Guitar Hero Ergonomiprojekt Enkät

Inaktiv
Guitar Hero Ergonomiprojekt Enkät

Hej!

Vi är ett gäng studenter som läser design och produktframtagning på KTH i Stockholm. Vi har fått i uppgift att identifiera och lösa ett vardagligt ergonomiskt problem. Då vi själva upplevt obehag och smärta i bland annat händer, fingrar och leder efter och under längre sessioner av spelet Guitar Hero tänkte vi att det kunde vara kul och intressant att se om problemen kan lösas genom att ta fram en ny ergonomisk design på gitarrkontrollen.

Vi skulle därför vara tacksamma om ni kunde ta er tid och svara på följande frågor:
1. Upplever du någon form av smärta eller obehag när du spelar Guitar Hero och i så fall vilken typ och var?
(t.ex "ont i fingrar", "störande ljud", "obekvämt grepp" etc.)

2. Om du upplever någon form av smärtor eller obehag, rangordna i så fall dessa från 1-10 där 10 är så jobbigt att du inte orkar fortsätta spela och 1 är knappt kännbart, samt efter hur lång tids spelande?
(t.ex. "ont i handled, 2 efter 30 min, 5 efter 3 h", "smärta i fingrar, 4 efter 10 min, 6 efter 1 h, 8 efter 4h" etc.)

3. Har du något förslag på hur gitarren skulle kunna förbättras / hur skulle du vilja att gitarren förbättrades?
(t.ex "tystare knappar", "mindre avstånd mellan knapparna", "större / mindre gitarr", "justerbar hals" etc. Skriv ner att dina förslag och önskemål även om någon annan skrivit samma sak tidigare eller om de listas ovan.)

Tack för er hjälp!

Om ni bor i Stockholmsområdet och tycker detta projekt verkar intressant, kommer en prototyp så småningom tas fram och den behöver testas. Vill du vara med och testa denna skicka gärna ett mail till guitarhero.ergo@gmail.com så hör vi av oss.

1
Skriv svar