Sommaren med Dragon Warrior VII

Redaktör
Ponny
Sommaren med Dragon Warrior VII

Välkommen till min sommar med Dragon Warrior VII, ett stort och oerhört mångsidigt j-rpg. Tanken med den här bloggserien, som är sprungen ur en idé från Sebbz, är att berätta spelets historia, men kanske främst om platserna jag besöker (spoilers, ahoy!) på ett personligt och förhoppningsvis mysigt sätt. Blir en enda läsare glad har jag lyckats.

En liten värld. En enda ö med ett flådigt slott och en by med tjurskalliga fiskare.

Och så hjälten: son till byns storfiskare. Med två vänner: en bortskämd prins och den högljudda divan Maribel, dotter till byns borgmästare. Det finns inte så mycket att göra, alla känner alla men det är ett lugnt liv. Rentav ett bra liv. Spänningen i den stillsamma vardagen handlar mest om att utforska den gamla ruinen på ön östra kant, men ärligt talat börjar det nog bli ganska tjatigt att "upptäcka" samma rum dag efter dag, år efter år.

Detta borde vara det enkla livet personifierat och definitivt inte starten på det stora äventyret. Men man gör rätt i att lita på det oväntade och, mycket riktigt, en dag får prinsen tag på ett urgammalt pergament. Med detta och god hjälp av den gamle stofilen på klippan lyckas prinsen och fiskarsonen till sist öppna ytterligare en port i ruinen.

Den inre kammaren leder djupare in än vad de någonsin kunnat ana. Uråldriga inskrifter, sinnrika pussel bland resliga statyer och stenhelgon, underjordiska floder och – till sist – en rad kammare med pelare i olika former och storlekar.

Och en av dem har något på toppen, en pusselbit. De hittar en till. Och ytterligare en. En ö träder fram i det ofärdiga pusslet. Och efter hjältens far på ett osannolikt hittat den sista biten i sitt fiskenät förstår de tre vännerna att det här inte bara en sällsynt lyckodag utan snarare ödet som har ett finger med i spelet.

Det färdiga pusslet ger i från sig ett plötsligt och starkt ljussken. Och på den andra sidan skenet väntar en ny värld.

[ia=646834; large]
En liten, liten bit i ett sjukt stort pussel.

#blogg


signatur

En Bamseponny av folket

Sommaren med Dragon Warrior VII

YES! Äntligen har du kommit igång med resedagboken! Det här ska följas med stort intresse.

Redaktör
Ponny

Ja, ville hemskt gärna få Eternal Sonata avklarat, för annars är risken stor att det spelet kommit i kläm (läs: glömts bort förever!)


signatur

En Bamseponny av folket

1
Skriv svar