Spana in EVE Onlines framtidsvision

Robot
Spana in EVE Onlines framtidsvision

CCP Games presenterar i filmformat hur de tänker sig att EVE Online ska fungera i framtiden när förstapersonspangare blandas in i smeten.

#eve-online, #ccp-games


Ish
Medlem
Spana in EVE Onlines framtidsvision

Old.. Men trevligt.


signatur

"If the road ahead is long, don't turn back"

Medlem

så nu kmr det handla om att man ska döda sinna egna för att sen bli skjutten av sin egen?


signatur

Rwa?

Medlem

Coolt. Alltid tyckt om EVE Online. Synd att man inte känner någon/några som spelar det seriöst.

Medlem

Smoke and mirrors.

Medlem

najs video, men jag hade hoppats på mer info om DUST514 än bara en cinematic, hellre lite gameplay

Medlem

Ja finns det nåt hardcore MMO kvar så är det väl EVE Online... Hade vart kul att spela, men orkar verkligen inte då man ändå inte har någon chans att komma ikapp motståndet så här långt efter


signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Inaktiv

Som jag alltid har sagt; CCP gör enbart rätt! Ser fram emot expansionen

Medlem
Skrivet av Ish:

Old.. Men trevligt.

Inte alls old. Visades livestreamad från EVE Fanfest och las upp igår av ccp.


signatur

Idono. That's me!

Medlem

Kostar inget att testa.
Har spelat i mer än en vecka.
Rekommenderas om ni inte har nått emot en brant inlärningskurva

Medlem
Skrivet av Gamer-Tompa:

Kostar inget att testa.
Har spelat i mer än en vecka.
Rekommenderas om ni inte har nått emot en brant inlärningskurva

Precis! http://farm4.static.flickr.com/3088/2335016192_6003c39c4c_z.j...
Kul spel men lyckas inte få någon polare att spela vilket gör det lite tråkigare =( Tips på hur man ska ragga folk till att börja?

Medlem

Fan vilken bra bild! Är nog också det som positivt nog sållar bort oseriösa småungar. Väldigt hög nivå bland spelarna.
Spelade wow under vintern, var kul i början men blev snabbt repetativt. Känns som att eve är precis tvärtom.

Jag känner ingen som spelar. De flesta vet inte vad eve är. Allternativet för att locka fler spelare vore att göra spelet lättare mm. Och sådana spel kryllar det redan av.
Gillar utmaningen av att ha en värld där det endast är du själv som avgör vad du vill göra.

Medlem

Prövade trialen för nått år sedan, hel mysigt spel men lite väl sega strider sålde det inte för min del, även om jag tyckte det var kul med att bygga å sälja saker till folk så räckte det inte riktigt till ett köp som det var då. Men när walking in stations med mera dyker upp så, då lär det bli ett ordentligt test!

Jag gillar verkligen rymden, men att bara vara ett skepp i mmo miljö kändes jätte trist.

Inaktiv
Skrivet av Ricken:
Skrivet av Gamer-Tompa:

Kostar inget att testa.
Har spelat i mer än en vecka.
Rekommenderas om ni inte har nått emot en brant inlärningskurva

Precis! http://farm4.static.flickr.com/3088/2335016192_6003c39c4c_z.j...
Kul spel men lyckas inte få någon polare att spela vilket gör det lite tråkigare =( Tips på hur man ska ragga folk till att börja?

Finns ju en hel del corps som man kan joina Testa dem.

Medlem

FUCK YEAH!, FUCK YEAH!, FUCK YEAH!!!
är vad jag tycker om CCP's framtids vision

This is why i play EVE, CCP har vision och förverkligar dom som Walking in Stations som exempel, det gör att det känns som att det inte kommer bli gammalt och att det faktiskt kan finnas kvar i över 50 år.

