Duktig spelprogrammerare sökes!

Medlem
Duktig spelprogrammerare sökes!

Vi är ett team som sedan november i fjol legat i förhandlingar med en av Stockholms större spelutvecklare.
Under vintern färdigställde vi en prototyp som tagit oss till nästa steg i utvecklingen.

För att nu avsluta förhandlingarna och komma igång på allvar med utvecklingen av spelet behöver vi som sista uppgift fastställa ett s.k. Proof of concept.
Detta innebär att vi måste framställa ett kort spelbart demo av spelet som visar exakt hur spelet i huvudsak kommer att spelas.

Spelet är i grunden ett klassiskt beat ém up och fokus kommer att ligga på närstrid mot datorstyrda motståndare vilket innebär att en grundläggande artificiell intelligens, kollisionsdetektering, rörelse i en 2D värld, animation m.m. kommer att vara de viktigaste aspekterna.

I dagsläget består vårt team av tre designers/grafiker och för att komma igång med produktionen behöver vi utöka teamet med en duktig programmerare som kan ta sig an den här uppgiften.

Vi behöver en programmerare som har tillräckligt med kunskap för att kunna ta sig an ett sånt här projekt själv, åtminstone till en början.
Spelet kommer att utvecklas i något av C-språken och vi behöver erfarna, talangfulla och spelintresserade sökande.
Förarbete i form av grafik är redan färdigställt.

Kvalitén på detta proof of concept är avgörande för hur budgeten till spelet kommer att se ut och i och med det också lönen.

Skicka en intresseanmälan och gärna exempel på tidigare arbete till:
Palm_David@hotmail.com

Film för prototypen: http://www.youtube.com/watch?v=qya8_82psdo

Medlem

Är inte så vass programmerare själv men ni kanske ska testa och bolla mot alla högskolor som har spelprogrammering som ämne, t.ex Skellefteå osv?


signatur

ugga bugga über hauling lugga

Medlem

Eller BTHs Spelprogrammeringslinjen och/eller Technical Artist-linjen, var där på öppet hus något år sedan och fick ganska bra intryck från "pre-alpha" (i mina ögon) projekt som visades upp.


signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Fel ställe att söka efter folk?


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Tror du har kommit helt fel. Här är dom flesta bara intresserade av spel och har inga kunskaper om programmering, men det kan ju leda till ett napp även här på FZ Ett tips är att höra med folk på dessa forum i stället.

http://www.sweclockers.com/forum/10-programmering-och-digital...
https://www.flashback.org/f42

Eller som tidigare nämnts, sök efter skickliga programmerare på högskolor.

Medlem

Synd, programmerar bara i java

Medlem

tack för svaren och tipsen gott folk. ska kolla upp det med sweclockers och flashback forumen Bojkott.

vet att detta inte är det bästa forumet för att lägga upp såna här inlägg på. men vi provar överallt. gamedev.se, gamereactor, fz, facebook, vänner, kontakter, studenter osv.

är det någon som känner sig passande för oss, hör som sagt av er till den utnämnda email adressen i min första post.

Jag tror också att söka bland högskolorna är en sund ide, Det finns folk som hänger här med rätta kunskaper, men frågan är ju alltid om de har tid att anta såna här projekt. Men folk som går på spellinjer och speciellt programmerare kan vara riktigt intresserade av att koda ett spel som del av sitt examensarbete.
Så ni kanske kan komma överens med dem och deras handläggare på sådant vis, så kontakta kursansvariga vid dessa linjer och säg att ni söker/erbjuder studenter denna möjlighet.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Problemet är väl att de söker en erfaren spelprogrammerare.


signatur

Att spela elektroniska spel är inte en mänsklig rättighet.

Erfaren eller entusiastisk med utbildning, båda väger lika tungt i min bok.
Linjerna eller programmen brukar vara på runt tre år, så en programmerare i slutfasen skulle nog vilja kasta sig över ett sådant här projekt, speciellt om en framtida anställning kan ligga och locka.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Håller med traveller. Entusiasm väger tungt för om man gillar att knacka kod så handlar det inte om folk som gör 7-16 dagar. Vet själv hur man var på den tiden. Bästa koden kommer när man hållit på i 12 timmar


signatur

ugga bugga über hauling lugga

Medlem

Ja, entusiastiska människor har de säkert inget problem att hitta.


signatur

Att spela elektroniska spel är inte en mänsklig rättighet.

Medlem

ptja, entustiastisk/duktig kan man väl säga oxå. behövs ju inte direkt någon erfarenhet inom spelföretag. men vi vill ju självklart ha någon som vet vad han/hon håller på med. vi kommer att ha ett test för alla som är intresserade, så vi ser om de är passande för oss eller ej

Medlem

.


signatur

"De kallar sig Brown och menar det"

Är det en uppföljare till River City Ransom jag ser?

1
Skriv svar