Inaktiv
Varm dator

Tja min dator bli varm när jag kör spel. När jag inte gör nånting på datorn så ligger den på 65-67 och när jag kör tex wow ungefär 87-95 grader. Så här varmt har det inte vart förr, vad är det för fel?

Oj, det där låter mycket. Har du kollat så att fläkten på CPU:n inte har lagt av, eller någon annan fläkt?


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Det där låter ohälsosamt, som sagt kolla fläktar och liknande. (Det är väl processortemperaturer?)


signatur

Lär dig av andras misstag, du hinner inte göra alla själv.

Medlem

Vad exakt är det som blir varmt? processorn, grafikkortet? Antar att det är grafikkortet processorn bör ha lagt av vid dem temperaturerna och get dig bluescreen

Inaktiv

alla fläktar funkar, jag rensa processor fläkten från damm och då gick temperaturen ner lite. Det står " GPU temperatur".

Inaktiv

det är inte lika varmt längre, så här varmt är det när jag kör wow: http://gpuz.techpowerup.com/11/03/13/bqd.png

och så här varmt är det när jag inte gör något: http://gpuz.techpowerup.com/11/03/13/dk2.png

så det har fixat sig lite efter jag rensa damm, men man hör att den går upp i varv när jag startar något spel.

Du har ett tämligen gammalt grafikkort, det kan också vara boven i dramat. Prova att spela med öppet chassi, det kan ibland hjälpa lite.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

gpu är grafikkortet som jag trodde. Temperaturerna är inget att oroa sig för men vid 100 grader bör du nog överse systemet. Har du bra luftflöde? Se till att kablar inte är i vägen då det stoppar luftflödet i chassit.

Inaktiv

jag tror jag har bra luftflöde och jag lirar med öppet just nu. Men jag har ett ganska dåligt grafik kort: http://www.pricerunner.se/pl/37-2554915/Grafikkort/Nvidia-GeF...

Ganska billigt, fick med det när jag köpte datorn. Men hjälper det om jag köper ett nytt grafikkort? Så jag inte köper ett dyrt grafikkort och sen fortsätter det att bli varmt.

Medlem

att ha öppenchassi sida är väll inte att rekommendera då du pajar luft flödet helt. Ett nytt kort kommer inte att hjälpa, visst beror helt på vad det är för kort men om kortet du har nu ligger så pass varmt så tror inte jag att du har så bra luftflöde i chassit. Försöka att pula undan så många kablar som möjligt så att luften kan passera lättare.

Inaktiv

det går inte flytta på så mycket

Inaktiv

är det lungt om det ligger på 90 grader? http://gpuz.techpowerup.com/11/03/13/362.png

Medlem

under spel svar ja. under idle svar nej.

Medlem

Hmm, vad har du för chassi och hur många fläktar har du i datorn?
Viktigt är att man har ett bra löftflöde som ser till att GPU värmen frösvinner ur datorn. Vissa fläktar kyler av GPU:n men låter den varma luften gå ut i chassit och inte ut ur det - då är det viktigt att ha en luftström över grafikkortet som drar ut värmen.

Annars kan det vara allt från att GPU fläkten börjar ge sig, dålig kylpasta mm - eller att kortet helt enkelt inte orkar med och får jobba rejält hårt. Vissa NVidia kort av den äldre skolan hade ju dock tämligen extrema temperaturer.


signatur

A badly drawn wolf

Medlem

Enligt Nvidias hemsida är maxtemp för ditt GT220 105c, så precis som de andra i tråden sa så bör du oroa dig först vid 100c.

Och dagens grafikkort lider tyvärr till 90% av två problem: hög strömförbrukning och höga temperaturer. Jag hade själv ett GTX275 tidigare som låg kring 90-95 grader under load.

Testa att göra en fläktprofil i Rivatuner (finns videos på youtube om hur du gör detta) så kanske du får ner temperaturen några grader i alla fall

1
Skriv svar