Klasssamhället föder kriminalitet

Medlem
Klasssamhället föder kriminalitet

Klasssamhället och den kapitalistiska mentaliteten bygger ett hat, en avundsjuka och en framtida icke-realistisk dröm om ett liv i överflödig lyx. Denna individualistiska mentalitet skapar organiserad brottslighet, personrån, butiksrån, inbrott, knarkhandel, människohandel och i princip allt som går att tjäna pengar på. Mentaliteten i sin grund bygger på att man vill uppnå en hög social status där man kan bada i pengar i något slott utanför Stockholm utan att ta hänsyn till sociala förhållanden.

I dagens samhälle skulle jag vilja hävda har majoriteten av befolkningen denna mentalitet, medvetet eller omedvetet. Om man sedan sitter längst ner i skiten så föder det en viss förundran, en förundran över varför vissa har det bättre än andra, har dem kanske jobbat arslet av sig hela sitt liv? Visst finns den möjligheten, men det är desto större chans att de har blivit infödda i sin klass, likt en förbannad monarki. Eftersom det mycket snart framgår att alla inte kan äga var sitt Ikea och det knappt finns jobb på Sibylla, vänder sig dessa personer snart till kriminaliteten, ett sätt att snabbt få pengar och kanske få möjlighet att köpa lite nya kläder för en gångs skull. Och från den punkten kommer det troligtvis bara att gå utför.

Klasssamhället föder en avundsjuka som kommer att övergå i ett våldsamt beteende förr eller senare. Klasser byggs inte upp utifrån den som är bäst lämpad för just det arbetet, de byggs endast upp genom en social klasshierarki som har existerat i detta samhälle sedan den industriella revolutionen. Varför är vissa människor mer "värda" än andra?Är det verkligen nödvändigt med ett klasssamhälle?

Mot ett klasslöst samhälle!
Klass mot Klass!

#blogg

Klasssamhället föder kriminalitet

U mad bro?


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

krossa kapitalet


signatur

spriten räddade mig från sporten

Medlem

Du behöver göra en uppfräschning av din historiekunskap. Klassamhället har existerat långt innan den industriella revolutionen, troligen så länge som människan har gått på två ben och slutade klättra i träden. Inställningen att "vi" är bättre än "dom" har alltid existerat i våra gener.

Människan som individ har ett stort behov av att ingå i en grupp, och den egna gruppen måste anses som överlägsen annars söker vi oss undan mot nya grupper eller inleder ett destruktivt beteende. Människan som individ är våldsam och irrationell och detta kan leda till heta konflikter om vår bild av gruppens superioritet rubbas.

En individ från överklassen kommer att kämpa med klor och gaddar för att bibehålla sin status och bedyra sin relevans till samhället. Men likaså kommer en individ från underklassen skapa en gruppmentalitet som är än mer fanatisk vilket hindrar deras egen utveckling. "vi" mot "dom" finns i alla samhällsgrupper och det är hårdkodat i våra gener.

Sen kan vi ju såklart ta diskussionen om kommunismen någon annan dag.. Men jag antar att den bör reda ut sig själv om du bara pluggar på din historia.

Så klasser är något vi aldrig kan tvätta av oss

Medlem

trasapan: Vilka belägg har du för att jakt- och samlarkulturerna bestod av klasser? För mig framstår det som om äganderätten får betydelse först när vi slutade röra på oss och började bruka jorden.

(Sorry, läste lite slarvigt. Du skriver faktiskt "troligen"...)

Medlem

Lite cyniskt att lägga till en bild från en nation som korrumperade ordet "socialism" och använde det för att skapa ett nationellt fängelse. Att använda t.ex USSR som förebilder för klasskamp är att skjuta sig själv i foten.


signatur

ugga bugga über hauling lugga

Medlem

Det har alltid funnits klasser, det är så vi fungerar. Idag har vi t.ex en klass som närmast kan liknas vid trädkramande vänsterpack a.k.a kommunister som känner avsky för alla andra i samhället som har ägnat mer tid och kraft till studier och därmed har ett bättre jobb och mer pengar.

