Battleship Galaxies

Medlem
Battleship Galaxies

http://i.imgur.com/efkqN.jpg

Hur många av oss har egentligen inte åtminstone någon gång här i livet antingen plockat fram ett blankt papper för att rita upp ett rutmönster eller bara helt enkelt rivit loss ett blad från ett rutat skrivblock och därefter påbörjat såväl ett alfabet som en sifferstege, med syftet att fördriva lite tid tillsammans med en vän? Vad jag menar på är förstås det urgamla sänka skepp, eller "battleship" som det heter på engelska och nu har Hasbro tillsammans med Wizards of the Coast gått och slagit sina spelhuvuden ihop för att ta fram ett sänka skepp för 2000-talet. Resultatet har alldeles just kommit ut i handeln i form av Battleship Galaxies: The Saturn Offensive Game Set.

Grundidén existerar fortfarande kvar där bland alla plastmodeller, spelkort och diverse andra spelpjäser som fyller kartongens förvaringsutrymme, men rutnätet har blivit utbytt till hexagoner på en stor spelplan och istället för att själv ropa ut bokstavs- och sifferkombinationer i hopp om att upptäcka var motståndaren har gömt sina skepp, så står dessa nu fullt synliga på spelplanen och det är istället när man aktivt utför en attack mot något rymdskepp som befinner sig inom räckhåll för ens vapen som man studerar det så välbekanta rutnätet för att se huruvida man får in en träff eller bommar.

Se om dessa två gamla rävar till spelutvecklare har lyckats utveckla någonting nytt och spännande av det gamla sänka skepp-konceptet som känns som en naturlig utveckling av en gammal klassiker, eller om allting bara är helt felanpassat i veckans recension av ConraDargo Recenserar.

#blogg

Titel

Mr Worf, Send a Sub-space message to Admiral Hansen. This review is awsome.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem
1
Skriv svar