Tråkigt och oväsentligt...

Medlem
Tråkigt och oväsentligt...

Nu är Kamprad i blåsväder igen, ska tydligen varit stämplad "nazist" hos Säpo...
Jag förstår inte detta, Kamprad var 17 år då han skall ha varit med i SSS, Svenska Socialistisk Samling. Ett nazistiskt parti som visserligen delvis tog avstånd till den tyska nazismen 1938 genom namn, logga och färgbyte men som fortfarande efter kriget förnekade förintelsen.
Fram till och med 1939 var Hitlers agenda att få judarna att flytta från Tyskland. Utrotningen började strax efter även om starka hot och förföljelse redan varit vardag, egentligen ända sedan första världskriget då man ansåg att tyskarnas fall berodde på judarna, den så kallade "dolkstötslegenden".

Hat, massmord och förföljelse av folk är inget nytt, det hände innan Hitler och det har hänt efter Hitler och det kommer fortfarande att hända. Det ligger i vår natur liksom många andra djur.
Julius Caesar ses ju ofta som en stor man, men han var ju en diktator med ofattbar makt under sin tid.
Under sin tid i norra Europa korsade en germansk folkgrupp floden Rhen i försök att hitta ett nytt land, Caesar slog tillbaka och efter att dom flytt tillbaka över Rhen byggde han en lång bro på enbart 10 dagar, gick över floden med sina legioner och slog ihjäl alla kvarvarande som varning. 500 000 personer.
Visserligen var ju faktiskt Caesar folkvald och inte ensam på täppan under just denna händelse, men Hitler var ju även han folkvald och även vår egna Göran Persson...
Inte underligt att Hitler snodde många idéer från Romarriket, nationalandan och det fantastiska arbetet med hela imperiet kan man ju ta som goda saker. Men tydligen är det inte det, nationalanda och ett starkt land är något ondskefullt som måste förgöras, iallafall i dagens samhälle där dom som lyckas skall dras ner i smutsen omgående och veta hut.

Att nazismen hade ett så starkt grepp i Sverige beror på många saker, främst att nazismen som ideologi handlade om en perfekt utopi, det ultimata samhället där alla hade det bra och kunde vara stolta över sig själva.
Dels för att man lätt kunde skylla allt på några som inte hörde hit och dels för att man kände för Finland och det gamla svenska hatet mot "Ivan"...
Om man nu ska kräva att Kamprad ber om ursäkt, igen, för att han varit med i ett parti, som efter ytterligare en tid inte riktigt känns rätt om man uttrycker sig lindrigt, så hur ska vi då kunna ta ställning till dagens partier?

Exempel:
Om Vänsterpartiet får 70% av rösterna i nästa val och beslutar att vi ska utrota samerna, skulle då dom som tidigare har som röstat på v, inte bara dom som röstat fram dom till det aktuella valet, kunna klandras för det?
Det står inget om massutrotning på valsedlar eller plakat och det pratas inte heller om det. Det tillkommer efter valet.

Jag har svårt att föreställa mig en 17 år gammal Kamprad som aktivt väljer att stödja nazismen för att dom kanske i framtiden kommer att försöka utrota en folkgrupp.
Skulle man tänka så så är ju den katolska kyrkan skyldig till att så många psykopater föds eftersom dom kanske inte skulle ha gjort det om man var positivt inställd till kondomer...

Kan man inte kräva en ursäkt av alla kommunister också, dom utrotade över 20 000 000 människor men har aldrig behövt förklara sig för det. Jag skulle nog kräva en offentlig ursäkt av Vänsterpartiet för Sovjets räkning om nu Kamprad står som ansvarig för Hitlers gärningar...

Fan va ja hatar sånt här, varför är folk så jävla insnurrade på vad folk har trott och tyckt för 60 år sedan?
Den mall som vi idag har för personen "Nazist" är inte riktigt samma som före andra världskriget, idag har vi en ung man, med tvivelsam klädsel, rakad skalle och ett intellekt som skulle göra en daggmask avundsjuk. Då hade vi en medelålders arbetare som skulle tjäna mer och kunna försörja sin familj i ett säkert samhälle...
och Nu är två helt skilda saker även om det alltid finns rötägg skall man inte kasta hela kartongen...
Vad spelar det för roll att Drottning Silvias pappa hjälpte en judisk affärsfamilj att fly till sydamerika.
Är inte det en bra sak?
Visserligen fick familjen dumpa fabriken till vrakpris men alternativen var ju inte direkt bättre.
Och Kamprad som nu under den aktuella tiden skulle ha blivit nära vän med en person som hjälpte judar ut ur Tyskland, varför är det en dålig sak?

Nazism och kommunism är lika illa båda två men vi kan inte klandra folk från att ha trott på det under delar av sitt liv. Med facit i hand är det jävligt lätt att döma men är det verkligen rätt att göra så?
Vi vet hur jävligt illa religion har skadat och förgjort folk och folkslag under historiens olika eror, men betyder det då att vi skall förbjuda religioner som orsakat förödelse?

Nej, tydligen är det helt okej att utrota folkslag om ett stort skäggo som sitter bland molnen har sagt det men inte om en folkvald diktator säger det...
Personligen anser jag att det alltid är en "no no"-situation...

Anledningen till mitt muntra humör är för att jag inte kunnat logga in på Age of Empires Online idag...hade planerat att utrota några byar som bosatt sig för nära mina gränser...

Vet fortfarande inte vad jag ska säga om det spelet, nice att man kan spela gratis men varför inte fixa alla civilisationer på en gång, idag finns väl bara greker och egyptier men celter och perser kommer till vintern...varför fixade man inte dom från början?
Jo, jag vet varför, men ändå bara fyra civ under första halvåret?
Designen är väl som Windwaker, den är snygg, jävligt bra och förmedlar en identitet för spelet men det passar inte helt hundra in...
Med tanke på hur många timmar jag lagt ner på skiten dom senaste dygnen så får man väl se det som godkänt...

Det var i Expressen som man så fint har skrivit om den onda Kamprads ungdomssynder.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2537823/sapo-kartlade-unge-...

#blogg

Tråkigt och oväsentligt...

Bra skrivet, men människor är inte så förlåtande som kanske du och jag; de vill, nej, de kräver att en man som Kamprad ska ha rent mjöl i påsen, detta eftersom han själv har målat upp bilden av att vara helylle. Om han hade gått ut själv och berättat allt han sysslat med, dvs. dragit fram demonerna i ljuset, då hade sensationsjournalistiken lyst med sin frånvaro...

Jag skrev om samma "nyhet" för att Kamprad är en nationalklenod (en variant av ens sådan), och sådana kommer alltid granskas.

Visst ska man vara konsekvent, ingen ska dömas hårdare än någon annan, men världen bryr sig inte om rättvisa.

Anledningen till varför de skriver om Silvias far, och hon dementerar vissa saker, är för att det säljer lösnummer. Jag tror fler bryr sig om Kamprads tidigare förehavanden än Silvias; man vill helt enkelt ha något att skriva om.

Självfallet kunde de avstått att skriva om dem båda, men "nyheter" måste skapas på något sätt.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Vänta nu lite, tidningarna är snabba med att kalla SD nazister trots det egentligen inte alls har något med nazism att göra så det är inte mer än rätt att en riktig nazist som Kamprad får ett helvete i media.

1
Skriv svar