även om jag inte är subbad just nu så kommer jag att ressuba när Incarna släps och kanske efter den hära trailen när incarna kommer up på SiSi (test servern)

Skrivet av burkmopp:

Prövade trialen för nått år sedan, hel mysigt spel men lite väl sega strider sålde det inte för min del

Antar att du inte körde PVP där kan det gå undan

1. Hitta PVP corp som du gillar
2. Get free ship from corp
3. Die alot
4. Die some more
5. ??????
6. PROFIT!

Medlem

EvE måste vara spelet med mest outnyttjad potential, inte svårt att komma på coola idéer de skulle kunna utveckla i sitt universum direkt. Synd bara att det dras med oerhört tråkig sten-sax-påse combat i striderna och det faktum att en väldigt liten del spelare har ett så enormt övertag vs alla nybörjare nu. Att vara nybörjare i EvE är som att äta grus till middag i ett år. Sad but true, jag vill älska EvE... har försökt många ggr... men EvE hatar mig, tyvärr.

Medlem

Spännande! Jag testade gratis i somras och jag måste säga att EVE hade en väldigt läcker och unik atmosfär, för att inte tala om alla möjligheter man har! Om man läser på om GoonSwarm, Band of Brothers och ingame-händelser som The Great Northern War märker man hur sjukt spelet kan vara, enbart med hjälp av engagerade spelare. CCP har verkligen skapat något unikt och jävligt intressant.

Medlem

Spelet har dessvärre långt ifrån så mycket möjligheter som man tror som nybörjare. Ganska snart inser man att det finns en hel del begränsningar och system skapade av både användare och utvecklare inom universumet som förstör en hel del av vad spelet kunde ha varit. Uppdragen man får i spelet är egentligen ett skämt. De brukar visserligen suga med grind i MMOs men EvE har dragit det till sin spets.

För ett inbitet fåtal är nog EvE helt perfekt, men jag tror att många av de stora "händelserna" i EvE universumet är mycket få förunnat att delta i. Som du själv säger "enbart med hjälp av engagerade spelare". Vilket i direkt översättning till EvEs levlingssystem innebär ungefär 3 års "karaktärs utvecklande", kanske med multipla konton och många många timmar spenderade i diverse EvE forum för att få till den rätta sten-sax-påse set-up;en på sitt skepp.

Men snyggt är det ju...

Medlem
Medlem
Skrivet av mr_jingles:

1
Ganska snart inser man att det finns en hel del begränsningar och system skapade av både användare och utvecklare inom universumet som förstör en hel del av vad spelet kunde ha varit.

2
Uppdragen man får i spelet är egentligen ett skämt. De brukar visserligen suga med grind i MMOs men EvE har dragit det till sin spets.

3
För ett inbitet fåtal är nog EvE helt perfekt, men jag tror att många av de stora "händelserna" i EvE universumet är mycket få förunnat att delta i.

4
Som du själv säger "enbart med hjälp av engagerade spelare". Vilket i direkt översättning till EvEs levlingssystem innebär ungefär 3 års "karaktärs utvecklande", kanske med multipla konton och många många timmar spenderade i diverse EvE forum för att få till den rätta sten-sax-påse set-up;en på sitt skepp.

Men snyggt är det ju...

1: Utveckla gärna, vad har användare och utvecklare gjort för att förstöra?

2: Missions.. jaa vad kan man säga jag har aldrig GRINDAT så mycket i något spel en i EVE och dess missions, MEN lätta Cash hyvsat snabbt, kan inte vara utan grind och tråkigighet då skulle alla göra det och ingen göra anat det skulle bli fail.

Det finns HUUUR många sätt som helst att få ISK på och du behöver inte ha 98miljoner skill points 1-2 månader och du kan spela spelet gratis med P.L.E.X köpta med ingame pengar OM du använder hjärnan rätt. (något som jag inte lyckats med kan tilläggas men det 100% går)

3: Vilka stora händelser syftar du på? mig veterligen så är det bara att hoppa rakt in i dessa stora event spelar ingen roll vilken typ av skepp du kör.

4: asså om man specialiserar sig säg tackeler så tar det inte lång tid innan man är på samma nivå som dom med 120milion skill points... men då gör du bara en sak bra för att bli riktigt mångsidig så ja subscripa träna träna och åter träna. Man blir inte en Allaround guy i eve över en natt.