Kommunisten är då individen som också känner sig otillräcklig i.o.m synen av detta och man tar upp hobbys som t.ex gatstenshantering eller sabotage av lagliga affärsverksamheter i form av grafitti och bränder, men det tycks aldrig släcka hatet.

Det är på något vis övriga samhällets fel att kommunisten sitter hemma och röker på istället för att utveckla sig på ett produktivt sätt.

Övriga samhället ser också på när kommunisten skanderar att kommunism visst fungerar...men rycker sen på axlarna då kommunisten anses närapå utvecklingsstörd och/eller väldigt obildad så man låter det passera. För det är trots allt ett fritt samhälle vi lever i till skillnad från kommunism så trädkramaren måste få tycka detta.

Argument mot detta får gärna inledas med ett exempel på land där kommunism fungerar.

Klasssamhälle... Oj oj :/

Medlem

Emblaz det har aldrig funnits en demokratisk kommunistisk nation så hur en sådan skulle se ut får vi aldrig veta.
Varför du nu pratar om kommunism i huvudtaget, helt orelevant.
En demokratisk vänster är ett mycket bra alternativ för att ta bort klasser i ett land, titta bara på det land vi lever i det är uppbyggt i ett land med socialistiska tankar om att alla är lika mycket värda och har lika mycket rätt till en framtid om man väljer tex studier el dylikt.
Vill man bli socialbidragstagare så blir man det i reinfelts samhälle lika som i ett tex socialdemokratiskt sverige ingen skillnad, anledning till varför man blir det sitter djupare och måste utredas av folk som är utbildade för det, inte av dömande människor med förakt mot alla inklusive sig själva.
Klasser skapar klyftor och orättvisor som inga människor någonsin i historien accepterat. Högern har skapat ett osäkrare och sämre sverige och ett osäkrare folk utan framtidstro, dessutom är det tydligen ok att vara ett svin om man är höger vilket vemsomhelst som har fler hjärnceller än en kan räkna ut att det är värdelöst synsätt för våra barn och barn barn. Dom kommer inte tro att dom är värda någonting då deras föräldrar sitter och skanderar att alla är så djävla dumma i huvet. Vakna !

Skrivet av arnennnn:

Varför du nu pratar om kommunism i huvudtaget, helt orelevant.

Googla TS namn & nick

Medlem

arnennnn: "En demokratisk vänster är ett mycket bra alternativ för att ta bort klasser.." Ta bort klasser? Klasser är en naturlig följd av våran arts sätt att leva våra liv och det kan aldrig vänstern ändra på, i själva verket om "klasserna" skulle tvingas bort så närmar man sig en fascistisk stat där alla ska falla in i led under ett styre och ingen får vara individuell.

På stenåldern fanns klasser precis som nu men till skillnad från då så kan idag vem som helst jaga sin egen framtid med sitt eget mått av engagemang och det är absolut ingenting fel med det. Och klasser skapar absolut inga orättvisor, det är bara en illusion. Utan "klasser" skulle du och din vision tvinga mig att ge allt jag har till vilken hemlös, kriminell, miljonär som helst. Det är var mans egna ambition som avgör var man hamnar. Med vissa variabler av tragedier förstås.

Att tvinga bort detta är helt sjukt i sättet och det kommer alltid att finnas mindre lyckliga människor som har det sämre, det går helt enkelt inte att ändra på. Att du drar in Reinfeldt är bara ynkligt.....det var socialdemokraterna ihop med vänstern och MP som införde ARBETSFÖRBUD för asylsökande och invandrare. Detta togs bort när det byttes regering sist....

"Högern har skapat ett osäkrare folk utan framtidstro" Nej, faktiskt inte. Jag ser inget annat än rena lögner och pajkastning där. T.ex Grekland har under myyycket längre tid haft vänsterorienterad regering och där är "klyftorna" minst lika stora som här med en eftersmak av ekonomisk och social katastrof.

