recension: MSI GT780R

Medlem
recension: MSI GT780R

Jag lade nyligen upp en recension av denna spelinriktade laptop på sweclockers men tänkte att den kunde vara av intresse för gamers också. Jag kommer kika in i tråden nu och då om någon har några frågor.

Detta är laptop:en som avhandlas: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=923174 , en annan användarrecension på sweclockers: http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Hoppas det är god läsning och att formatet tilltalar.
Here goes...

Idag skall jag, en glad amatör, recensera en MSI GT780R. Det är en gaminglaptop och den gör precis vad man vill. Jag är egentligen klar där, men jag gissar att ingen skulle vara nöjd med bara det. I åratal har jag fnyst åt ”gaminglaptops”, men den dagen kom då det var läge att vidga vyerna och jag är - lite ovilligt skall jag erkänna - såld. En annan recension (se sweclänken ovan eller för den sakens skull prisjak) finns redan uppe med bilder, vilket är lika bra för min kamera är stekt. Har har en lite annan "take" på min recension och hoppas att den tillför något nytt.

Vill ni glo på prestandasiffror lär ni bli besvikna på mig och söka er till google och en traditionell recension - idag talar vi om känsla - i övrigt är det jag som raljerar. Det här är självfallet mina tankar och min subjektiva upplevelse. Känslan av att ligga i sängen, slå igång Skyrim och se att den per automatik ställer upp sig till ”ultra high” är i och för sig central, men behöver vi veta mer än att det flyter? För flyter gör det; i vartenda spel jag har testat.

Skärmen tillfredsställer; jag som gammal fps-mupp har inget att anmärka på den fronten, därtill bra färger och svärta. Den medföljande musen imponerade, den är klart mer än bara tjänstduglig och var smidig att ha med sig till föräldrahemmet – där jag för övrigt anslöt datorn till fars jätte-tv och briljerade lite.

Datorn är förhållandevis tyst, så länge man inte pressar den. Man får vara lite realistisk, den skall kyla rätt rejäla komponenter och flyttar således mycket luft. Tangentbordet känns bra, mycket bättre än många konkurrenters. Plus i kanten för att man kan ändra färg på backlighten; det är barnsligt roligt och lamporna går självfallet att stänga av. Det inbakta ljudet är riktigt bra. Jag har inte missat ett ord GLaDOS sagt i Portal 2 ännu. Det faktum att jag skippar hörlurar om jag inte skall spela multiplayer säger nog mer om hur bra ljudet är än någon beskrivning om ett ”distinkt mellanregister”. Går även utmärkt att lyssna på musik med, förutsatt att musiken inte är så bastung.

Det enda jag egentligen har att klaga på – förutom att denna vackra flicka är lite tung att bära på armen – är att jag lätt kommer åt touchpad:en om jag ligger ned och skriver. Som tur är har man redan tänkt på det och en bit ovanför, till vänster, om själva touchpad:en finns det en knapp för att slå på och av den. I övrigt gör allt vad det skall, lite till min besvikelse, det gör amatörens recension lite kort och jag vill inte sitta och skriva om hur imponerande fantastiskt allt är, då låter man bara köpt.

Tillbaka till känsla. Jag har alltid spelat mina spel på en stationär dator. De stora skillnaderna jag upplevt så långt är det lösa tangentbordet och den större 24” skärmen till den stationära – som jag kan koppla in till laptop:en – och att jag inte kan game:a med riktigt så mycket stil i vardagsrummet eller i sängen med den stationära. Att ”slöspela skyrim” fick en helt ny innebörd när jag en kväll råkade somna i sängen mitt i drakdödandet. Så är det onekligen mysigt att spela Civilization V i hotseat på ett hotellrum.

Summa summarum: Den gör vad den lovar. Kvalitetsintrycket är mycket gott, vilket jag skall erkänna förvånade mig en smula, jag har inte provat någon av MSIs laptopar tidigare. Den har rätt fräck design. Prestandan är mycket god. De medföljande små programmen stör mig förvånansvärt lite. En kanonprodukt. Tänk på att den är stor och tung. Skulle jag rekommendera den här till en vän? Redan gjort.
Om jag prompt skall ange en siffra, nio av tio. Det är en produkt med ett klart syfte och det uppfyller den galant.

Medlem

Kul recension! Verkar vara en duglig laptop

Medlem

Tackar för det 73mpl4R

Jag bjuder på en liten bench ur skyrim. Stadigt runt 29-30 om inget extraordinärt händer.

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
27798, 900000, 23, 41, 30.887

1
Skriv svar