Ersätta fast bredband med mobilt

Medlem
Ersätta fast bredband med mobilt

Hej!

Har flyttat ut på landet ca 2 mil norr om Uppsala och har upptäckt att vi inte har en fast telelina in i huset. Min undran är helt enkelt vilken operatör med mobiltbredband erbjuder bästa hastigheten utan nån begränsning i nedladdning? Alla tips och synpunkter uppskattas!

Medlem

Tar man någon av operatörernas "dyrare" alternativ så brukar det inte vara någon gräns i nerladdning.
Telenor, Bredbandsbolaget och Tre erbjuder 16/4 Mbit (ner resp uppladdningshastighet) för ca 200-250kr i månaden utan någon "direkt" gräns.

Titta på 3Bredband - MAX:
http://www.tre.se/Privat/Mobilt-bredband/DataSubscriptionList...

Det verkar som Telenor & Bredbandsbolaget (är ju samma bolag egentligen) har en form av gräns. Du betalar inte mer om du överstiger gränsen men din hastighet sänks. Om du förbrukar denna mängd inom en 30dagarsperiod så sänks din hastighet, så även om det inte är en begränsning i nerladdning i sig så kan man ju tycka det är lite dålig stil att sänka ens hastighet.

De verkar ha satt en gräns på ca 1.8GB (eller ca 2.4GB svårt att avgöra) i månaden. Vilket då gör Tre till ett bättre alternativ, de skriver i alla fall inget om en liknande gräns på hemsidan, men de kanske har med något liknande i det finstilta.
Deras täckning beskrivs som "Sveriges bästa täckning", men bättre safe than sorry.

Medlem

Ingen fast telelina? Det har inte mitt hus heller, men istället har vi 100/100Mbit-lina (nybyggd lägenhet). Säker på att ditt hus inte också har alternativa kommunikationslinor?


signatur

En demonstration: Demon.
Ett demonstrations-ex: Demot.

1
Skriv svar