Medlem

arnennnn: Och nej jag har inte heller påstått att det funnits en demokratisk kommunism nånstans. Men jag påstår att det finns vänstersörja i vissa partier som med glädje sakta men säkert inför just kommunism. Och som någon berömd sa, "kommunism funkar bra på pappret men inte i verkligheten"

Tillämpar man mer och mer vänsterpolitik som du förespråkar hamnar man i kommunism till slut. Det låter så vettigt och mysigt ända fram dit dock, "alla ska få allt och bort med klyftor"

Medlem

Det är tyvärr alltför enkelt att bevisa att höga klasskillnader ger samhällsproblem.

http://youtu.be/cZ7LzE3u7Bw

För att ge ytterligare belägg på hur människor påverkas så kan man ta ett exempel från skolan:
Låg status i skolan ger sjukdom
Elever med få vänner och låg status i klassen får sämre hälsa som vuxna. Om det är ojämlik statusfördelning i klassen påverkas dessutom hälsan negativt i vuxenlivet även för elever med hög status, visar en avhandling från Stockholms universitet.
De elever som haft låg status bland sina klasskamrater har högre risk att bli inlagda på sjukhus för till exempel psykiska problem, alkohol- och drogmissbruk, hjärtsjukdomar och diabetes.

http://www.iht.com/articles/2007/01/25/news/poor.php
Att födas in i fattigdom kostar USA 500 miljarder dollar per år.

Marx hade f.ö. utmärkt kritik mot kapitalismen, men hans lösningar var inte särkilt bra. Att man hamnar i kommunismen med vänsterpolitik tror jag inte heller, eftersom kommunismen är i stort sett död.

Så fort någon nämner V så hör man kommunist på alla sidor men det finns inga som helst planer på att ta bort blandekonomin idag och småföretagarna skulle knappast kunna ge tummen upp heller för V vad gäller lösningar för att förbättra för småföretagarna:
http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&vie...

De tidigare partiideologin har slutat spela roll för länge sedan, alla har dragit sig mot mitten för att maximera antalet röster till sig själv själv.

Hotet mot demokratin kommer inte vänsterifrån, den kommer från företagandet, där rika knösar köper upp regeringar så att de får den politik som gynnar de rika. Detta har redan hänt i USA och riskerar även att hända här. Greed poisons everything.

"Det är egentligen idiotiskt. Företagarna skulle kunna skriva färdiga motioner som jag bara sajnade. Jag skriver ju under på precis allting de tycker."
- Riksdagsledamoten Fredrick Federley (c)

Medlem

På tal om Grekland

”Inkompetens har kört Grekland i botten” (från e24.se)

Pensioner till redan avlidna, stenrika egenföretagare som noll­deklarerar och politisk lojalitet i utbyte mot anställning i den offentliga sektorn. Greklands dilemma är dess mentalitet, kritiserar en av landets mest profilerade ekonomer Yannis Stournaras i en intervju med SvD Näringsliv. Grekland har de lägsta skatteintäkterna i eurozonen. Den svarta ekonomin omsätter årligen cirka 59 miljarder euro, en fjärdedel av den officiella ekonomin, enligt IOBE. I stället för 324 redovisade swimmingpooler i rikemanskvarteren i norra Aten visade satellitbilder förra året att det fanns knappt 17 000. 70 procent av alla självständiga läkare, jurister och arkitekter betalar inte en enda euro i skatt. Övriga 30 procent betalar åtminstone litet grand, konstaterar Yannis Stournaras. Men det var Kostas Karamanlis borgerliga regering som under 2004–2009 blåste upp den offentliga sektorn med över 100 000 nya jobb,..., personer som till stor del belönades för sin politiska lojalitet med en anställning som i Grekland är guld värd. Under samma period ökade lönerna i den offentliga sektorn med 60 procent.

http://www.e24.se/makro/varlden/inkompetens-har-kort-grekland...

Medlem
Skrivet av walter_iego:

U mad bro?

