningssammansättningen. Jag har inte ens en aning om vad det sista ordet betyder i det här sammanhanget. Som jag redogjort för i en annan tråd så är det näst intill en demografisk omöjlighet det du talar om - att "svenskarna" skulle bli en minoritet.

PS. NSF existerar inte längre som politiskt parti.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Som sagt. Jag kommer inte diskutera en eventuell invandringspolitik. Det är inte riktigt ämnet. Kanske en annan gång. Jag kan dock hålla med om att SD har problem med vissa högre uppsatta partimedlemmar, och sådant tar man itu med hela tiden.

NSF heter väl ngt annat isf. Nazisterna ändrar ju namn hela tiden med hopp om att någon ska missta dom för ett konservativt parti. Vilket dom inte är. Dom är ett gäng jävla idioter med keps och Hitler-posters på sina väggar, och som på allvar vill utvisa samtliga icke-vita människor. Jag har inte mycket till övers för såna människor.

Jag kommer inte diskutera SD's politik, eller hurvida assimilering är en bra idé eller ej. Åtminstone inte ikväll eller under detta blogg-inlägg. Kanske en annan gång. Jag tror dock man kan "blanda" assimilering och deras egna kultur på ett vettigt sätt. Det går att behålla sin egen kultur samtidigt som man anpassar sig till sig landets kultur och seder. (Bland annat som att inte vägra skaka hand med någon för att denna är en kvinna).

God Kväll på dig. Hoppas jag inte framkallat allt för mycket hat i ditt vänsterhjärta :). Som en klok man sa en gång. Good Night. And Good Luck.

Medlem

hört att du gillar 'alla hjärtans dag' btw, så puss i efterskott ;)<333333333333333333

Medlem

Fargo: Det var du som började prata om SD's invandringspolitik, och därför inte så konstigt att jag svarar på det. Men av respekt så väljer jag att vänta tills diskussionen kommer upp någon annanstans.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Jojo. Ville bara ge mig en chans att förklara mig utan att glida för mycket åt off topic. Det är inte helt enkelt ibland.

1
Skriv svar