Farbror John har gjort canneloni
Först gör du en röra på färskost, smörstekt hackad svamp, timjan, salt, peppar och lite pepparsås. Sen kokar du lasagneplattor i 3 min, gör i omgångar med 3-4 i varje. Ta upp dem, lägg lite röra i, rulla ihop och lägg i en form.
På det häller du din godaste tomatsås. Min är en gul lök, 3-4 klyftor vitlök och en torkad chili som jag fräser i olivolja (rätt mycket) och sen häller på passerade tomater (här gör kvaliteten skillnad, kolla efter Mutti) och smakar av med vinäger, salt, peppar, socker och massor av basilika, torkad eller färsk. Låt koka under lock i ca 5 minuter, sedan kan den sjuda tills du är redo att hälla på den.
Efter att ha hällt på tomatsåsen i formen river du över rikligt med parmesan och låter stå i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Servera med något grönt, t.ex. lite ruccola.
Du kan absolut blanda i en god kokt skinka i små bitar i fyllningen. Eller köttfärs förstås. Kanske en köttfärs stekt med lite vitlök och salvia. Kan bli jättegott.