Det blir bättre förr

Skribent
Det blir bättre förr

I FZ:s nyhetsbrev som går ut varje fredag har vi för vana att inleda med en ledare. Prenumererar du inte (skäms! Anmäl dig sen här) tänkte jag ge dig chansen att läsa det ändå. Nämligen här i redaktionsbloggen.

---

Commodore 64:ans 30-årsjubileum i veckan kom vid rätt tidpunkt. Ja, inte att det inföll just 30 år efter den dag när den legendariska hemdatorn började säljas – få andra dagar hade passat att fira på – men vi lever i en värld där det omoderna aldrig blir omodernt. Gamla spel återföds (Rise of the Triad), gamla namn återanvänds i nya spel (Need for Speed: Most Wanted) och det där nya Windows 8, byggt med nutida användarmönster i åtanke, sågas i höjd med fotsuleskinnet för att det inte funkar som gamla Windows.

Något är nostalgiskt i konungariket Gaming. Vilket känns ironiskt med tanke på hur snabbt branschen utvecklas. Testa tio spel som var okej 2002 och svara ärligt hur många som håller i dag – vart femte? Vart tionde? Utvecklingen går inte alltid åt rätt håll – dyra dlc-paket redan vid release och spel som spelar sig själva lär inte locka fram några retrotårar om tio år – men det vore värre att spela exakt samma upplägg om och om igen. Utveckling är för det mesta bra, ibland även när den är dålig. Se bara på Battlefield 2, som vid releasen fick hinkvis med välförtjänt skäll för saker som inte fungerade. Sju år och ett antal patchar senare hålls det som föredöme varje gång Battlefield 3 kommer på tal.

Spel är inte vad de en gång var. Men vänta ett par år så ska du se att de blir det. Det är först i framtiden det var bättre förr.

Tomas Andersson
Redaktör
---

Prenumerera på FZ:s nyhetsbrev

#blogg

Inaktiv
Det blir bättre förr

Ni borde göra om nyhetsbrevet tycker jag.

Gillar verkligen nyhetsbreven som Sweclockers skickar ut. Generella nyheter av veckan, mest debatterade nyheterna och sedan top 5 i forumet kanske och lite blogginlägg eller bilder som har laddats upp!

Ta en titt på Sweclockers nyhetsbrev så förstår du.

Redaktör

Bra feedback, tackar! Det kan bli bättre.


signatur
1
Skriv svar