Tillbaka till medeltiden

Medlem
Tillbaka till medeltiden

Ett nytt fall av stening till döds har förekommit i Afghanistan. En 23-årig kvinna och en 28-årig man ställdes på ett öppet fält med händerna bakbundna och blev offer för en "rättvis avrättning". De dömdes till döden för att de hade haft en relation trots att mannen var gift och kvinnan var förlovad. Sen är det byn populations uppgift att göra the dirty work, d.v.s. att ha den moraliska kapaciteten till att plocka upp en sten och kasta den på två hjälplösa människor till den stund att de slutar andas. Paret påstås att ha erkänt sin synd, men det kan vi här på andra sidan moralen bara spekulera i.

Afghanistan är också det enda landet i världen, så vitt jag vet, som har ett kreativt dödsstraff för homosexuella personer: Vältande av mur. En stor mur av tegel byggs upp för att sedan vältas och krossa den dömda i fråga. Metoden är fortfarande aktiv.

Den senaste avrättningen i västvärlden tog livet av John Allen Mohammed, som med sitt gevär mördade tio personer. Befogat?

Vi har ännu inte riktigt tagit oss ifrån de urgamla traditionerna att släcka en medmänniskas liv, på vilken sida av lagen det nu än må vara. Vem är du att bestämma någon annans öde?

Källa.

#blogg

Medlem
Tillbaka till medeltiden

"En stor mur av tegel byggs upp för att sedan vältas och krossa den dömda i fråga."

Är detta verkligen sant?

Medlem

Läste det i någon bok, som jag inte kommer ihåg namnet på. Annars står det på Wiki.

Riktigt tråkigt.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

1
Skriv svar