Star Trek Online är nu gratis att spela

Robot
Star Trek Online är nu gratis att spela

Det två år gamla spelet är ytterligare ett MMO i raden som ansluter sig till free-to-play-modellen.

#star-trek-online


Medlem
Star Trek Online är nu gratis att spela

Gratis är gott men deras download manger är värdelös, den tankar upp för fullt utan någon kontroll..

Medlem

fläskig trailer, man blir lite sugen


signatur

"på slutet brinner vi som vackrast"

Inaktiv

Är detta ungefär lika häftigt "free-to-play"-skit som knappt går att starta utan att man kastas in i Market, varav sen får man välja 1-2 klasser/raser? Det är inte "free-to-play" i mina ögon, då kunde dom lika bra kallat spelet för demo.

Medlem

Jag kan intyga att begränsningarna faktiskt är rätt få och logiska. Det är inte förrens late-game som de börjar märkas. Var dock beredd på att få köpa (för in game currency) dina egna skepp på grader över Commander

Medlem

Skillnaderna mellan betalande och gratis spelare kan ses här; http://startrekonline.com/f2p_features

Rekommenderar att ni inkluderar länken i artikeln.

Medlem

Är lite småförtjust i Star Trek så jag ska prova på detta, även fast demot inte var övertygande. Gratiskontot verkar åtminstone inte fullkomligt strippat på funktioner. Lite tråkigt bara att de har gjort någon slags spin-off där det råder totalt kaos och alla krigar med alla. Det är ju egentligen inte så väldigt mycket krigande i Star Trek.

Medlem

Spelar ingen roll vad som erbjuds. Man funderar om alla här är dumsnåla p12-
Bara en massa gnäll oavsett vad för spel som släpps. Bara strunta i det om ni inte gillar spelet.
Gratis o ful laddningar o ändå en massa gnäll. Väldigt tråkigt att läsa o man undrar om det finns något som passar spelarna här. Nå ja en del här verkar aldrig växa upp utan ska bara ha det bästa o då gratis.

Väldigt svårt o respektera många spelare här då de ... ja ni vet vad jag menar...


signatur

Online 92 and still online!
PC the real thing for gamers.

Medlem
Skrivet av Zrix:

Skillnaderna mellan betalande och gratis spelare kan ses här; http://startrekonline.com/f2p_features

Rekommenderar att ni inkluderar länken i artikeln.

Tack. Lägger in den också.

Medlem

Härligt, ska ta och testa det nu då. Kan ju omöjligt vara sämre än SWTOR.

Medlem

Provade betan och kommer ihåg att jag tyckte det var riktigt cheap då. Blir inget nytt försök.


signatur

subterranean homesick alien

Medlem
Skrivet av Mikaelh:
Skrivet av Zrix:

Skillnaderna mellan betalande och gratis spelare kan ses här; http://startrekonline.com/f2p_features

Rekommenderar att ni inkluderar länken i artikeln.

Tack. Lägger in den också.

Medlem

Spelat några dagar nu (blev gratis tidigare om man betalat förut) och jävlar vad det förändrats till det positiva från hur det var när det släpptes. Skitkul.

Och det är väldigt, väldigt få begränsningar på F2P spelarna.


signatur

// Bacon <3

Medlem

Testade under betan och hade ruskigt kul, iaf ute i rymden
Satt och lirade som en vilde och hade köpt en lifetime sub om inte arbetsläsheten slagit till. Nå, nu har jag jobb och Star Trek Online är f2p, det bästa av två världar
Blir att dra hem det när jag kommer hem, och om det är riktigt bra kan man alltid stödköpa items för drygt 150kr/månaden (WoW/swkotor-kostnad) om man nu vill ^^

Medlem
Skrivet av s3ng:

Härligt, ska ta och testa det nu då. Kan ju omöjligt vara sämre än SWTOR.

Jag kanske är jävig då jag faktiskt gillar SWTOR (och till viss del även STO), men jag säger att STO är definitivt sämre än SWTOR, på många sätt.


signatur

🖥️ Intel i5-12400F • 32GB DDR4 • Geforce RTX 3060
🎧 HyperX Cloud Flight ⌨️ HyperX Alloy Elite 🖱️ HyperX Pulsefire Raid

Medlem

Dad, I´m considering a career in organised crime. Goverment or private sector?


signatur

Visa lite respekt swordfish. Tråd rensad.

Medlem

Jag antar att de inte har fixat problemet med att allt var instanser, som sagt va ett rymd spel där man hade laddningsskräm så got som hela tiden, och allt var små micro instanser, Man kände inte känslan av "rymden" alls, utan allt kändes väldigt litet och trist. Enda som faktiskt var bra med det var rymd striderna.

Sedan på tal om när man var på planeter och härjade... jysses så dåligt implementerat det var.