Men om man vill PVP så Tackeler går fort och du Corps Bokstavligen kastar skepp på dig och du behövs altid, men ja det är ju lite som att bli mobbad man får alltid stryk men sen så är ju tackeler något av ett skitjobb och man behöver ingen utbildning aka Skillpoints.

men så länge man inte är like: JAG SKA FLYGA SUPER CAPS (det största i spelet) och inte battelships hellre (i början) så kan man ganska snabbt kriga mot veteran spelarna.

Men vad är en Naiv carebear's ord värt =/ EVE är inte för alla och jag Failar hårt i det men ack så episkt jag tycker att det är så fortsätter jag altid Resupscriba efter mina många NÄ ORKA EVE perioder.

Medlem

Vill ni ha ett bra svenskt corp att joina med goa gubbar så ansök till Swedish Aerospace Inc.(SAE)
Vi har spelat sen 2003 och har hängt ihop länge, vi är runt 150 medlemmar, 2 som är från England och USA. VI är det största corpet i en allians som till 50% består utav svenskar och vi har egen rymd i 0.0

Sen när det gäller nya spelare så tycker jag inte man behöver så mycket Skillpoints för att vara till stor nytta i fleetfights, Ni kanske inte kan gå 1vs1 med en veteran men det händer sällan, nu för tiden så leker dem bara bait och sen hoppar 20+ in på dig.

Inaktiv

Känns som att detta spelprojekt (dust, inte eve) kommer att haverera... tyvärr. Eller kommer det bara på PC.

Iden är grymt bra, och jag hoppas att de lyckas med det dock - kan bli hur kul som helst.

Medlem

Blä.
nuff said


signatur

ugga bugga über hauling lugga

Medlem

EVEs största problem är "point and klick" systemet som dödar all form av inlevelse. Spelar jag ett rymdspel så vill jag styra mitt skepp själv, mina egna smidiga manövrar ska lura motståndaren etc. Inte höger musklick på fiende, attack, vänta...
Nä, trodde på Eve för länge sedan men håller mig nog till Freelancer, X3 eller varför inte nya Black Prophecy?
Mindre handel, visst, men maffiga strider och man får styra sina skepp själv
Till och med Star Trek Online hade enligt mig roligare strider, där användarna iaf hade en hyfsad input (om än inte så stor).
Trevligt att Eve expanderar för de insatta dock.

Ish
Medlem
Skrivet av Grumbledock:

EVEs största problem är "point and klick" systemet som dödar all form av inlevelse. Spelar jag ett rymdspel så vill jag styra mitt skepp själv, mina egna smidiga manövrar ska lura motståndaren etc. Inte höger musklick på fiende, attack, vänta...
Nä, trodde på Eve för länge sedan men håller mig nog till Freelancer, X3 eller varför inte nya Black Prophecy?
Mindre handel, visst, men maffiga strider och man får styra sina skepp själv
Till och med Star Trek Online hade enligt mig roligare strider, där användarna iaf hade en hyfsad input (om än inte så stor).
Trevligt att Eve expanderar för de insatta dock.

Black Prophecy suuuuuuuueeeeeegeeeeer... Vad gör "styra själv" för skillnad när resten av spelet suger liksom.


signatur

"If the road ahead is long, don't turn back"

Medlem

Sonko, som svar till dig så... Visst kan man göra en hel del saker i EvE även som nybörjare, men hur vet nybörjaren det? Problemet är att mycket av det som krävs för att spela EvE och ha kul medans man gör det kräver massvis med förkunskaper. Kunskaper man endast kan få genom att spela spelet länge. En nybörjare vet inte vad en "tackler" är. Och att planera för sina karaktärers utveckling flera månader eller kanske år i förväg känns inte så nybörjarvänligt. Att det sedan inte finns någon möjlighet, så vitt jag vet, att omfördela sina skillpoints på en karaktär gör ju inte saken bättre.

Då jag började spela, kanske runt 2004-2006 någon gång, skapade jag en karaktär som specialiserade sig på att vara pirat och "elak", då jag tyckte att det kunde vara ett roligt sätt att spela EvE. Men sedan infördes av en hel drös med förändringar allteftersom tiden gick som helt tog nöjet ur detta och gjorde det till stor del omöjligt att spela EvE på det sättet, varpå karaktären under långa perioder blivit liggandes.

