Imogen Heap - Hide And Seek

Medlem
Imogen Heap - Hide And Seek

Imogen Jennifer Jane Heap från Havering i England går under artistnamnet Imogen Heap, och är en före detta medlem av duon Frou Frou. Hon trollbinder sina lyssnare med en modern mix av electronica, ambient pop och trip hop. Det som fascinerar mig mest är att hon gör det mesta själv; allt ifrån komponering till mixning. Hon har själv sagt att hon är lite av ett teknikfreak och är gärna "hands-on" med all teknisk utrustning i studion. Tur är det, för annars hade denna låt kanske blivit av. Det sägs att hon var i studion en dag för att göra en låt, och började med att spela in sång. Därefter kopplade hon in fel outboard (extern analog effekt i t.ex. ett effekt-rack) och fick med vocoder i mixen, det vi hör i låten.

I en vocoder så blandas den analoga signalen från exempelvis sång, eller ett annat instrument, med den syntetiska signalen från vocodern och passeras genom ett multibandsfilter. Från detta kan man göra robotröster och liknande. Sitter vocodern i ett instrument, i detta fallet en moogtillverkad vocoder i en synthesizer, så läggs instrumentets toner på i vocodersignalen och kan blandas med den analoga signalen. Man kan ju förstå varför Jennifer gillade hennes misstag.

#blogg

Medlem

Det låter intressant, men koko på samma gång, skönt med människor som vågar ta ut svängarna ibland.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Haha, WildThing. Bra klipp!

Verkligen. Hon har huvudet på skaft, lite nytänk skadar aldrig.

Medlem

Gammal låt men bra. Den där SNL parodin som WildThing länkade kommer ursprungligen ifrån The O.C.. Sista avsnittet på andra säsongen:

http://www.youtube.com/watch?v=6ngn5zQWzlM

Spela fram till 2:22 om ni inte orkar se inledningen.

Medlem

Precis, men man vet att en låt är bra om åren inte gör den någon skada.

1
Skriv svar