Så hur mycket av detta är fixat? Antar inget.

Medlem

Det är väldigt mycket tyckande men väldigt lite vetande bland många här. Visst, tycker man inte om Star Trek eller spelet i sig så är det ju helt OK, men många verkar bara tycka en massa baserat på en väldigt tidig version av spelet utan att ens veta hur det ser ut idag eller ens hur F2P-upplägget ser ut.

Själv köpte jag spelet när det kom ut och det var buggigt som få. Fanns inte mycket att göra, en del av kampanjerna fanns inte på plats och markstriderna var sega. Själv så slutade jag spela det inte pga problemen i spelet, utan att det var en fast månadskostnad och jag har inte så mycket tid att spela. Att betala 150kr++/månad för att sitta och spela kanske 5-6 timmar på hela månaden gör det inte speciellt ekonomiskt. Jag förstår inte många av er, ni måste antingen vara skolbarn eller arbetslösa för ni verkar kunna spendera oändligt många timmar framför spelet. Eller så tycker ni helt enkelt att månadskostnaden är berättigad oavsett hur lite man spelar. Each to his own antar jag.

Men själv tycker jag F2P är alldeles utmärkt. Kostar inte en bagis, kan spela hur mycket - eller lite - som helst utan att behöva känna stress att man ska utnyttja den där månadskostnaden så mycket som möjligt. Man kan droppa in en timme på söndagskvällen, köra ett par missions eller någon PvP och sedan koppla bort utan ångest. Tyckte aldrig att man fick tid nog att köra när man spelade WoW, AION eller SWTOR. För att inte tala om att spelet i sig då kostade pengar, utöver månadskostnaden.

För att komma tillbaka till spelet: Mycket har hänt sedan den första buggiga releasen. Spelet är inte så buggigt mera (har endast upptäckt lite grafiska buggar men inget som påverkar missions eller liknande), och väljer man köra alla kampanjerna så finns det mycket att gotta sig i. För er som känner till Star Trek - vad sägs om att göra uppdrag som är kopplade till TV-avsnitt? Vad sägs t.ex om uppdragen där du (spoiler alert!)

åker tillbaka i tiden till K-7 och slåss med Kirk, Spock, Bones McCoy och Scotty, uppdrag där du går igenom portalen från avsnittet "The City On The Edge Of Forever (TOS), uppdrag där du slåss mot de där aliens som i TNG-avsnittet Time's Arrow suger ut energin från människor.

Och det finns mycket mer kopplat till filmerna och TV-serierna.

T.om markstriderna känns meningsfulla nu, nu när man kan skräddarsy sitt away-team och springa runt på planeten och skjuta folk med olika taktik gör det mycket roligare än bara standard run/shoot. För er som sedan vill göra annat emellan så finns det mycket annat. Deep space encounters mot Borg, Romulans osv är alltid kul där man får möta kanske hundratals fiender på en gång. Spelar du sedan med en kompis så blir det bara roligare.

Skeppen är mer varierade, du kan anpassa ditt skepp väldigt mycket och ändra det mesta. Du kan välja din brygg-besättning efter dina förmågor, du kan träna upp dina officerare. Du kan skicka din personal på uppdrag så att du får extra "pengar" och XP. Vill du vara en diplomat? Fine, du kan bli en diplomat och träffa massor med raser. Vill du vara en lean mean fighting machine? Bra, sätt dig i en escort och skjut sönder dina fiender innan de hinner reagera.

Många gnäller på F2P och att "de med pengar skaffar sig fördelar" osv. Själv har jag inte köpt en enda pryl med riktiga pengar och har ändå jobbat mig upp hela vägen. Är inne på en andra karaktär nu (Federation - Captain) och har min Defiant. Kostade inte en spänn. Visst, du kan köpa saker med riktiga pengar men det är oftast varianter på de skepp som redan finns. Kanske speciella klasser osv, men de är varken bättre eller sämre än de som är "gratis", bara annorlunda. Lite mer exklusiva ja, men det ger inga fördelar i spelet förutom att det gör andra lite avis när du flyger runt med ditt Enterprise-E.

Som sagt, Star Trek Online är inte för alla och det skiljer sig en hel del från de traditionella MMORPG-spelen. Du har ingen magi och överdimensionerade svärd, inga alver eller trolls som bor i grottor. Inga drakar. Hela spelet utspelar sig i Star Trek och har du sett filmerna/serierna så kommer du känna igen så oerhört mycket. Och du kan göra mycket micro-management med din besättning och ditt skepp om du vill det. Och det är inte lika välpolerat som WoW, men hur gammalt är inte WoW nu? Och det är svårt att jämföra ett rymd-MMO med ett spel som inte bara är rätt gammalt nu, men också en annan genre och ett spel som stort sett satte definitionen på fantasy-MMO.