Jag har flugit i corps som nybörjare och 9 gånger av 10 är det du och dina skepp som används som "canon fodder" i fleet fights. Visst, du kanske ersätts av corpen men det är ändå ofta många timmar du får spendera bara på att bygga upp ditt skepp igen. Och gillar man att bygga skepp så är det kanske awesome, I duno. Och att hela tiden få skepp och utrustning gratis av en Corp känns ju också lite fel? Jag vill göra mig förtjänt av sakerna själv, annars får iaf jag känslan av att "fuska" mig igenom spelet.,

Men ja, det är episkt, jag vill gilla det.... men det är flawed i grunden samtidigt som det skulle kunna bli hur stort som helst med lite nytänk.

Jag håller helt med Grumbledock, combat handlar mycket mer att hålla koll på långa listor än att faktiskt titta på själva spelet. Star Trek Online har en bättre lösning med mer användarinteraktion, om än inte perfekt.

Och sen alla dessa gank squads och dylikt, det var mycket länge sedan jag hade en "fair fight" i EvE. Mycket på grund av att allt är så stats styrt och inte skill baserat, som är det som Grumbledock pratar om.

Medlem

Jag var för rastlös för att fortsätta spela... Men det ser så himla mysigt ut allting.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Inaktiv

Läste om något liknande 2009 men om jag tolkar det rätt nu så har man lagt om kursen?
Innan var det tänkt att ett konsolspels-mmo skulle utvecklas (ett mmo-fps) som utspelas i samma universum som EVE, där högt upp i himlen syns eldstrider mellan PC-spelare i sina rymdskepp. Eftersom båda delar universum skulle så de andras hanlingar påverka varandra. Dock var det inte tänkt att man på något sätt skulle kunna spela båda roller. Konsoller har ju sina begränsningar gällande MMO.

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=24886

Dust 514 hette projektet.
http://www.youtube.com/watch?v=yYkuZLxAWBo


signatur

Förövrigt anser jag att Red Dead Redemption skall släppas till PC.

Medlem
Skrivet av sonko:

Antar att du inte körde PVP där kan det gå undan

1. Hitta PVP corp som du gillar
2. Get free ship from corp
3. Die alot
4. Die some more
5. ??????
6. PROFIT!

Ärligt talat inte intresserad av den delen i spelet, jag vet mycket väl hur det ser ut i allmänhet då en kompis var inbiten EVE spelare och pirat. Inget mmo jag har lirat har haft något på FPS/RTS som är gjorda för PVP, men jag tycker dom sociala och ekonomiska aspekterna är intressantare! Dust kan dock ändra på den saken.

Betyder inte att jag inte tycker om open PvP och full loot, det gör jag, jag tycker bara själva striderna är tråkiga som fan.

Medlem
Skrivet av Troublegum:

Läste om något liknande 2009 men om jag tolkar det rätt nu så har man lagt om kursen?
Innan var det tänkt att ett konsolspels-mmo skulle utvecklas (ett mmo-fps) som utspelas i samma universum som EVE, där högt upp i himlen syns eldstrider mellan PC-spelare i sina rymdskepp. Eftersom båda delar universum skulle så de andras hanlingar påverka varandra. Dock var det inte tänkt att man på något sätt skulle kunna spela båda roller. Konsoller har ju sina begränsningar gällande MMO.

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=24886

Dust 514 hette projektet.
http://www.youtube.com/watch?v=yYkuZLxAWBo

Det är just så som du säger, som det fortfarande är.
Detta är enbart deras framtidsvision om hur de i slutändan skulle vilja knyta ihop EVE, Incarna (nästa expansion som kommer i sommar) och Dust 514.
Till en början kommer integrationen med Dust inte att gå så långt som tex orbital strikes från EVE, och det kommer inte finnas PVP i Incarna, men deras vision är att det ska finnas där i framtiden.

12
Skriv svar