GDC - provspelat SonyEricsson Xperia Play

Medlem
GDC - provspelat SonyEricsson Xperia Play

<img src="http://farm6.static.flickr.com/5258/5483768581_091984f1fd.jpg">

Idag hade vi möjligheten att prova på en Xperia Play-telefon från SonyEricsson. Den är en robust telefon, det vill säga att den inte känns plastig, och är rätt bra balanserad i handen. Ofta kan man få upplevelsen att telefonen vill falla ur handen då man håller den längst ner, men här har man ett stadigt grepp om luren.

Det finns två touch-analoga knappar, så den går att spela FPS på om man vill. D-pad och knappar, plus axelknappar. Det känns som om den har alla förutsättningar för att bli en bra speltelefon.

Hur står den sig mot Iphone? Bra fråga, jag har aldrig spelat på en Iphone, så jag vet inte. Men det jag spelade såg i alla fall bra ut och var lätta att kontrollera. Det är aldrig dåligt. Men, med bara några minuter med telefonen ska jag inte säga något mer än att den är något att titta närmare på helt klart.

#blogg


signatur
Medlem
GDC - provspelat SonyEricsson Xperia Play

Intressant. Är nyfiken hur batteritiden kommer vara. Spelar en hel del på min X10 och tycker att vissa spel slukar batteriet lite för snabbt nästan. På SE's hemsida ska dessutom X10 ha längre taltid än XPlay vilket jag översätter till mer användande av X10 än XPlay

Jag antar att XPlay har blivit mer optimerad att hantera spel mer energisnålt än X10 men det flyger ändå många frågetecken runt telefonen, som dess hårdvara känns lite outdated t.ex ("sämre" hårdvara än X10 bortsett från det uppenbara grafikchip t.ex.)
Eftersom jag har en X10 så kommer jag nog inte skaffa XPlay men när jag inte är Telenors slav längre så kanske de kommit ut med XPlay 2 och med mer anpassning efter hårdvaran 2013.

Medlem

Dude, många bra frågor. Jag provade bara att spela lite, så jag vet inget om batteritid. Men, med mer avancerat innehåll så kan man förmoda att den inte blir speciellt mkt längre... eller?

Allt som allt är det en bra lur. Nu gäller det bara att de får bra spel till den också. Det är spelen som säljer konsolen - eller telefonen.


signatur
1
Skriv svar