Ska du jämföra STO med något så är det närmaste nog EVE Online, och de skiljer sig så pass mycket åt att det inte ens går att göra en rättvis jämförelse. Hur likt är inte t.ex Warhammer Online, AION, Lineage, Conan osv med WoW? Alla är fantasy-baserade så de är lika i både spel och innehåll. SWTOR är dock ett scifi-MMO också, men med bra mycket mer pengar i botten än vad STO någonsin fick. Och med tanke på det så tycker jag att STO fortfarande är ett bra spel. Finns mycket att förbättra ja, men detsamma kunde jag säga om SWTOR som jag inte ens kunde få igång riktigt när det släpptes (kraftiga grafiska buggar, ljud som kom för sent, laddningstider så det räckte osv). Är det ett dåligt spel för det? Nej. Och problemen kommer fixas.

Summa summarum: Kommentera inte hur dåligt ett spel är förrän du testat det. Och då menar jag inte att du testade det när det var beta. Utan testa det hur det är IDAG. Om du sedan inte gillar det så fine, finns många andra att välja på. Men för er Star Trek-fans så tror jag inte spelet kommer misslyckas. Såvida ni inte förväntar er en WoW-klon i rymden, då kommer ni bli väldigt besvikna.

Lich King vs Borg? :).

Själv kommer jag nog spela SWTOR mera när (/om) det blir F2P. För jag har inte tid att betala höga månadskostnader för ett par timmars spel.

Ledsen för det långa inlägget, men jag är trött på folk som tycker en massa utan att veta ett skvatt om vad de pratar om.

Medlem
Skrivet av MugiMugi:

Jag antar att de inte har fixat problemet med att allt var instanser, som sagt va ett rymd spel där man hade laddningsskräm så got som hela tiden, och allt var små micro instanser, Man kände inte känslan av "rymden" alls, utan allt kändes väldigt litet och trist. Enda som faktiskt var bra med det var rymd striderna.

Sedan på tal om när man var på planeter och härjade... jysses så dåligt implementerat det var.

Så hur mycket av detta är fixat? Antar inget.

Star trek online är nu f2p, det är bara att testa.

Medlem
Skrivet av Preed:

Provade betan och kommer ihåg att jag tyckte det var riktigt cheap då. Blir inget nytt försök.

http://www.myfacewhen.com/109/

Medlem
Skrivet av mrpijey:

-jättelång text-

Intressant och välskrivet inlägg.
Jag är förvånad över att det finns folk som kan hålla sådan hög klass på forumet

Jag håller med om att folk gärna dömer ut MMOn tidigt, men jag personligen är ruskigt misstänksam mot allt som Cryptic lanserar pga hur de skötte Champions Online, där folk i EU hade problem med anslutningarna i flera månader efter launch.
Nu är det kanske löst och F2P men jag orkade aldrig riktigt sätta mig in i det igen.

Om det inte vore för att jag lägger nästan all min speltid på SWTOR så hade jag kanske testat STO efter att ha hört om att det är gratis.
Efter ditt inlägg är det dock nästan så att jag vill dra igång ett konto redan nu

Ook
Bibliotekarie (UU)

Captain Jean Picard of the U.S.S Enterprise...
Captain Jean Picard of the U.S.S Enterprise...

Lockande men nej.

Medlem
Skrivet av mrpijey:

Mycket text.........

Väldigt bra skrivet inlägg, och glädjande att se att det faktiskt finns tänkande och vettigt argumenterande människor här och inte bara en massa raljerande p12 (och äldre som beter sig som p12or.)

Jag blev själv nyfiken på STO nu när det blev gratis och tankar det precis i denna stund.

Precis som du skriver har jag inte heller lust att lägga ner den ofantliga tid som jag känner att de flesta mmo:s kräver, för att man ska känna att man får valuta för sina pengar.
Tid som nog de flesta av oss som har jobb, familj och barn inte har.

Efter att ha läst igenom skillnaderna mellan P2P och F2P känns det inte heller som betalinnehållet verkar påverka själva spelupplevelsen särskilt mycket heller, vilket är avgörande för att ett F2P ska lyckas tror jag.

Det ska bli riktigt roligt att prova och det skulle även vara kul att se om FZ kunde göra "revisit" recensioner på detta och liknande spel. Dvs MMO:s som bytt betal- eller spelmodell, eller som faktiskt har förändrats med åren med nytt content, uppgraderad grafik, mods och liknande.

Hoppsan...laddat färdigt...well then......Engage!!!

Medlem

Sådant här free to play (generellt), visst är det ungefär som en demo, vill man ha fulla spelet får man betala? Eller?


signatur

Att spela elektroniska spel är inte en mänsklig rättighet.

