Mass Effect-böcker

Medlem
Mass Effect-böcker

Jag är helt såld på Mass Effect, både första och andra spelet. Tyvärr har jag aldrig haft nöjet att läsa nördböcker tidigare men blev lite sugen nu de senaste dagarna. Eftersom jag tycker om Mass Effect-serien tänkte jag att böckerna kanske vore något för mig. Det finns ju några att välja mellan. Jag tänkte inte läsa alla, inte till en början i varje fall. Har någon av er erfarenhet av böckerna och kan rekommendera en bok? Vilken är bäst? Behöver man ha läst de i någon speciell ordning för att fatta eller går det bra att börja med vilken bok som? Tankar tack!

Medlem

Jag är också ett stort Mass effect-fan och jag har läst alla tre böckerna av Drew Karpzyn (stavning?). De håller i mina ögon hög kvalite och har en engelska som är lätt att ta till sig.

Du bör läsa dem i ordning. Revelation är den första och förklarar en del om turerna i Mass effect 1. Alla böckerna går i linje med spelens historia. Platser och karaktärer från spelen dyker också upp. Kronologisk läsning gäller. Men det är värt det och betydligt bättre än många haloböcker eller skräp som Metal gear solid. Lycka till!

Inaktiv

Läs alla tre eller läs ingen alls.


signatur

You must construct additional pylons.

Medlem

Böckerna är riktigt bra!

Som sagt är första boken ett prequel till spelen, tvåan har en story som förklarar mycket om biotics och quarians. Man får även lära känna The Illusive man bättre.

Trean har jag precis börjat läsa men än så länge är den bra! Den handlar om hur Cerberus fortsätter med experimenten som the Collectors gjorde.

ish

Medlem

Fan, jag tror jag tar och beställer alla tre samtidigt idag. Har länge tänkt skaffa dem men aldrig gjort det. Men nu! Hur är det annars med "Deception" skriven av William C. Dietz. Rekommenderas den?

Medlem

Det verkar som att jag kommer börja med första boken då. Jag är rätt seg på att läsa böcker och därför är jag orolig att jag helt enkelt inte kommer orka med alla tre. Vi får väl se, jag börjar med den första i alla fall så fort jag är klar med Jurtjyrkogården som jag håller på och läser just nu

Böckerna är:

Mass Effect: Revelation

http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Revelation

Mass Effect: Ascension

http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Ascension

Mass Effect: Retribution

http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Retribution

Mass Effect: Deception

http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect:_Deception

De tre första böckerna är skrivna av:

Drew Karpyshyn (www.drewkarpyshyn.com) - som också är en mycket omtyckt Star Wars författare.

Den fjärde boken är skriven av:

William C. Dietz (http://williamcdietz.com) - som har författat många böcker som bygger på spel, han är dock inte av samma kaliber som Karpyshyn.

Samtliga finns att köpa på:

www.sfbokhandeln.se


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

1
Skriv svar