E-sport | Battlefield i Rematch avsnitt 2

Medlem
E-sport | Battlefield i Rematch avsnitt 2

Dags för avsnitt två av Sveriges Televisions e-sport satsning Rematch. Detta avsnitt innehåller en intervju med en av världens bästa Counterstrike-spelare, huvudämnet i programmet är dock inte Counterstrike utan Battlefield och Battlefield 3´s möjligheter att slå som e-sport spel.

Hittills har Battlefield-serien haft svårt att slå igenom riktigt stort inom e-sporten (Counterstrike/Starcraft-stort), om anledningen är för att det har krävts många spelare i ett lag, dåligt inbyggd stöd för åskådare eller allmänt dålig fokus mot just e-sport från Dice är svårt att säga. Däremot har Battlefield 3 världens chans att bli både ett bra spel och ett spännande spel att njuta av som åskådare.

Jag hoppas att Dice har tänkt till och gjort vad som krävs för att lyckas med båda delarna, även om tidigare spel i Battlefield-serien talar emot detta.

>> Avsnitt två hittas här
>> Rematch hos SVT

#blogg

Medlem
E-sport | Rematch, avsnitt två

trevligt
men:
"
NÄSTA PROGRAM
I detta avsnitt av Rematch tittar vi närmare på hur svenska Dice jobbar med kommande Battlefield 3 för att slå sig in i e-sporten på allvar."
Dice syn på e-sport, eller snarare klanstöd är voip och prefix(tag). Det som lagt till, sen har dom väl bara tagit bort mer och mer från vad som var.

Inaktiv

Tack för tipset!

Medlem

Om man som utvecklare ser hur det går för Starcraft 2, vill man inte ta efter då? Ser hur många som spelar dagligen, hur många som tittar på folk som streamar, fjantigt mycket pengar som pumpas in som prispengar? Är inte det något alla vill?

Både utvecklare och utgivare borde ju kunna se fördelarna? Eller ser man bara den kortsiktiga vinsten man kan göra genom att trycka ut spelet så fort som det går. DICE borde väl vara så stora att de kan säga ifrån mot EA. Eller är det bara Blizzard som klarar av göra ett spel med vettig spectatorfunktion samt en bra matchmaker/funktion att skapa matcher mot förvalda motståndare?

Många frågor, få svar antagligen. Men vore intressant att få reda på varför man inte vågar satsa när man ser att om man gör det bra så går det riktigt bra.

1
Skriv svar