Mad for life bro.

Skrivet av shaitan:

krossa kapitalet

+1

Skrivet av Grön:

Klasssamhälle... Oj oj :/

Problem?

Klasssamhällen har existerat sedan övergången till feodalsamhället från de forntida sådana. Eftersom det då fungerade att i princip ändra hela den mänskliga artens mentalitet från att leva i ett kollektivt samhälle till att var och en brukade sin egen jord och försörjde sig själva så borde det vara möjligt att vända tillbaka den mentaliteten.

Citat:

Historien om alla hittillsvarande samhällen är historien om klasskamp.
Fri och slav, patricier och plebej, baron och livegen, mästare och gesäll, kort sagt: förtryckare och förtryckta stod i ständig motsättning till varandra, förde en oavbruten, än dold, än öppen kamp, en kamp, som varje gång slutade med en revolutionär omgestaltning av hela samhället eller med de kämpande klassernas gemensamma undergång.

Att folk kallar "de rödgröna" för "vänster" finner jag ytterst störande, alla parlamentariska partier backar på sina ursprungliga punkter för att fiska fram röster ur den liberala smeten. I dagens läge skulle det inte vara särskilt förvånade om sossarna går över till alliansen. Det blir inte heller bättre av att Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt blir småborgerligt upprörd av att det finns bilder på Che Guevara och Lenin i "hans" första maj tåg.

Skrivet av Emblaz:

På stenåldern fanns klasser precis som nu men till skillnad från då så kan idag vem som helst jaga sin egen framtid med sitt eget mått av engagemang och det är absolut ingenting fel med det. Och klasser skapar absolut inga orättvisor, det är bara en illusion. Utan "klasser" skulle du och din vision tvinga mig att ge allt jag har till vilken hemlös, kriminell, miljonär som helst. Det är var mans egna ambition som avgör var man hamnar. Med vissa variabler av tragedier förstås.

På stenåldern existerade det inte klasser i dagens form, stammarna levde troligtvis som ett kollektiv, var och en efter hans förmåga. Idag kan inte vem som helst jaga sin egen framtid, det blir en stor skillnad om du växer upp i med invandrarbakgrund i Angered jämfört med om man skulle födas in i det sociala toppskiktet på Stureplan. Endast ett fåtal lyckas med att "jaga sin egen framtid", Själva Minecraft konceptet är väl ett bra exempel på det, från ingenting till flera miljoner inom en kort tidsram. Men som sagt kan inte alla göra var sitt Minecraft eller äga var sitt Ikea, någon måste göra grovjobbet, någon måste städa på Ikea och Mcdonalds. Och dessa fyller en lika stor funktion som de som äger företagen, utan arbetare skulle inte arbetet fortsätta.

Medlem

Klassplittringen kan elimineras och ersättas med klassgemenskap genom nationalsocialismen.

Medlem

Nationalism, rasism m.m. är inget annat än gifter.

Medlem

Så det är klassamhällets fel att vi har högst brottslighet i hela EU? Tror inte det

Medlem

Vår höger "idol" USA (Kapitalimens vagga) som vi senaste åren kopierat på många sätt har 8 % av befolkningen i fängelse eller i någon typ av straffåtgärd. Ganska mycket högre en sverige men fortsätter vi ha dem som idoler och glömmer det samhället som bla socialdemokraterna lyckats bygga upp efter tiden då "högern" styrt ,då folk hade två jobb och ändå inte kunde betala hyran ( lite som en del folk i USA har det nu) Ja dom kommer vi snart vara där. Och det där med kommunist spöket kan ni dra nått gammalt över det har alldrig riktigt funnits och kommer defenitivt aldrig tillbax.(säg att dinusaurier kommer vakna snart oxo, lika sannolikt)
Svea rike är ett perfekt exempel på en demokratisk socialistisk stat där alla gör som dom vill och blir miljardärer om dom vill/kan eller sitter på bänken om dom vill, precis som det ska vara i en fri stat. Dock har dom som har 50 miljarder på kontot ett ansvar för sina pengar att sätta dom i rullning så även dom som inte "lyckats" kan få sig ett jobb eller har möjligheter att skapa sig en inkomst. Men folk ser bara siffror och får guld feber och skiter i att aktivera sina pengar och då behövs det regler och förordningar som styr ner en pytteliten del av dessa miljarder till infrastrukturbyggande, skolor företag mm mm . Regleringar som jämnar ut i samhällen och stater så att alla kan leva ett drägligt liv finns inte i högerns vokabulär (om man läser mellan raderna).