Medlem
Skrivet av Tybalt:

Sådant här free to play (generellt), visst är det ungefär som en demo, vill man ha fulla spelet får man betala? Eller?

Nej, så brukar det generellt inte vara, Det kallas ofta pay2win då man ofta kan köpa sig fördelar om man har cash, det brukar inte handla om demon. I sto så är det inte p2w heller, utan det enda du är begränsad med är chatt, forum, och att du inte kan skapa en flotta. Sen handlar det om bank space och character slots, men inget som begränsar upplevelsen. Jag blir faktiskt förvånad om Sto bibehåller nuvarande system som det är, jag ser ingen direkt anledning att punga ut med cash varje månad. Då lägger jag hellre pengarna på rena c-points och köper mig ett skepp som jag kör med sen.

Medlem

Köpte liret när det kostade 30 kronor på steam med en månads speltid och spelade med mina polare. Överasskande roligt, där markstriderna och rymdstriderna kompleterade varandra och gjorde att det kändes annorlunda. Tyvärr tilltalar inte Star Trek mig som serie så jag la ner det, Star Wars är mer min grej


signatur

Videomupp

Medlem
Skrivet av Gagoff:

Jag håller med om att folk gärna dömer ut MMOn tidigt, men jag personligen är ruskigt misstänksam mot allt som Cryptic lanserar pga hur de skötte Champions Online, där folk i EU hade problem med anslutningarna i flera månader efter launch.
Nu är det kanske löst och F2P men jag orkade aldrig riktigt sätta mig in i det igen.

Om det inte vore för att jag lägger nästan all min speltid på SWTOR så hade jag kanske testat STO efter att ha hört om att det är gratis.
Efter ditt inlägg är det dock nästan så att jag vill dra igång ett konto redan nu

Jo, minns den där fadäsen, men jag har inte haft ett enda problem att koppla upp mig sedan jag började spela igen. Patcharna går snabbt att tanka också.

Skrivet av DrD:

Captain Jean Picard of the U.S.S Enterprise...
Captain Jean Picard of the U.S.S Enterprise...

Lockande men nej.

För det första, han heter Jean-Luc Picard. Sedan är inte captain högsta ranken, och som i de flesta MMO-spel så kan inte flera spelare ha samma nickname. Man kan ha samma namn på skeppen (fast inte samma NCC-nummer vad jag förstår). Ser inte problemet som du ser...

@Hapl0: Ha det så kul att lira Behöver du hjälp så heter jag Thalia och flyger runt med mitt USS Crazy Horse-C (Defiant class)

@WildThing: Precis tvärt om för mig, kunde aldrig riktigt fastna för SWTOR även när jag kört upp ett gäng nivåer. Kommer säkert ge det mer chans i framtiden men där är det månadskostnaden som sätter stopp, hade det varit F2P så hade jag nog kört det vid sidan om STO.

det är aldrig något som är "gratis" när man inte kan spela spelet med alla funktioner utan att betala...

Medlem

Nej, då är inget gratis då det kostar tid, plats, måste ha utrustning för att spela det osv osv. Men det är gratis på så sätt att du behöver inte köpa något för att börja spela det. Du behöver heller inte köpa nåt för att spela igenom spelet. Däremot om du vill ha "det där lilla extra" som i detta fallet ett snyggare skepp, kunna köpa de där quad-plasma cannon lite snabbare eller fylla på besättningen helt under eftermiddagen istället för under hela månaden så kostar det, och då är det inte gratis nej.

Men det kostar som sagt inget att "köpa" spelet (dvs tanka ner klienten), kostar inget att skaffa ett konto och kostar inget i månaden att spela spelet. Finns heller inga begränsningar som ger dig ett klart underläge jämfört med dem som pumpar in riksdaler i spelet.

På det sättet så är spelet "gratis".

Medlem
Skrivet av mrpijey:
Skrivet av DrD:

Captain Jean Picard of the U.S.S Enterprise...
Captain Jean Picard of the U.S.S Enterprise...

Lockande men nej.

För det första, han heter Jean-Luc Picard. Sedan är inte captain högsta ranken, och som i de flesta MMO-spel så kan inte flera spelare ha samma nickname. Man kan ha samma namn på skeppen (fast inte samma NCC-nummer vad jag förstår). Ser inte problemet som du ser...

Son, I am dissapoint; http://www.youtube.com/watch?v=X6oUz1v17Uo

Skrivet av Tybalt:

Sådant här free to play (generellt), visst är det ungefär som en demo, vill man ha fulla spelet får man betala? Eller?

Finns ju en länk i nyheten som beskriver skillnaden mellan betalanda och icke-betalande konto. Jag skulle säga att det är betydligt mer än ett demo som man får tillgång till.

12
Skriv svar