Medlem
Loppor

Nog för att vi ibland kallar vår hund för loppan men nu har det blivit verklighet. Efter att ha varit bortlämnad över bröllopsnatten så kommer hon hem och beter sig lite konstigt. Hon är låg liksom. Svansen hänger ner istället för som vanligt flagga i topp, hon slickar sig om tassarna och vägrar äta. Märkligt tycker både Linda och jag. Det är precis som att hon har svårt att tugga torrfodret och då vi ger henne köttbulle istället så äter hon försiktigt.
Då vi ligger i soffan börjar eländet med att jag hittar en fästing som kryper runt i pälsen mellan ögonen på henne. Det var ju lätt fixat och nerspolat i toaletten. Tyvärr hittar jag också nåt annat litet som hoppar runt och som till slut hittar sin väg över på min arm.

Då jag kastar vad det nu är i toaletten gör jag den hemska upptäckten!! LOPPOR!!!
Vi hittar allt som allt 3 loppor på henne under kvällen och än så länge ingen idag. Men det är tillräckligt illa. Igår fick hon en rejäl dusch och idag ska vi köpa loppmedel.

Jag är lite osäker på om detta hänger ihop med hennes olust att äta. Hon kräktes dessutom igår kväll vid två tillfällen. Det är inget ovanligt det gör hon ibland då hon ätit mycket gräs t ex. Men nu är det lite för många tillfälligheter för att vi inte ska reagera.

Vi har bestämt oss för att ge det någon dag och blir det inte bättre får vi åka in till djursjukhuset med henne för att be någon specialist kolla på henne.
Stackars lilla tjejen. Hon som brukar äta nästan så hon inhalerar maten..

Mer om detta så fort jag vet något. Tills dess, wish us luck!

#blogg

Medlem
Loppor

Ajdå! Jag har haft tur hittils med min hund, inga loppor eller fästingar på hennes snart 3 år. Hoppas att det inte är nått märkvärdigt!

Medlem

Vi har efter lite research hos dem vi hade henne hos fått reda på att de besprutat sin gräsmatta med järnsulfat och vår vovve är en stor gräsätare, med största sannolikhet har hon fått ont i magen av detta och därför är hon inte intresserad samt kräks.

Hon har dock precis ätit sin lunch och får behålla den hittills så vi håller tummarna för att det är på rätt väg.

1
Skriv svar