Medlem
Skrivet av raefzm88:

Klassplittringen kan elimineras och ersättas med klassgemenskap genom nationalsocialismen.

Jag hoppas innerligt att det påståendet inte är seriöst. Nationalsocialismen i Tyskland byggdes trots allt upp av klasser som var segregerade på grund av deras hudfärg och religion.

Skrivet av Cane:

Så det är klassamhällets fel att vi har högst brottslighet i hela EU? Tror inte det

Vad tror du då?

Medlem

PS. Det första du får lära dig på socialhögskolan är att klass samhällen skapar hög brottslighet DS.

Medlem

För i Sovjet eller Kina fanns minsann ingen kriminalitet!
Hahahaha jösses.

Det är omöjlighet att inte ha klass-samhällen i en demokrati. Klasser eller klass-samhället i sig är inget problem alls, men enorma klass-skillnader kan vara problematiskt.

Länge leve klass-samhället!

Vad som skapar kriminalitet är total fattigdom och massarbetslöshet. Inget annat.

Medlem

Klass-samhället är givetvis något förkastligt och jag är väldigt socialistisk i min politiska åsikt men att förespråka låtsas-socialism som i Sovjetunionen och Kina är något jag aldrig skulle kunna tänka mig.

Det som skrivs här i kommentarerna om att alla partier går mot mitten är det största skitsnacket någonsin, jämför folkpartiet och moderaterna med vänsterpartiet och säg mig att de är lika på något sätt överhuvudtaget. Det är politiskt obildat att hävda likhet där.

Socialism enligt demokratisk modell ja! Stalinism, Sovjetunionen och Kina nej!

Medlem

Du utgår alltså från V som ett mittenparti?
Smart.

Tvärtom så har alla partier tagit ett jättekliv mot mitten och mer mot vänster, speciellt M, FP och KD märkligt nog.
Det är dock ingen som säger att dessa partier är "lika" vänsterpartiet, då det är ett parti långt ute på vänsterkanten. Det är irrelevant.

Medlem

Och vill man för övrigt göra en "klassresa" är det fullt möjligt. Plugga på högskola. Jobba som ett svin under tiden, vips har du en högt ansedd utbildning med en lön över 30 000 kr / månaden.

Eller så arbetar du som hantverkare (snickare, elektriker, rörmockare) och kommer lätt undan med en lön på ca 28 000 kr i månaden.
Ja usch vilka "slav-förhållanden "underklassen" lever efter i Sverige.

Medlem
Skrivet av Fargo:

För i Sovjet eller Kina fanns minsann ingen kriminalitet!
Hahahaha jösses.

Det är omöjlighet att inte ha klass-samhällen i en demokrati. Klasser eller klass-samhället i sig är inget problem alls, men enorma klass-skillnader kan vara problematiskt.

Länge leve klass-samhället!

Vad som skapar kriminalitet är total fattigdom och massarbetslöshet. Inget annat.

Så Madoff och liknande personer finns inte? Skattefusk bland rika är ju enormt.

Medlem
Skrivet av Kaleid:
Skrivet av Fargo:

För i Sovjet eller Kina fanns minsann ingen kriminalitet!
Hahahaha jösses.

Det är omöjlighet att inte ha klass-samhällen i en demokrati. Klasser eller klass-samhället i sig är inget problem alls, men enorma klass-skillnader kan vara problematiskt.

Länge leve klass-samhället!

Vad som skapar kriminalitet är total fattigdom och massarbetslöshet. Inget annat.

Så Madoff och liknande personer finns inte? Skattefusk bland rika är ju enormt.

Det förekommer, om det är "enormt" eller ej får du nog backa upp. Skattefuskar majoriteten av överklassen?
Skattefusk är inte den typ av brottslighet som jag syftade till, men med tanke på de skatter rika får betala i Sverige är det knappast konstigt att det förekommer.
Det kommer dock alltid förekomma så länge vi använder pengar.

Vill man avskaffa privata inkomster så skulle det givetvis stoppas. Men knappast ett samhälle jag vill leva i. Stenåldern here we come?

Medlem
Skrivet av Fargo:
Skrivet av Kaleid:
Skrivet av Fargo:

För i Sovjet eller Kina fanns minsann ingen kriminalitet!
Hahahaha jösses.

Det är omöjlighet att inte ha klass-samhällen i en demokrati. Klasser eller klass-samhället i sig är inget problem alls, men enorma klass-skillnader kan vara problematiskt.

Länge leve klass-samhället!

Vad som skapar kriminalitet är total fattigdom och massarbetslöshet. Inget annat.

Så Madoff och liknande personer finns inte? Skattefusk bland rika är ju enormt.

Det förekommer, om det är "enormt" eller ej får du nog backa upp. Skattefuskar majoriteten av överklassen?
Skattefusk är inte den typ av brottslighet som jag syftade till, men med tanke på de skatter rika får betala i Sverige är det knappast konstigt att det förekommer.
Det kommer dock alltid förekomma så länge vi använder pengar.

Vill man avskaffa privata inkomster så skulle det givetvis stoppas. Men knappast ett samhälle jag vill leva i. Stenåldern here we come?

Vem har snackat något om att avskaffa privata inkomster? Inte jag i alla fall och inte majoriteten av Sveriges röstare. Du sa att enda anledningen till att man blir kriminell är för att man är fattig och det stämmer ju inte. Skattefusk är ett brott det med och är faktiskt mycket vanligt förekommande.

20 miljarder i skatt försvinner
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/20-miljarder-i-skatt-for...

More Than $3 Trillion Annually Lost To Worldwide Tax Evasion
http://thinkprogress.org/economy/2011/12/12/387370/three-tril...

Och direkt så får man ursäkter för dessa brott, varför har man så lite problem med de rikas brott när det egentligen borde få bra mycket mer utrymme i media.

Upper class people more likely to cheat: study
http://www.rawstory.com/rs/2012/02/27/upper-class-people-more...

Upper-class people less empathetic than lower-class people: study
http://www.rawstory.com/rs/2011/08/09/upper-class-people-less...

Det sparkas jäkligt mycket neråt och slickas uppåt.

Edit:

"Förra året begärde Försäkringskassan tillbaka 193 miljoner kronor i vad som bedömdes vara fuskpengar. Det ska jämföras med 133 miljarder kronor – 700 gånger så mycket – som det så kallade skattefelet beräknas vara."
http://www.dagensarbete.se/home/da/home.NSF/98770b2ae7748f354...

Medlem
Skrivet av Fargo:

För i Sovjet eller Kina fanns minsann ingen kriminalitet!
Hahahaha jösses.
Vad som skapar kriminalitet är total fattigdom och massarbetslöshet. Inget annat.

Jag påstår aldrig att det inte fanns kriminalitet i Sovjetunionen eller i det forna Kina. Men kriminaliteten var ju ytterst låg jämfört med andra länder under den tiden. Kriminalitet kommer tyvärr alltid att existera på ett eller annat sätt, men just brott som beror på just brist på pengar kommer vara så gott som obefintliga efter socialismens införande. Våldsbrott i hemmen, våldtäkter och dylika brott beror troligtvis inte på sociala förhållanden.

Skrivet av Athaleos:

Det som skrivs här i kommentarerna om att alla partier går mot mitten är det största skitsnacket någonsin, jämför folkpartiet och moderaterna med vänsterpartiet och säg mig att de är lika på något sätt överhuvudtaget. Det är politiskt obildat att hävda likhet där.

De "går" mot mitten, alltså är de inte där än. Men de flesta måste väl hålla med om att vare sig Socialdemokraterna eller vänsterpartiet är det de en gång var. Den största skillnaden brukade ju vara revolution kontra reformism, men det var tråkigt nog mycket längesen. När V också tar bort "kommunisterna" ur dess partinamn finns det inte mycket kvar att se på.

Skrivet av Fargo:

Tvärtom så har alla partier tagit ett jättekliv mot mitten och mer mot vänster, speciellt M, FP och KD märkligt nog.

Tekniskt sett har de givetvis gått åt vänster, eftersom de för dem är enda hållet i princip. För att komma till "vänster" måste man ju tyvärr passera den liberala röran i mitten och det är där jag hävdar att de flesta partier går mot. Mot nyliberalismen för att plocka upp medelklassen som potentiella väljare.

Skrivet av Fargo:

Och vill man för övrigt göra en "klassresa" är det fullt möjligt. Plugga på högskola. Jobba som ett svin...

Och så fanns det inga jobb inom det yrket, vad händer då? Som sagt kan inte heller alla ha just det där jobbet. Vi kan ju se hur bra det går om alla jobbar som läkare.

Medlem
Skrivet av Kaleid:
Skrivet av Fargo:
Skrivet av Kaleid:
Skrivet av Fargo:

För i Sovjet eller Kina fanns minsann ingen kriminalitet!
Hahahaha jösses.

Det är omöjlighet att inte ha klass-samhällen i en demokrati. Klasser eller klass-samhället i sig är inget problem alls, men enorma klass-skillnader kan vara problematiskt.

Länge leve klass-samhället!

Vad som skapar kriminalitet är total fattigdom och massarbetslöshet. Inget annat.

Så Madoff och liknande personer finns inte? Skattefusk bland rika är ju enormt.

Det förekommer, om det är "enormt" eller ej får du nog backa upp. Skattefuskar majoriteten av överklassen?
Skattefusk är inte den typ av brottslighet som jag syftade till, men med tanke på de skatter rika får betala i Sverige är det knappast konstigt att det förekommer.
Det kommer dock alltid förekomma så länge vi använder pengar.

Vill man avskaffa privata inkomster så skulle det givetvis stoppas. Men knappast ett samhälle jag vill leva i. Stenåldern here we come?

Vem har snackat något om att avskaffa privata inkomster? Inte jag i alla fall och inte majoriteten av Sveriges röstare. Du sa att enda anledningen till att man blir kriminell är för att man är fattig och det stämmer ju inte. Skattefusk är ett brott det med och är faktiskt mycket vanligt förekommande.

20 miljarder i skatt försvinner
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/20-miljarder-i-skatt-for...

More Than $3 Trillion Annually Lost To Worldwide Tax Evasion
http://thinkprogress.org/economy/2011/12/12/387370/three-tril...

Och direkt så får man ursäkter för dessa brott, varför har man så lite problem med de rikas brott när det egentligen borde få bra mycket mer utrymme i media.

Upper class people more likely to cheat: study
http://www.rawstory.com/rs/2012/02/27/upper-class-people-more...

Upper-class people less empathetic than lower-class people: study
http://www.rawstory.com/rs/2011/08/09/upper-class-people-less...

Det sparkas jäkligt mycket neråt och slickas uppåt.

Edit:

"Förra året begärde Försäkringskassan tillbaka 193 miljoner kronor i vad som bedömdes vara fuskpengar. Det ska jämföras med 133 miljarder kronor – 700 gånger så mycket – som det så kallade skattefelet beräknas vara."
http://www.dagensarbete.se/home/da/home.NSF/98770b2ae7748f354...

Jag syftade på grov kriminell brottslighet, Inte ekobrottslighet. Två helt olika saker.

12
Skriv svar